Exploring New Markets for Central Baltic Games Industry

Baltic Explorers-hankkeessa edistetään Itämeren alueen maiden (Suomi, Ruotsi, Latvia, Viro) peliyritysten vientiä EU:n ulkopuolelle. Hankkeen rahoitus tulee Central Baltic-ohjelmasta. Projetissa tarjotaan peliteollisuuden vientiin liittyvää koulutusta ja kohdennettua valmennusta erityisesti yrityksille ja pelinkehitystiimeille, joiden tähtäimessä ovat kasvu ja kansainvälistyminen.

Hankkeen päätoteuttajana on XAMK, LABin ohella muut partnerit ovat Dataspelsbranschen (Ruotsi), Latvian Technological Center ja Tartu Science Park (Viro).

Pelien vienti uusille markkinoille on haastavaa ja tarvitsee usein uutta osaamista, kontakteja sekä sopivan alustan, mikä mahdollistaa myynnin ja uusien sopimusten tekemisen. Baltic Explorers tukee osallistuvien maiden – Suomen, Ruotsin, Viron ja Latvian – peliyritysten tuotteiden lokalisointia, kansainvälistymistä, liiketoiminnan kehittämistä ja myyntimatkoja uusille markkinoille Aasiaan ja Pohjois-Amerikkaan. Lisäksi projekti lisää osallistuvien maiden pelinkehittäjien verkostoitumista.
Project period
-
Project state
Finished
Project area
International
Project funding
Central Baltic 2014-2020
LAB role
Partner
Unit
Teknologia
Project focus area
Innovations
Objectives
Projektin tavoitteena on luoda sparraus- ja valmennusohjelma, johon osallistuvat pelialan pk-yritykset saavat relevanttia osaamista pelien myyntiin, markkinointiin ja lokalisointiin erityisesti maailman suurimmilla pelimarkkinoilla. Hankkeessa järjestetään sekä paikallisia pelialan Accelerator Meetupeja että kansainvälisiä pelialan konferensseja, joiden kautta jaetaan ensiarvoista ja ajankohtaista tietoa pelialan ja pelimarkkinoiden trendeistä sekä haravoidaan potentiaalisimpia pelinkehitystiimejä hankkeen valmennettaviksi, jotta nämä ovat valmiimpia lähestymään etenkin Aasian ja Pohjois-Amerikan pelimarkkinoita.

Lisäksi projektissa luodaan ns. Talent Pool, jonka myötä pelialan yritykset ja pelinkehitystiimit voivat hakea osaajia omien projektiensa tueksi, ja jonka kautta esimerkiksi aloittelevat pelintekijät voivat etsiä peliprojekteja, joihin lähteä mukaan.
Outcomes
Projektin myötä pelialan tavoitteellinen osaaminen ja kasvumahdollisuudet kehittyvät ja syntyy mahdollisesti uusia diilejä Itämeren alueen pelifirmojen ja Aasian ja Pohjois-Amerikan pelialan toimijoiden välille. Samalla luodaan edellytyksiä niin alueellisen pelialan osaamisen kasvuun ja kehittymiseen kuin myös Suomen, Ruotsin, Viron ja Latvian pelintekijöiden yhteistyölle.
Project managers

Related events