Graafinen suunnittelu

Graafinen suunnittelija on visuaalisesti vahva ja monipuolinen luovan alan osaaja.

Saat opinnoistasi osaamisen monipuolisiin työtehtäviin esimerkiksi markkinointiviestinnän, visuaalisen ilmeen suunnittelun, brändäämisen, kuvittamisen, sarjakuvan, hahmosuunnittelun, animaation, informaatiomuotoilun tai kirjainmuotoilun parissa. Työpaikkasi voi olla esimerkiksi viestintä- tai mainostoimisto, muotoilutoimisto, mediatalo, kustantamo, pelifirma ja palvelumuotoiluun erikoistunut toimisto Suomessa tai ulkomailla.

LAB-ammattikorkeakoulussa opiskelet graafista suunnittelua luovassa ja yhteisöllisessä ympäristössä. Nykyaikaisen kampuksemme tilat ja laitteet mahdollistavat monialaisen, ajanmukaisen oppimisen. Opinnoissasi hankit ja kehität ammatissa tarvittavia taitoja, kuten luovuutta ja visualisointikykyä, ammatillisia viestintätaitoja sekä yleissivistystä – usein työelämän hankkeissa ja yritysyhteistyössä. Opit omaksumaan alan nopeat muutokset ja kehittämään omaa osaamistasi. Voit myös laajentaa ammatillista osaamistasi lähtemällä kansainväliseen opiskelijavaihtoon ulkomaille.

 

Graafisen suunnittelun ennakkotehtävät

Tutustu tehtävänantoihin huolellisesti, tee ja palauta kaikki neljä ennakkotehtävää. Tehtävät palautetaan sähköisesti: valokuvaa tai skannaa paperille tekemäsi työt. Voit halutessasi tehdä tehtävät myös digitaalisin työvälinein.

 

1. Ihme!

On tapahtunut ihme. Ihkaoikea ja aito ihme, joka ei jätä epäilyksille mitään sijaa. Tämä ihme uhmaa perustavia käsityksiämme luonnonlaeista, eikä tiede pysty tarjoamaan sille minkäänlaista järkevää selitystä. Piirrä yhden sivun (A3) mittainen sarjakuva, jossa tästä ihmeestä kerrotaan. 
 
Toteutus: Vapaa tekniikka, värillinen tai mustavalkoinen, koko 297 × 420 millimetriä, voi olla vaaka- tai pystysuunnassa 
Arviointi: Kekseliäisyys, kyky havaita ja seurata maailman tapahtumia ja suhteuttaa omaa ajatteluaan niihin, idea ja aiheen rajaus, sarjakuvan kiinnostavuus ja selkeys.

 

2. Palapeli

Suunnittele lapsille kehittävä palapeli. 
Esittele ideasi piirroksin ja tekstein yhdellä sivulla.
 
Toteutus: Värillinen, yhdelle sivulle. Muuten vapaa toteutus.
Arviointi: Idea, esitystapa, kuvallinen ilmaisu, omaperäisyys, soveltuvuus kohderyhmälle.

 

3. Minä ja Bobby McKee

On vuosi 1969. Kuvitteellinen “Minä ja Bobby McKee” -yhtye on julkaissut ensilevynsä “Helmi”. Olet yksi yhtyeen jäsenistä. Suunnittele vinyylilevyn kansi. Kuvaa siinä yhtyeen ja äänitteen nimi sekä hahmoina itsesi ja yhtyeesi aikakaudelle tyypillisellä visuaalisella tyylillä.
 
Toteutus: Värillinen, koko 30 x 30 cm. Muuten vapaa toteutus.
Arviointi: Aikakauden kuvaaminen (typografia, värit, muodot, tyyli), ympäristön ja toiminnan esitystapa, sommittelu.

 

4. Omat työt

Esittele kymmenen omaa työtäsi.

Toteutus: Tee kymmenestä työstäsi pdf-portfolio (kokoa työt yhteen pdf-tiedostoon). Liitä jokaiseen työhön lyhyt kuvaus sen tarkoituksesta.
Arviointi: Oman tuotannon omaperäisyys, laatu ja esitystapa.

 

Perehdy ennakkotehtävien palautusohjeisiin ja palauta tehtävät yhteishakua tehdessäsi.