Muotoiluinstituutin opinnäytetyönäyttely esillä Lahden Kirkkopuistossa 4.–25.5.2021

Kuva
MI Degree Show 2021, sisustusarkkitehtuuri ja kalustemuotoilun opiskelija
Veli-Antti Virtanen: Työskentelyasentoja aktivoiva kalusteratkaisu etätyöympäristöihin.
LAB-ammattikorkeakoulun Muotoiluinstituutin yhteinen opinnäytetyönäyttely, MI Degree Show, pystytetään ensimmäistä kertaa Lahden Kirkkopuistoon. Suosittu näyttelykokonaisuus on viime vuoden tapaan esillä myös virtuaalisesti.

LABin Muotoiluinstituutin yhteinen opinnäytetyönäyttely järjestetään tänä vuonna ensi kertaa puistoalueella, Väinö Hovilan puistotiellä Lahdessa. Reflection-nimeä kantava näyttely tarjoilee monipuolisesti muotoilun ja visuaalisen viestinnän eri koulutuksista valmistuvien opiskelijoiden töitä, jotka ovat puistossa esillä julisteiden ja valokuvien muodossa. Opiskelijat ovat käsitelleet opinnäytetöissään ajankohtaisia ja pysäyttäviä aiheita sekä ilmiöitä, kuten ilmastonmuutos, kestävä kehitys ja laajenevat kauneuskäsitykset. Opinnäytetöiden lisäksi näyttelykokonaisuus on myös täysin opiskelijoiden käsialaa.

”Tänä vuonna näyttelyn läpileikkaava teema on reflektio, joka on jokaiselle ihmiselle tärkeä prosessi. Sen pohjalta rakentuu niin identiteetti, yhteiskunta kuin elinympäristökin. Reflektointi on myös meille tuleville muotoilun ammattilaisille tärkeää, sillä se auttaa kartoittamaan yhteiskunnan ilmiöitä ja ihmisten haasteita. Mennäksemme kuitenkin syvemmälle havaintoihin, meidän on pysähdyttävä niiden ääreen. Toivomme, että jokainen vieras voi tämän näyttelyn ääressä pysähtyä hetkeksi ja saada uusia näkökulmia”, valottaa opiskelijoista koostuva näyttelytiimi.

Tarkasteltavana on kokonaisuudessaan ainutlaatuinen katsaus muotoilua ja viestintää Lahden keskustassa sekä virtuaalisesti Instagramissa ja LABin verkkosivuilla. Erityisesti avajaisviikko 4.–8.5. sisältää runsaasti vaihtuvia taide-elämyksiä. Ohjelma sekä tarkemmat aikataulut löytyvät Instagramista ja verkkosivuilta.

”Poikkeusoloista huolimatta LAB Muotoiluinstituutissa tapahtuu. Halusimme rakentaa näyttelyn keskustaan ulkoilu- ja kulkureitin varrelle, jotta ihmiset pääsisivät koronaturvallisesti nauttimaan muotoilusta”, kiteyttää näyttelyä koordinoiva lehtori Susanna Björklund LABista ja kehottaa näyttelyvierailijoita noudattamaan turvavälejä myös puistotiellä.

Näyttely on avoinna ympäri vuorokauden Lahden Kirkkopuistossa, Väinö Hovilan puistotiellä 4.–25.5.2021.

» IG: @mi_degreeshow 

» lab.fi

Graafisen suunnittelijan opinnäytetyö, MI Degree Show 2021
Inna Pääkkönen: School of Activism – Visuaalinen identiteetti aktivismikoululle.

Lisätietoja:

Lehtori ja näyttelyvastaava Susanna Björklund

+358 44 708 5192, susanna [dot] bjorklundatlab [dot] fi (susanna[dot]bjorklund[at]lab[dot]fi)

Näyttelyn apulaistuottaja Sanni Mäntylä, sanni [dot] mantylaatstudent [dot] lab [dot] fi (sanni[dot]mantyla[at]student[dot]lab[dot]fi)

Näyttelyn apulaistuottaja Oona Nikula, oona [dot] nikulaatstudent [dot] lab [dot] fi (oona[dot]nikula[at]student[dot]lab[dot]fi)

Reflection – Degree Show 2021

Location