Teollinen muotoilu

Oletko teollisesti valmistettujen tuotteiden tai kulkuneuvojen suunnittelun tulevaisuuden spesialisti? Teollinen muotoilu tarjoaa sinulle erittäin laajoja uranäkymiä.

Teollisen muotoilun koulutuksessamme opiskelet monipuolisesti erilaisten älykkäiden tuotteiden ja niiden oheispalveluiden luovaa suunnittelua ja valmistettavuutta osana kestävää ja eettistä kaupallista toimintaa. Meillä voit erikoistua vaikkapa työkalujen, kodinkoneiden, lääketieteellisten laitteiden, harrastus- ja liikuntavälineiden tai teollisuuden koneiden, viihde-elektroniikan, kulkuneuvojen ja liikennejärjestelmien suunnitteluun sekä näiden tuotteiden käyttöliittymien ja liiketoimintamallien kehittämiseen.

Opinnoissamme painotetaan käyttäjäystävällisiä ratkaisuja ja ympäristöystävällisen tuotannon prosessia osana kestävän kehityksen liiketoimintaa. Muotoilijan erikoistaidot, kuten visualisointi-, mallinnus- ja esitystekniikat ovat opintojesi keskiössä.

Lahden kampuksemme nykyaikaiset oppimistilat ja erikoislaitteet tarjoavat monipuolisen ja modernin opiskeluympäristön. Opiskelet kiinteässä yhteydessä työelämään. Erilaiset yritysten ja ammattilaisten kanssa toteutettavat aidot yhteistyöprojektit ovat opintojemme suola.

 

Teollisen muotoilun ennakkotehtävät

Tutustu tehtävänantoihin huolellisesti, tee ja palauta kaikki kolme ennakkotehtävää. Tehtävät palautetaan sähköisesti: valokuvaa tai skannaa paperille tekemäsi työt.

 

1. Teolliset muotoilijat 

Perehdy omasta mielestäsi merkittävän kahden suomalaisen ja kahden ulkomaalaisen teollisen muotoilijan suunnittelemiin tuotteisiin. Valitse kunkin töistä yksi esimerkki, joka mielestäsi edustaa hyvää muotoilua.    

Teippaa kaksi A3-koon piirustuspaperia yhteen pitkiltä sivultaan ja jaa kokonaisuus viivoilla neljään osaan. Esitä muodostamallesi nelikentälle piirtäen tai maalaten kunkin valitsemasi muotoilijan esimerkkituote. Pyri mahdollisemman realistiseen esitystapaan. Kirjoita tuotekuvan yhteyteen kyseisen muotoilijan keskeiset henkilötiedot ja lyhyt perustelu tekemällesi tuotevalinnalle. 

  

Menetelmät ja työvälineet: 

Piirustusvälineet ja piirustus- sekä väritystekniikka valittavissa vapaasti. Voit käyttää tehtävässä myös digitaalista piirtämistä. Valokuvaa työsi. Varmista, että tekstit ovat luettavissa kuvassa.

Arviointiperusteet:  

Aiheeseen perehtyminen, analysointitaito ja kuvallinen ilmaisutaito 

  

2. Älykkäät aurinkolasit 

Suunnittele uudet älykkäät aurinkolasit sekä niille pakkaus, jonka tulee toimia lasien myynti- ja suojakotelona. 

Vaihe a) 
Valmista vapaasti valitsemistasi materiaaleista luonnollisen kokoinen ja tarkka malli aurinkolaseista ja niiden pakkauksesta. Mallien tarkoitus on kuvata tuotteen ulkonäköä ja rakenneratkaisuja. Valokuvaa työsi. 

Vaihe b) 
Piirrä ja kirjoita lisäksi yhdelle A3-kokoiselle valkoiselle paperiarkille kuvallinen ja sanallinen selvitys aurinkolasien ja pakkauksen toimintaperiaatteesta, käytettävistä materiaaleista ja älyominaisuuksista. Valokuvaa, tallenna tai skannaa selvitystyösi. 

  

Menetelmät, materiaalit ja työvälineet: 

Vaihe a) Malliin käytettävät materiaalit ja työvälineet ovat vapaasti valittavissa, voit hyödyntää tehtävässä myös 3D-tulostusta. 

Vaihe b) A3-kokoinen piirustuspaperi. Piirustusvälineet ja piirustus- sekä väritystekniikka valittavissa vapaasti. Voit käyttää myös digitaalista piirtämistä ja/tai 3D-mallinnusta. 

Arviointi: 

Omaperäisyys, ideointikyky, toimivuus käytössä ja mallien havainnollisuus. 

 

 

Perehdy ennakkotehtävien palautusohjeisiin ja palauta tehtävät yhteishakua tehdessäsi Opintopolku-palvelussa.