Usein kysyttyjä kysymyksiä

Kuva
Student walking up stairs on Lahti Campus
Tälle sivulle on koottu yleisimpiä avoimessa AMK:ssa opiskeluun liittyviä kysymyksiä.

Ilmoittautuminen 

Milloin avoimen ammattikorkeakoulun opintoihin voi ilmoittautua? 

Yksittäisille kursseille voi ilmoittautua viisi kertaa vuodessa. Polkuopintoilmoittautuminen on kaksi kertaa vuodessa, elokuussa ja joulukuussa. Katso tulevat ilmoittautumisajankohdat sivulta ilmoittautuminen ja peruutusehdot

Mistä löydän ilmoittautumislomakkeen? 

Kullakin kurssilla tai polkuopintokokonaisuudella on oma sisältökuvaussivunsa. Kun skrollaat sisältökuvaussivua tarpeeksi alaspäin, löydät linkin ilmoittautumislomakkeelle. Ilmoittautumislomake on ajastettu aukeamaan ilmoittautumisen alkamisajankohtana.

Miksi ilmoittautumislomakkeella kysytään henkilötunnusta? 

Henkilötunnus on edellytyksenä opinto-oikeuden muodostumiselle ja opintosuoritusten siirtymiselle kansalliseen opintotietojärjestelmään. Henkilötunnusta käsitellään tietoturvallisesti eikä sitä luovuteta ulkopuolisille. 

Polkuopinnot 

Pystynkö suorittamaan polkuopintoja töiden ohella? 

Tämä riippuu koulutuksen toteutustavasta, työsi joustavuudesta sekä ennen kaikkea omista voimavaroistasi. 

Polkuopinnot ovat laajoja kokonaisuuksia ja vaativat aikaa (1 opintopiste tarkoittaa keskimäärin 27 tuntia opiskelijan työtä). Päivätoteutuksissa sinulla on oltava valmius opiskella arkisin päiväaikaan. Monimuoto- ja verkkototeutuksissa aikataulu on joustavampi, mutta myös näissä toteutustavoissa on yleensä jonkin verran tiettyyn ajankohtaan sidottua opetusta. Lue polkuopintokuvaukset huolellisesti ennen kuin ilmoittaudut.  

Onko polkuopinnot varma reitti tutkinto-opiskelijaksi? 

Avoimen väylän erillishaussa valitaan kaikki LAB-ammattikorkeakoulun polkuopiskelijat, jotka ovat suorittaneet vaadittavan määrän haettavaan koulutusohjelmaan soveltuvia, ensimmäisen vuoden opetussuunnitelmaa vastaavia opintoja hakua edeltävän neljän peräkkäisen lukukauden aikana. 

Kulttuurialan hakukohteissa opiskelijan tulee lisäksi laatia portfolio (AMK-hakukohteet) tai ennakkotehtävä (YAMK-hakukohteet), joka arvioidaan hyväksytty/hylätty -periaatteella. Portfolion/ennakkotehtävän tulee olla hyväksytty, jotta voi tulla valituksi. 

Tutusta valintakriteereihin tarkemmin hakusivuillamme.

Opintomaksut 

Olen polkuopiskelija. Milloin lukukausimaksu maksetaan ja mihin?

Lasku lukukausimaksusta lähetetään LABin opiskelijasähköpostiosoitteeseesi syyskuun/helmikuun aikana.  

Peruuttaminen 

En pystykään aloittamaan opintoja, joihin ilmoittauduin. Miten toimin? 

Lähetä osoitteeseen avoinamk[@]lab.fi viesti, jossa kerrot nimesi ja minkä opinnon haluat perua. Huomioithan peruutusehtomme.

Opintojen keskeyttäminen 

Haluan keskeyttää opintoni avoimessa ammattikorkeakoulussa. Miten toimin? 

Lähetä osoitteeseen avoinamk[@]lab.fi viesti, jossa kerrot nimesi ja minkä opinnon haluat keskeyttää. Huomioithan peruutusehtomme. Jos olet polkuopiskelija, ilmoita keskeytyksestä myös opettajatutorillesi.