AMK-valintakoe

Valtakunnallinen AMK-valintakoe järjestetään syksyn 2021 yhteishaussa yksivaiheisena lähikokeena 1.-4.11.2021. Syksyn koe varaudutaan järjestämään vastaavalla terveyteen ja turvallisuuteen liittyvällä tasolla kuin kevään 2021 koe.

 

Koepaikat

Lahden kampus

Lahden kampuksen osoite on Mukkulankatu 19, Lahti.

Kampus sijaitsee 3 kilometrin päässä Lahden keskustasta ja 4 kilometrin päässä Matkakeskuksesta, joka on sekä bussi- että junaliikenteen pääasema. Pysäköinti on koepäivinä maksutonta P3-alueella kampuksen pohjoispuolella. Lahden kampuksella hakijat otetaan sisään kampuksen sisäpihan kautta.

>> Saapuminen Lahden kampukselle

Valintakokeeseen saapuminen

 

Lappeenrannan kampus

Lappeenrannan kampuksen osoite on Yliopistonkatu 36, Lappeenranta.

Kampus sijaitsee Skinnarilan kaupunginosassa, seitsemän kilometrin päässä keskustasta. Lappeenrannan kampuksella hakijat otetaan sisään LAB-ammattikorkeakoulun pääovesta.

>> Saapuminen Lappeenrannan kampukselle

 

Ohjeita kokeeseen saapuvalle

Maskisuositus syksyn valintakokeisiin osallistuville

Suosittelemme vahvasti maskien käyttöä LAB-ammattikorkeakoulun syksyn valintakokeisiin osallistuville. Maskien käyttö lisää sekä hakijoiden että valintakokeeseen osallistuvien valvojien ja muun henkilökunnan turvallisuutta. Korkeakoulu tarjoaa kaikille hakijoille maskin, mutta hakija voi ottaa mukaansa myös oman maskin. Oma kangasmaski tulee vaihtaa kertakäyttöiseen maskiin AMK-valintakokeessa.

Sinulla tulee olla mukana:

 • tunniste (QR-koodi): voit tulostaa QR-koodin paperille tai näyttää sen tunnistusvaiheessa puhelimen näytöltä
 • voimassa oleva virallinen kuvallinen henkilöllisyystodistus (passi, suomalainen henkilökortti, ajokortti, kuvallinen KELA-kortti tai kuvallinen EU/ETA-maan henkilökortti)
 • kannettava tietokone ja virtajohto
 • halutessasi langallinen hiiri (langattomia laitteita ei voi tuoda valintakoetilaan)
 • kynä
 • halutessasi juomapullo ja pientä evästä.

Älä ota kokeeseen mukaan mitään ylimääräistä. Jätä kotiin kaikki langattomia verkkoyhteyksiä hyödyntävät laitteet, esimerkiksi bluetooth-yhteyksiä käyttävät hiiret, näppäimistöt, älykellot ja aktiivisuusrannekkeet.

Ylimääräiset tavarat ja päällysvaatteet jätetään narikkaan (Lahden kampus) tai lokeroihin (Lappeenrannan kampus).

Kokeeseen saapuminen

Ilmoittautuminen kokeeseen alkaa aamupäivän kokeessa klo 8.00 ja iltapäivän kokeessa klo 13.00. Tule paikalle hyvissä ajoin. Otamme hakijat sisään porrastetusti, valintakoetila kerrallaan. Ulko-ovet ja koetilojen ovet sulkeutuvat aamupäivän kokeessa klo 9.00 ja iltapäivän kokeessa klo 14.00. Valintakokeeseen ei oteta myöhästyneitä hakijoita valintakoetilaisuuden alkamisajan jälkeen.

Jos tulet kokeeseen Lahden kampukselle, huomioi, että hakijoiden sisäänkäynti on pääovesta katsottuna rakennuksen toisella puolella eli siirtymään kannattaa varata muutama ylimääräinen minuutti.

Odota kampuksen sisäänkäynnin ulkopuolella, kunnes hakijat kutsutaan sisään. Huomioi turvaväli toiseen jonottajaan. Varaudu esittämään henkilöllisyystodistuksesi ja tunnisteesi ennen koetilaan pääsyä.

Koetilassa hakijat ohjataan omille paikoilleen istumaan. Luokissa on huomioitu turvavälit muihin hakijoihin.

Sammuta koetilassa puhelimesi ja aseta se pöydälle näkyviin. Avaa tietokoneesi ja seuraa valvojan antamia ohjeita.

HUOM! Et pääse suorittamaan valintakoetta

 • jos myöhästyt koetilaisuudesta TAI
 • saavut väärään aikaan tai väärään paikkaan TAI
 • sinulla ei ole mukana kuvallista henkilöllisyystodistusta TAI
 • sinulla ei ole mukana kannettavaa tietokonetta.

Kokeesta voi poistua aikaisintaan kahden tunnin päästä sen alkamisesta.

Valintakokeen turvallisuusohjeet

Noudatamme tartuntojen torjunnassa valtakunnallisia suosituksia.

Sijoitamme hakijat luokkiin turvavälit huomioiden ja tarjoamme hakijoille kasvomaskit ja käsien desinfiointiainetta. Paikalla on henkilökuntaa huolehtimassa turvavälien noudattamisesta.  Koetilat ja niiden ympäristö siivotaan jokaisen koetilaisuuden jälkeen.

Tutustu ammattikorkeakoulujen yhteisiin turvallisuusohjeisiin.

Tutustu myös THL:n ohjeisiin, jotka käsittelevät koronaviruksen tarttumista ja siltä suojautumista.

Noudatamme niin ikään LABin koronaohjeistusta, jonka mukaan kampukselle tullaan vain täysin terveenä. Jos olet terveydenhoidon määräämässä virallisessa karanteenissa, noudata karanteenissa annettuja määräyksiä. Jos Koronavilkku-sovellus näyttää, että olet altistunut koronavirukselle, toimithan sovelluksen ohjeiden mukaisesti ja pysyt pois kampuksiltamme. 

Jos olet ollut ulkomailla, voit tulla kampukselle 14 päivää ulkomaanmatkan jälkeen. Varoaika lasketaan Suomeen tulopäivästä. Varoaika koskee saapumista kaikista maista. 

 

Teethän oman osuutesi:

 • Pese kädet vedellä ja saippualla usein ja huolellisesti, ainakin 20 sekunnin ajan.
 • Käytä alkoholipohjaista käsihuuhdetta, jos et voi pestä käsiäsi. LABin kampuksilla on tarjolla käsidesiä. Suosittelemme käyttämään sitä rakennukseen tultaessa ja sieltä poistuessa.
 • Älä koskettele silmiä, nenää tai suuta, ellet ole juuri pessyt käsiäsi.
 • Jos sinulla ei ole nenäliinaa, yski tai aivasta hihaan, älä käsiisi.
 • Suosittelemme, että vältät lähikontakteja kahden viikon ajan ennen valintakokeita. 
 • Älä tule valintakokeeseen, jos sinulla on flunssan oireita.

 

Mitä teet, jos olet ollut sairaana ennen valintakoetta?

Voit osallistua valintakokeeseen, jos oireiden alusta on kulunut kaksi viikkoa ja olet ollut oireeton vähintään kaksi vuorokautta.

Mitä teet, jos sairastut?

Sairaana tai edes vähäoireisena et voi osallistua valintakokeeseen. Koronaviruksen oireet ovat moninaisia. Pelkästään oireiden perusteella ei voi päätellä, onko hengitystietulehduksen aiheuttaja koronavirus vai joku muu virus tai bakteeri. Jos epäilet koronavirusta, tee oireiden arviointi Omaolo-palvelussa tai ota puhelimitse yhteyttä terveydenhuoltoon. Sieltä sinut ohjataan tarvittaessa testiin.

Mitä teet, jos sairastut heti kokeen jälkeen?

Jos kokeen jälkeen (2 – 7 päivän aikana) sinulla todetaan koronaan sairastuminen, ilmoita tästä myös LAB-ammattikorkeakoulun hakijapalveluihin.

Mitä teet, jos kuulut riskiryhmään?

Jos kuulut riskiryhmään, keskustele valintakokeeseen osallistumisesta hoitavan lääkärisi kanssa.

>> covid19-riskiryhmät

Todistusvalinta ja AMK-valintakoe

Mikäli olet tullut valituksi todistusvalinnan kautta, sinun ei tarvitse osallistua valintakokeeseen. Jos kuitenkin haluat vielä tavoitella mahdollista ylemmän hakutoiveesi opiskelupaikkaa, sinun tulee osallistua valintakokeeseen.

 

Kuva
A girl holding a round mirror in front of her face

Ohjeita AMK-valintakokeeseen ilmoittautuvalle

Tarkempaa tietoa AMK-valintakokeesta ja koetilaisuudessa tarvittavista välineistä löydät ammattikorkeakouluun.fi-sivustolta. Tutustu huolellisesti kokeeseen liittyvään ohjeistukseen.