AMK-valintakoe

Digitaalinen AMK-valintakoe on käytössä kaikissa LAB-ammattikorkeakoulun suomenkielisissä AMK-hakukohteisissa lukuun ottamatta kulttuurialan koulutuksia, rakennusmestarikoulutusta ja puutekniikan monimuotototeutusta.

Ajankohtaista: Ensimmäisen vaiheen AMK-valintakokeen tulokset on julkaistu ammattikorkeakouluun.fi-sivustolla

Valintakokeen toiseen vaiheeseen hyväksytyt alimmat pisteet LAB-ammattikorkeakoulussa

 

AMK-valintakoe järjestetään kesäkuussa 2020 kaksivaiheisena

Ammattikorkeakoulut ovat päättäneet, että kevään 2020 toisen yhteishaun valtakunnallinen AMK-valintakoe järjestetään poikkeusolojen takia kesäkuussa kaksivaiheisena. Ensimmäisen vaiheen koe järjestetään 4.6.2020 digitaalisena etäkokeena. Toisen vaiheen koe järjestetään 23.–25.6.2020 ammattikorkeakoulujen kampuksilla eri puolilla maata. 

Lue lisää: Ammattikorkeakoulujen opiskelijavalinnat, kysymyksiä ja vastauksia

Ei ennakkovalmistautumista  

Valintakokeessa arvioidaan valmiuksia ammattikorkeakouluopintoihin. AMK-valintakoe ei edellytä ennakkovalmentautumista, eikä siihen liity ennakkomateriaalia tai -tehtäviä.  

Huomaathan, että sosiaali- ja terveysalalla on toimintakykyyn liittyviä vaatimuksia

Todistusvalinta ja AMK-valintakoe

Mikäli olet tullut valituksi todistusvalinnan kautta, sinun ei tarvitse osallistua valintakokeeseen. Jos kuitenkin haluat vielä tavoitella mahdollista ylemmän hakutoiveesi opiskelupaikkaa, sinun tulee osallistua valintakokeeseen.

AMK-valintakokeen ensimmäinen vaihe 4.6.2020

AMK-valintakokeen ensimmäinen vaihe järjestettiin 4.6.2020 digitaalisena etäkokeena. Kaikki kokeeseen ilmoittautuneet suorittivat kokeen samana päivänä.

Usein kysyttyjä kysymyksiä etänä järjestettävästä AMK-valintakokeesta

Ensimmäisen vaiheen kokeessa eniten pisteitä saaneet hakijat kutsutaan toisen vaiheen kokeeseen.

AMK-valintakokeen toinen vaihe 23.-25.6.2020

Valintakoekutsut toisen vaiheen kokeeseen lähetetään sähköpostitse 16.6. mennessä. Kutsu sisältää koepaikan, koeajan sekä tiedon siitä, milloin sinun tulee saapua paikalle. Kutsussa ilmoitettua koepaikkaa ja -aikaa et voi vaihtaa. Koepäiväsi on joko tiistai 23.6.2020, keskiviikko 24.6.2020 tai torstai 25.6.2020.

Oma tietokone mukaan

Valintakokeen teet omalla kannettavalla tietokoneellasi valvotusti ammattikorkeakoulun tiloissa. Tarvitset kokeessa vaatimukset täyttävän tietokoneen. Vaatimukset ja muut valintakokeeseen liittyvät ohjeet löydät https://www.ammattikorkeakouluun.fi/hakijalle/valintatavat/amk-valintakoe/ -sivulta.

Koepaikat

Lahden kampuksen osoite on Mukkulankatu 19, Lahti. Kampus sijaitsee 3 kilometrin päässä Lahden keskustasta ja 4 kilometrin päässä Matkakeskuksesta, joka on sekä bussi- että junaliikenteen pääasema.

Lahdessa kaikki hakijat otetaan porrastetusti sisään pääsisäänkäynnistä, joka sijaitsee kiinteistön pohjoispäässä. Kutsukirjeessä kerrotaan, mihin aikaan sinun tulee saapua paikalle.

Saapuminen Lahden kampukselle

Lappeenrannan kampuksen osoite on Yliopistonkatu 36, Lappeenranta. Kampus sijaitsee Skinnarilan kaupunginosassa, seitsemän kilometrin päässä keskustasta.

Lappeenrannassa hakijat otetaan sisään kolmesta eri sisäänkäynnistä. Kutsukirjeessä kerrotaan tarkemmin, mistä sisäänkäynnistä sinun on tultava sisään.

Saapuminen Lappeenrannan kampukselle

Ohjeita kokeeseen saapuvalle

Saavu koepaikalle valintakoekutsussa mainittuna ajankohtana. Sinulla tulee olla mukana:

 • tunniste (QR-koodi), jonka saat sähköpostitse 18.6.
 • voimassa oleva virallinen kuvallinen henkilöllisyystodistus
 • kannettava tietokone ja virtajohto
 • halutessasi langallinen hiiri (langattomia laitteita ei voi tuoda valintakoetilaan)
 • kynä
 • halutessasi juomapullo ja pientä evästä.

Ota mukaan myös valintakoekutsu, josta näet oman koetilasi tiedot.

Älä ota kokeeseen mukaan mitään ylimääräistä. Jätä kotiin kaikki langattomia verkkoyhteyksiä hyödyntävät laitteet, esimerkiksi bluetooth-yhteyksiä käyttävät hiiret, näppäimistöt, älykellot ja aktiivisuusrannekkeet.

Odota kampuksen sisäänkäynnin ulkopuolella, kunnes hakijat kutsutaan sisään. Huomioi kahden (2) metrin turvaväli toiseen jonottajaan. Varaudu esittämään henkilöllisyystodistuksesi ja tunnisteesi ennen koetilaan pääsyä.

Koetilassa hakijat ohjataan omille paikoilleen istumaan. Luokissa on huomioitu kahden (2) metrin turvaväli toiseen hakijaan.

Sammuta koetilassa puhelimesi ja aseta se pöydälle näkyviin. Avaa tietokoneesi ja seuraa valvojan antamia ohjeita.

HUOM! Jos myöhästyt valintakokeesta, et pääse enää sisälle valintakoetilaan, etkä voi suorittaa valintakoetta. Jos saavut väärään aikaan tai väärään paikkaan, et pääse suorittamaan valintakoetta.

Valintakoe ja tartuntojen torjunta

Noudatamme tartuntojen torjunnassa valtakunnallisia suosituksia.

Sijoitamme hakijat luokkiin huomioiden kahden (2) metrin turvavälin ja tarjoamme hakijoille käsien desinfiointiainetta sekä nenä-suusuojat. Paikalla on henkilökuntaa huolehtimassa turvavälien noudattamisesta.  Koetilat ja niiden ympäristö siivotaan jokaisen koetilaisuuden jälkeen. Valintakokeen henkilöstö käyttää nenä-suusuojaimia. Kampukselta löytyy ensiapupiste.

Teethän oman osuutesi:

 • Pese kädet vedellä ja saippualla usein ja huolellisesti, ainakin 20 sekunnin ajan.
 • Käytä alkoholipohjaista käsihuuhdetta, jos et voi pestä käsiäsi. LABin kampuksilla on tarjolla käsidesiä. Suosittelemme käyttämään sitä rakennukseen tultaessa ja sieltä poistuessa.
 • Älä koskettele silmiä, nenää tai suuta, ellet ole juuri pessyt käsiäsi.
 • Jos sinulla ei ole nenäliinaa, yski tai aivasta hihaan, älä käsiisi.
 • Älä tule valintakokeeseen, jos sinulla on flunssan oireita.
Kuva
A girl holding a round mirror in front of her face

Ohjeita AMK-valintakokeeseen ilmoittautuvalle

Tarkempaa tietoa AMK-valintakokeesta ja koetilaisuudessa tarvittavista välineistä löydät ammattikorkeakouluun.fi-sivustolta. Tutustu huolellisesti kokeeseen liittyvään ohjeistukseen.