Polvivamman ja -leikkauksen jälkeinen fysioterapia

Koulutuksessa avataan konkreettisesti polvivamman tai -leikkauksen jälkeisen kuntoutuksen rakentaminen alkuvaiheista lähtien aina asiakkaan yksilöllisiin tavoitteisiin pääsemiseen saakka - käytännönläheisesti ja tutkimustietoon nojautuen.
Study time
02.10.2023 - 03.10.2023
Location

LAB-ammattikorkeakoulu
Lahden kampus
Niemenkatu 73
15140Lahti

Price
390 € + alv 24 % (483,60 € sis.alv)

Kuva

Tavoite

Tavoitteena on, että koulutuksen käytyäsi

 • ymmärrät eri polvivammojen ja -toimenpiteiden jälkeiset kuntoutumisprosessit ja fysioterapian progressiot osana hoitoa,
 • osaat arvioida alaraajaliikeketjun toimintaa suhteessa yksilölliseen tilanteeseen sekä soveltaa tietämystäsi fysioterapian suunnittelussa ja toteutuksessa,
 • ymmärrät motorisen oppimisen sekä non-lineaarisen pedagogiikan perusperiaatteet fysioterapiassa ja osaat soveltaa näitä käytännön fysioterapiaa rakentaessasi.

Kenelle?

Fysioterapeutit, jalkaterapeutit, osteopaatit ja muut polven kuntoutuksen parissa työskentelevät terveydenhuollon ammattilaiset sekä alan opiskelijat

Sisältö

Koulutuksessa perehdytään polvivamman jälkeiseen fysioterapiaan ja tavallisimpien tähystyskirurgisten polvileikkausten postoperatiivisiin fysioterapiaprosesseihin, niiden sisältöön ja tavoitteisiin, fysioterapian toteutukseen sekä tarkoituksenmukaisen harjoitteluohjelman rakentamiseen, joka sopii kunkin kuntoutusvaiheen tavoitteisiin yksilöllisesti. Lisäksi koulutuksessa syvennytään siihen, mitä asioita fysioterapiassa on hyvä huomioida ja havainnoida sekä toisaalta miten kuntouttavan harjoittelun progressiot voisi rakentaa tarkoituksenmukaisesti.

Luento-osuuksissa asiaan perehdytään polven biomekaniikasta alkaen aina yksityiskohtaisiin kuntoutusohjeisiin ja motorisen oppimisen periaatteiden hyödyntämiseen saakka edeten. Ennen kaikkea koulutuksen pääpaino on käytännön tekemisessä ja esimerkiksi harjoitteiden rakentamisessa ja niiden progressioissa.

Koulutus koostuu kahdesta lähiopetuspäivästä sekä itsenäistä opiskelua varten laaditusta verkkopohjaisesta materiaalipankista. Materiaalipankissa on mukana myös ortopedin haastatteluja eri toimenpiteisiin, leikkaustekniikoihin ja toimenpiteiden jälkeisiin rajoituksiin sekä hoitolinjan valintaan liittyen. Lisäksi koulutuksen taustamateriaaleihin kuuluu laaja-alainen ja yksityiskohtaisesti havainnollistettu harjoitepankki, kattavat tutkimus- ja lähdeviitteet, esimerkkiprotokollia kuntoutukseen sekä laajat luentomateriaalit.

Koulutuksessa pureudumme muun muassa seuraaviin aihepiireihin:

 • Polven biomekaniikka
 • Fysioterapia akuutin polvivamman jälkeen
 • Hoitolinjan valinta (operatiivinen vs. ei-operatiivinen)
 • Kudosten paranemisprosessi
 • Polvileikkauksen jälkeinen postoperatiivinen fysioterapia
 • Yksilölliset kuntoutusperiaatteet ja tavoitteet
 • Fysioterapian sisältö vaiheittaisten tavoitteiden mukaan ja eri polvitoimenpiteiden jälkeen
 • Motorisen oppimisen periaatteiden hyödyntäminen
 • Turvallinen urheiluun paluu ja testaaminen

Käsiteltävät polvivammat ja -toimenpiteet:

 • Polven ligamenttivammat
 • Nivelkierukkatoimenpiteet (resektio, fiksaatio ja takasarven root-korjaus)
 • ACL-vamma ja -rekonstruktio
 • Polvilumpion sijoiltaanmeno ja MPFL-rekonstruktio

Koulutuspäivät

2.10.2023 klo 10.00 - 17.00
3.10.2023 klo 9.00 - 16.00

Toteutustapa ja oppimismenetelmät

Lähikoulutus, jossa yhdistyvät luennot ja käytännön harjoittelu. Osallistujille lähetetään etukäteen myös orientaatiomateriaalia verkko-oppimisalustalla.

Ryhmäkoko

max 24

Asiantuntija

Marko Grönholm, fysioterapeutti
Marko on tehnyt koko työuransa ortopedisten ja traumatologisten potilaiden sekä urheilijoiden parissa. Hän vastaa Terveystalon fysioterapiasta Turussa ja toimii koulutustehtävissä ympäri Suomea. Marko on ollut mukana useiden fysioterapia-alan kirjojen julkaisuprosesseissa ja hän isännöi Fysioterapiaa liikkeellä -podcastia. Instagramissa Markon tavoittaa tunnuksella @movement_physio ja hänen nettisivunsa löytyvät osoitteesta www.movementphysio.fi. Suomen Fysioterapeutit on valinnut Markon Vuoden Fysioterapeutiksi 2022.

Kouluttajana Marko esittää asiat selkeästi ja käytännöllisesti havainnollistaen. Hän lähestyy fysioterapiaa liikkeen kautta ja soveltaa mm. motorisen oppimisen periaatteita omassa työssään luovasti ja innovatiivisesti.

Ilmoittautuminen

Ilmoittautumisaika 27.3.2023 - 17.9.2023

llmoittaudu koulutukseen tästä 

Opiskelupaikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä, ellei toisin ole mainittu. Vahvistus kurssille hyväksymisestä tai varasijasta lähetetään ilmoittautumisajan päätyttyä. Jos koulutus/tapahtuma on jo täynnä tai olet varasijalla, Sinulle lähetetään siitä tieto. Jos paikkoja vapautuu, Sinuun otetaan yhteyttä.

Pidätämme oikeuden kurssin muutoksiin tai sen perumiseen.

Terms of cancellation
Peruutus on ilmoittautumisaikana maksutonta. Ilmoittautumisajan päättymisen jälkeen, mutta ennen koulutuksen käynnistymistä tehdystä peruutuksesta perimme 50 % osallistujamaksusta. Jos koulutuspaikkaa ei ole peruutettu ennen koulutuksen käynnistymistä veloitetaan osallistumismaksu kokonaisuudessaan. Peruutus on tehtävä kirjallisesti osoitteeseen taydennyskoulutus@lab.fi. Esteen sattuessa osallistujan voi vaihtaa.

Asiakkaidemme kokemuksia:

Erittäin hyvä kokonaisuus, havainnollinen, hyvä tietopaketti ja tutkimukset päivitetty. Rento ilmapiiri.

Erittäin hyvä kokonaisuus, erinomaiset ennakkomateriaalit ja hyvä kouluttaja! Jaksoi kärsivällisesti vastailla kysymyksiin, mikä auttoi kokonaisuuden ymmärtämisessä todella paljon. Hyviä konkreettisia esimerkkejä, videoita ja harjoitteiden luomista tilanteisiin.

Koulutus oli todella hyvä ja kattava, joten vaikea lisätä kehittämisehdotuksia. Toki koulutukseen voisi sisältyä esimerkkicaseja, jotka pareittain voitaisiin käytännössä käydä läpi. Tutkiminen, harjoitteiden laadinta jne. painottuen enemmän tekemiseen. Koulutuksesta en kuitenkaan mitään muuttaisi, hyvä oli!