Hanki uutta osaamista aina ilmiön mittaamisesta tiedon jalostamiseen
Teknologian voimakas kehittyminen on tuonut mahdollisuuden tallennetun datan käsittelylle ja analysoinnille. Sekä julkishallinto että yksityinen sektori tarvitsevat ICT-teknologioita, data-analytiikkaa, koneoppimista ja tekoälyä datan hallintaan ja hyödyntämiseen tuloksenteon välineenä.
Koulutus koostuu syventävistä ammattiopinnoista, joissa keskeisenä sisältönä on datan mittaaminen, analysointi ja visualisointi sekä koneoppiminen. IoT:n avulla fysikaalinen ilmiö saadaan muunnettua digitaaliseen muotoon ja siirrettyä pilveen jatkokäsittelyä varten. Analytiikka ja visualisointi tuottavat organisaatioille lisäarvoa päätöksenteon tueksi.
Koneoppimisen luokittelevat ja ennustavat menetelmät ovat portti tekoälyä hyödyntävään tulevaisuuden työhön. Johdanto tekoälyyn tarjoaa innovointialustan toiminnan jatkokehittämiseen.
Koulutuksen tavoitteena on soveltaa IT:n luomia mahdollisuuksia lisäarvon tuottamiseen niin julkishallinnossa, yritystoiminnassa ja teollisuudessa. Koulutus lisää data pipelinen ymmärrystä IoT:n, data-analytiikan, koneoppimisen ja tekoälyn osalta sekä parantaa yhteistyötä eri toimijoiden kesken. Tarjoamme mahdollisuudet oppia informaatioteknologian uusimmat trendit aina virtualisoinnista digitaalisten kaksosten hyödyntämiseen.
Teknologian voimakas kehittyminen on tuonut mahdollisuuden tallennetun datan käsittelylle ja analysoinnille. Sekä julkishallinto että yksityinen sektori tarvitsevat ICT-teknologioita, data-analytiikkaa, koneoppimista ja tekoälyä datan hallintaan ja hyödyntämiseen tuloksenteon välineenä.
Ylempään ammattikorkeakoulututkintoon (YAMK) johtavalla koulutuksella saat uutta kykyä vastata ajan haasteisiin aina ilmiön mittaamisesta tiedon jalostamiseen.
IoT:stä tekoälyyn -koulutuksen tavoitteena on soveltaa IT:n luomia mahdollisuuksia lisäarvon tuottamiseen niin julkishallinnossa, yritystoiminnassa ja teollisuudessa. Koulutus lisää Data Pipelinen ymmärrystä IoT:n, data-analytiikan, koneoppimisen ja tekoälyn osalta sekä parantaa yhteistyötä eri toimijoiden kesken.
Tarjoamme mahdollisuudet oppia informaatioteknologian uusimmat trendit aina virtualisoinnista digitaalisten kaksosten hyödyntämiseen.
Insinöörin ylemmän ammattikorkeakoulututkinnon suoritettuasi kykenet toimimaan vaativissa asiantuntija-, kehittämis-, suunnittelu- ja johtamistehtävissä, ja osaat soveltaa oppimaasi käytäntöön.
Koulutus koostuu syventävistä ammattiopinnoista, joissa keskeisenä sisältönä on datan mittaaminen, analysointi ja visualisointi sekä koneoppiminen. IoT:n avulla fysikaalinen ilmiö saadaan muunnettua digitaaliseen muotoon ja siirrettyä pilveen jatkokäsittelyä varten. Analytiikka ja visualisointi tuottavat organisaatioille lisäarvoa päätöksenteon tueksi. Koneoppimisen luokittelevat ja ennustavat menetelmät ovat portti tekoälyä hyödyntävään tulevaisuuden työhön. Johdanto tekoälyyn tarjoaa innovointialustan toiminnan jatkokehittämiseen.
Täydentävissä opinnoissa voit keskittyä virtualisointiin ja pelillisyyteen, tai muuhun LAB-ammattikorkeakoulun YAMK-tasoiseen opintotarjontaan.
Koulutuksen laajuus on 60 opintopistettä, joka jakautuu seuraavasti: ydinosaaminen 20 op, täydentävä osaaminen 10 op ja opinnäytetyö 30 op. Täydentävät opinnot voit valita LAB-ammattikorkeakoulun ylempien koulutusten yhteisestä opintojaksotarjonnasta sekä muiden ammattikorkeakoulujen tai yliopistojen tarjonnasta.
Pääkieli on suomi, mutta tentit, harjoitustyöt tai opinnäytetyön voi tehdä myös englannin kielellä. Ammattiopintoja opiskellaan osaksi englannin kielellä.
Ylemmässä AMK-tutkinnossa opintojen keskiössä on opinnäytetyö, jonka tavoitteena on työelämän tutkimuksellinen kehittäminen. Opiskelija voi toteuttaa opinnäytetyön omalle työpaikalleen tai ammattikorkeakoulun hankkeessa. Opinnäytetyössä opiskelija osoittaa ammatillisen osaamisen lisäksi taidon käyttää erilaisia kehittämistyön ja/tai tieteellisen tutkimuksen menetelmiä ja kykynsä käyttää tieteellistä kirjallisuutta. Opinnäytetyön tekeminen ajoittuu pääsääntöisesti koko opintojen ajalle.
LAB on kansainvälinen ammattikorkeakoulu. Meillä on yli 300 yhteistyökorkeakoulua, joiden kanssa järjestämme vaihto-ohjelmia sekä kehitämme koulutustamme. Sadat LABin opiskelijat lähtevät vuosittain ulkomaille joko harjoitteluun tai opiskelemaan.
LABiin tulee vuosittain paljon opiskelijoita ympäri maailmaa. Meillä opiskelee lähes 900 kansainvälisiä tutkinto-opiskelijaa 78 eri maasta. Opiskelu on siis aidosti kansainvälistä vaikka et ulkomaille lähtisikään!
LABin opiskelijat tekevät tiivistä yhteistyötä yritysten ja työyhteisöjen kanssa. Opintoihisi voi kuulua esimerkiksi omalle työnantajallesi tai muille alan toimijoille tehtäviä projekteja ja harjoitustöitä. Erilaiset oppimisympäristöt vahvistavat kytköksiä aitoon vuorovaikutukseen työelämän kanssa koko opintojesi ajan.
LAB tekee tiivistä yhteistyötä myös LUT-yliopiston kanssa.
LAB-ammattikorkeakoulu on työ- ja elinkeinoelämän innovaatiokorkeakoulu, mikä näkyy muun muassa työelämäläheisissä tutkinnoissa ja alueita palvelevassa tutkimus- ja innovaatiotoiminnassa. LABin tutkimus-, kehittämis- ja innovaatiotoimintaa ohjaavat strategiset vahvuusalueet ovat:
Insinööri (ylempi AMK), Iot:stä tekoälyyn -tutkinto edistää työllistymismahdollisuuksiasi vaativissa ICT-alan tehtävissä. Tutkinnon suoritettuasi osaat suunnitella, kehittää, johtaa ja arvioida vaativia IoT:hen, data-analytiikkaan, koneoppimiseen ja koko data pipelineen kohdistuvia projekteja.