Tekstiilien kierrätysmenetelmät

Kestävä ja ympäristötehokas liiketoiminta on osa jokaisen yrityksen strategiaa ja vastuullista tulevaisuutta!

Suomen tekstiilivirtaselvityksen mukaan noin 60 % poistotekstiilistä päätyy edelleen polttoon! EU:n jätedirektiivi edellyttää tekstiilien erilliskeräyksen järjestämisen vuoteen 2025 mennessä. Mitä tälle kaikelle poistotekstiilille tapahtuu? Tekstiilien kierrätys, lajittelu ja jalostus ovat merkittävässä roolissa tekstiilien resurssitehokkuuden ja kiertotalouden haasteita ratkottaessa ja kannattavan liiketoiminnan luomisessa. Tule mukaan oppimaan ja kehitetään yhdessä ympäristökestävää ja vastuullista liiketoimintaa!
Study time
10.02.2022
klo 9.30 - 15.30
The scope of education
6 h
Form of study
Verkko-opiskelu
Price
400 €+ ALV 24% ( 496 € sis. ALV 24 %)

Tavoite

Koulutuksessa käydään läpi tekstiilijätevirtojen muodostusta ja niihin liittyvää kansallista ja EU tasoista lainsäädäntöä. Perehdytään tekstiilimateriaalien lajitteluun, tunnistukseen ja eri tekstiilimateriaalinen kierrätysmenetelmiin osana laajempaa tekstiilien kiertotaloutta ja liiketoimintapotentiaalia.
Lisäksi tutustutaan kierrätysmateriaalien ominaisuuksiin, testaukseen ja käyttökohteisiin.     

Kenelle?

Koulutus on suunnattu jo ammatissa toimiville vaatesuunnittelijoille ja tuotekehityksen parissa
työskenteleville vaatetusalan ammattilaisille. Koulutus soveltuu myös kaupanalalla tekstiilien- ja
vaatetuksen parissa toimiville sekä jätehuollon kehittämistehtävissä toimiviille henkilöille.      

Sisältö

-Tekstiilijätevirrat Suomessa

- Tekstiileihin liittyvä kotimainen ja EU tasoinen jätelainsäädäntö: erilliskeräysvelvoite, tuottajavastuu sekä kokemuksia erilliskeräyskokeiluista

- Tekstiilien lajittelu ja tunnistus: käsin/koneellisesti. Tuotteiden merkintä / data. Tutustutaan Reiska-Tex lajittimeen sekä alalla toimiviin yrityksiin

- Eri kierrätysmenetelmät: mekaaninen, kemiallinen ja terminen

- Kierrätyskutujen ja -materiaalien ominaisuuksia, testausmenetelmiä ja käyttökohteita

- Pohdintaa liiketoiminnan potentiaalisia mahdollisuuksia

Koulutuspäivä

10.2.2022, klo 9.30 - 15.30

Ryhmäkoko

8 - 25 henkilöä

Asiantuntijat

LABin asiantuntijat: Lea Heikinheimo, tekstiilitekniikan tohtori, on toiminut pitkään yliopettajana tekstiili. ja vaatetusalalla sekä kiertotalouteen liittyvissä projekteissa.

Kirsti Cura polymeerikemian tohtori, työskentelee johtavana asiantuntijana ja Tekstiilien ja muovien materiaalikierrot -tutkimustiimin vetäjänä. Hän on kiinnostunut materiaalien kestävästä käytöstä ja systeemisestä muutoksesta kohti kiertotaloutta.

STJM: Satumaija Levón, asiantuntija, vastuullisuus ja kiertotalous

Muuta tärkeää

Verkkokoulutus. Zoom - linkki lähetetään osallistujille ennen koulutusta. 

Registration

llmoittautuminen koulutukseen alla olevasta linkistä.
HUOM! Linkki ei toimi Internet Explorer selaimessa. 

Opiskelupaikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä, ellei toisin ole mainittu. Vahvistus kurssille hyväksymisestä tai varasijasta lähetetään ilmoittautumisajan päätyttyä. Jos koulutus/tapahtuma on jo täynnä tai olet varasijalla, Sinulle lähetetään siitä tieto. Jos paikkoja vapautuu, Sinuun otetaan yhteyttä.

Noin kaksi viikkoa ennen koulutuksen/tapahtuman alkua, lähetämme kutsun, joka sisältää tarkempia tietoja käytännön järjestelyistä, tai tiedon mahdollisesta koulutuksen/tapahtuman peruuntumisesta

Pidätämme oikeuden kurssin muutoksiin tai sen perumiseen.

Registration period
-
Terms of cancellation
Peruutus on ilmoittautumisaikana maksutonta. Ilmoittautumisajan päättymisen jälkeen, mutta ennen koulutuksen käynnistymistä tehdystä peruutuksesta perimme 50 % osallistujamaksusta. Jos koulutuspaikkaa ei ole peruutettu ennen koulutuksen käynnistymistä veloitetaan osallistumismaksu kokonaisuudessaan. Peruutus on tehtävä kirjallisesti osoitteeseen taydennyskoulutus@lab.fi. Esteen sattuessa osallistujan voi vaihtaa.

Kysy lisää!

Lea Heikinheimo
Yliopettaja
lea [dot] heikinheimoatlab [dot] fi