Näin haet yhteishaussa

Syksyn yhteishaku

Syksyn korkeakouluhaussa haet tammikuussa alkaviin AMK- ja YAMK-koulutuksiin.

Syksyn yhteishaun seuraava hakuaika on 2.−16.9.2020

Haet Opintopolussa yhdellä hakulomakkeella korkeintaan kuuteen eri koulutukseen. Sinun tulee asettaa koulutukset mieluisuusjärjestykseen hakulomakkeelle siten, että valitset ensimmäiseksi hakutoiveeksi sen koulutuksen, johon haluat päästä eniten. Harkitse järjestys huolellisesti.

Sinulle voidaan tarjota korkeakoulujen toisessa yhteishaussa vain yhtä opiskelupaikkaa koulutuksesta, jonka priorisoit hakulomakkeella korkeimmalle ja johon valintamenestyksesi riittää. Muistathan, että voit ottaa vain yhden opiskelupaikan vastaan samana lukukautena alkavasta koulutuksesta.

 

Kevään yhteishaku

Kevään yhteishaku järjestetään kahdessa osassa: ensimmäisenä hakuaikana haet englanninkielisiin koulutuksiin, toisena hakuaikana suomenkielisiin.

Kevään yhteishaun ensimmäinen hakuaika 7.1.–20.1.2021

Kevään ensimmäisenä hakuaikana haet syksyllä alkaviin englanninkielisiin AMK- ja YAMK-koulutuksiin. 

Hakeminen tapahtuu Opintopolku.fi -palvelussa: haet opintopolussa yhdellä hakulomakkeella korkeintaan kuuteen eri koulutukseen. Kevään ensimmäisessä yhteishaussa sinun ei tarvitse asettaa koulutuksia mieluisuusjärjestykseen ja voit tulla hyväksytyksi niin moneen koulutukseen kuin mihin valintamenestyksesi riittää. Voit ottaa vastaan vain yhden paikan samana lukukautena alkavasta koulutuksesta.

Kevään yhteishaun toinen hakuaika 17.3.–31.3.2021

Kevään toisessa yhteishaussa haet syksyllä alkaviin suomenkielisiin AMK- ja YAMK-koulutuksiin.

Haku tapahtuu Opintopolussa yhdellä hakulomakkeella ja korkeintaan kuuteen eri koulutukseen. Kevään toisessa yhteishaussa sinun tulee asettaa koulutukset mieluisuusjärjestykseen hakulomakkeelle siten että valitset ensimmäiseksi hakutoiveeksi sen koulutuksen, mihin haluat päästä eniten. Harkitse järjestys huolellisesti. Sinulle voidaan tarjota korkeakoulujen toisessa yhteishaussa vain yhtä opiskelupaikkaa koulutuksesta, jonka priorisoit hakulomakkeella korkeimmalle ja johon valintamenestyksesi riittää.

Muistathan, että vaikka sinulle tarjottaisiin useampaa paikkaa syksyllä alkavista koulutuksista kevään yhteishauissa, voit ottaa vastaan vain yhden paikan samana lukukautena alkavasta koulutuksesta.

Hakeminen molempina hakuaikoina

Jos haet molemmissa yhteishauissa (kevään 1. ja 2. hakuaika) täytät kummankin yhteishaun hakulomakkeen, ensin ensimmäisen yhteishaun lomakkeen  7.1.–20.1.2021 välisenä aikana ja sitten toisen yhteishaun lomakkeen 17.3.–31.3.2021 välisenä aikana.

Voit molempien yhteishakujen koulutuksiin valita kuusi koulutusta, joihin haet. Huomaathan, että koska kyse on eri yhteishauista, hakujen ja valintojen aikataulut eivät ole yhteneväiset ja esimerkiksi takarajat ja määräajat eroavat eri yhteishauille.

Ensimmäisessä yhteishaussa sinulle voidaan tarjota niin monta paikkaa kuin mihin valintamenestyksesi riittää.

Toisessa yhteishaussa sinulle tarjotaan vain yhtä opiskelupaikkaa, johon valintamenestyksesi riittää ja jonka olet asettanut mieluisuusjärjestyksessä korkeammalle. Voit ottaa vastaan vain yhden paikan samana lukukautena alkavasta koulutuksesta.

 

Kuva
A boy in the mirror

Syksyn yhteishaku 2.–16.9.2020

Opiskelun ja työn parhaat puolet samasta paikasta! Tutustu syksyn yhteishaun koulutustarjontaan ja aikatauluihin.

Lisätietoja hakemisesta ja valintaperusteista