Advisory Board

LUT-korkeakoulujen uuden Advisory Boardin toimikausi alkaa 1.1.2022 ja kestää vuoden. Advisory Board toimii LUT-korkeakoulujen hallitusten ja johdon neuvonantajana. 

Jäsenet ovat kokemuksensa ja osaamisensa perusteella valittuja asiantuntijoita, jotka tukevat LUT-korkeakoulujen strategista profiilia.

 

Tuomo Rönkkö
Advisory Boardin puheenjohtaja

Hallitusammattilainen ja innovaatiovaikuttaja Tuomo Rönkkö on LUT Advisory Boardin puheenjohtaja. Hän toimii myös yliopiston sijoitusyhtiö Green Campus Innovationsin sekä Viipurin taloudellisen korkeakouluseuran hallituksen puheenjohtajana. Aiemmin hän on työskennellyt johtotehtävissä mm. Andritzilla, Eltelissä sekä Maintpartner Groupissa.

 

Mika Anttonen
St1:n hallituksen puheenjohtaja

Mika Anttonen perusti St1:n vuonna 1995 ja on sen pääomistaja ja hallituksen puheenjohtaja. Anttonen on myös Vierumäellä toimivan Suomen Urheiluopiston omistaja ja suomalaisen urheilun suurtukija ja vaikuttaja.

 

Jyrki Katainen
Sitran yliasiamies

Jyrki Katainen, Sitran yliasiamies, YTM, on aiemmin toiminut Suomen pääministerinä, valtionvarainministerinä ja Euroopan unionin komissaarina. Urallaan hän on keskittynyt yhteiskunnallisten muutosten analysoimiseen, ratkaisujen etsimiseen ja päätösten tekemiseen. Katainen teki noin 15 vuotta kestäneen uran myös kansanedustajana. Suomen Eduskunnassa Katainen toimi mm. tulevaisuusvaliokunnan puheenjohtajana.

 

Laura Lares
Ablers Oy:n toimitusjohtaja

Laura Lares on strategiatyöhön ja dialogisoveluuksiin erikoistuneen Ablers Oy:n toimitusjohtaja ja yrittäjä. Lares on aiemmin toiminut UPM:ssä liiketoiminnan, myynnin ja henkilöstöjohtamisen johtotehtävissä sekä Kalevala Korun toimitusjohtajana.

 

Juho Nummela
Ponsse Oy:n toimitusjohtaja

Nummelalla on pitkä ura Ponssella sekä hallituksen jäsenyydet Epec Oy:ssä, Einari Vidgrén Säätiössä, Olvi-säätiössä sekä Olvi Oyj:llä.

 

Mari Puoskari
FCG Finnish Consulting Group Oy:n toimitusjohtaja

Puoskari on toiminut aiemmin CGI:llä, Ekokemillä ja Pöyryllä johtotehtävissä sekä TKK:lla tutkijana. Hän on myös entinen Vihreiden varapuheenjohtaja.

 

Sakari Tamminen
Konsulttiyhtiö Gemic Oy:n osakas

 

Tiina Tuomela
Uniperin talousjohtaja

Tuomela on työskennelly aiemmin mm Fortumissa. Hänellä on myös hallitusjäsenyyksiä mm. Wärtsilässä, Teollisuuden Voimassa ja ja YIT:ssä.

 

Timo Ritakallio
OP Ryhmän pääjohtaja

Tekniikan tohtori, oikeustieteen maisteri ja MBA Timo Ritakallio on työskennellyt aiemmin muun muassa Keskinäinen Eläkevakuutusyhtiö Ilmarisen toimitusjohtajana ja varatoimitusjohtajana, Pohjola Pankin varatoimitusjohtajana sekä OKO Osuuspankkien Keskuspankin varatoimitusjohtajana.