Ammattikorkeakoulututkinnot

Ammattikorkeakoulu tarjoaa työelämäsuuntautuneen vaihtoehdon yliopisto-opinnoille: opiskelu on selvästi käytännönläheisempää kuin yliopistossa. Työharjoittelua on runsaasti, samoin kuin erilaisia työelämälle tehtäviä projektiopintoja. LABin monipuoliset työelämäyhteydet turvaavat ammattikorkeakoulusta valmistuneille hyvän työllisyyden.

Päiväopiskelu

Voit opiskella ammattikorkeakoulututkinnon päivätoteutuksena, jolloin pääosa luennoista ja tenteistä suoritetaan päiväsaikaan. AMK-tutkinnon laajuus on koulutusalasta riippuen 210–240 opintopistettä. Opinnot kestävät pääsääntöisesti 3,5–4 vuotta.

Monimuoto-opiskelu

Monimuotoisuus mahdollistaa opiskelun eri elämäntilanteissa. Voit suorittaa tutkinnon joustavasti työn ohessa ilta- ja viikonloppuopintoina, intensiivijaksoina tai verkossa. Käytännöt vaihtelevat koulutuksittain. Opinnot kestävät koulutuksesta ja opintojen koko- tai osapäiväisyydestä riippuen 2,5–4 vuotta. Opintojen kestoon vaikuttaa mahdollinen aiempi osaamisesi ja opintoja on myös mahdollista suorittaa nopeammassa tahdissa. Myös työsi opinnollistaminen voi olla mahdollista. 

Verkko-opiskelu

Verkko-opinnot toteutetaan kokonaan verkossa. Koulutuksissa järjestetään säännöllisesti kaikille yhteisiä verkkotapaamisia, joissa opiskelijat tapaavat toisiaan virtuaalisesti. Opinnot eivät lähtökohtaisesti vaadi fyysistä läsnäoloa kampuksella mutta tutkintoon voi kuulua pakollisia harjoittelujaksoja työelämässä.

Oletko jo työelämässä ja haluaisit opiskella samalla?

Ammattikorkeakoulututkintoon johtava koulutus monimuotototeutuksena mahdollistaa työssäkäynnin ja opiskelun yhdistämisen. Työpaikka ei ole kuitenkaan edellytys koulutukseen hakeutumiselle, vaan monimuotoisuus tarjoaa mahdollisuuden opiskella työn ohessa, elämäntilanteestasi ja paikasta riippumatta. 

Kuva
Girls face in the mirror

Kaikki AMK-tutkinnot

Tutustu LABin tarjontaan ja löydä oma tutkintosi.

Kuva
Sky landscape in a round mirror lying on the grass

Miksi LAB?

LAB on uusi ammattikorkeakoulu niille, joille maailma on mahdollisuus. 

Kuva
 A glass ball on top of frosted leaves

Haku ja valinta

Katso ohjeet hakemiseen ja valintakokeisiin liittyen. 

Kuva
A boy in the mirror

Syksyn yhteishaku 2.–16.9.2020

Opiskelun ja työn parhaat puolet samasta paikasta! Tutustu syksyn yhteishaun koulutustarjontaan ja aikatauluihin.

Lisätietoja