Insinööri (AMK), tieto- ja viestintätekniikka, verkko-opinnot, 240 op

Seuraava hakuaika
-

Koulutuskuva_tietojohdot

Tietotekniikan insinööriä tarvitaan kaikkialla

Digitaaliset palvelut ovat osa arkea, ja niiden toimivuus nousee tulevaisuudessa yhä keskeisempään rooliin. Tieto- ja viestintätekniikan insinöörinä kehität ja toteutat käyttäjälähtöisiä palveluita ja niiden toimintaan tarvittavia järjestelmiä. Tieto- ja viestintätekniikan osaamista tarvitaan lähes kaikilla aloilla, ja voit työllistyä erilaisiin tehtäviin niin kotimaassa kuin kansainvälisestikin.

Opintojesi alussa opiskelet ohjelmistojen kehittämistä, teknistä visualisointia sekä tietoverkkoja ja teollista internetiä (IoT, Internet of Things) monipuolisesti. Sen jälkeen valitset suuntautumisvaihtoehdoksesi mediatekniikan, ohjelmistotekniikan tai IoT:n ja tietoverkot.

Mediatekniikassa opit parantamaan käyttökokemusta visuaalisen ja graafisen ilmeen avulla. Opiskelet esimerkiksi 3D-mallinnusta ja animaatiota. Opinnot antavat perusvalmiudet myös pelialalla työskentelyyn. Ohjelmistotekniikassa opit suunnittelemaan ja toteuttamaan verkkopohjaisia palveluita eri päätelaitteille sekä huomioimaan käyttäjäkokemuksen niin peleissä kuin perinteisissä www-palveluissakin.

IoT ja tietoverkot -suuntautumisvaihtoehdossa rakennat vikasietoisiin tietoverkkoihin perustuvia digitaalisia palveluita. Perehdyt pilvipalveluiden, virtualisoinnin, sulautettujen järjestelmien ja teollisen internetin erityispiirteisiin.

Tieto- ja viestintätekniikan insinöörikoulutus toteutetaan kokonaan verkossa. Opinnot järjestetään digiajan uusimpia työkaluja hyödyntäen, ja samalla opit myös toimimaan verkossa aktiivisesti ja yhteisöllisesti. Opiskelu on paikasta riippumatonta ja itsenäisempää kuin kampuksella opiskelu, mutta opintoihin kuuluu myös opetusryhmän yhteisiä, aikataulun mukaisia oppimissessioita.

Kuva
LABista valmistunut tieto- ja viestintätekniikan insinööri Jessi Maunula.

Jenkkifutaaja yhdisti insinööriopinnot, työn ja pelaamisen

Tieto- ja viestintätekniikan insinööri Jessi suosittelee LABia ja tieto- ja viestintätekniikan koulutusta kaikille tietotekniikasta kiinnostuneille.

Kuva
A girl holding a round mirror in front of her face

Valintakokeet ja esivalintatehtävät

Katso tietoa mahdollisista esivalintatehtävistä ja valintakokeista.

Kuva
LAB brand image boy mirror reflection

Kevään yhteishaku 2022

Tutustu yhteishaun koulutustarjontaan, aikatauluihin sekä ohjeistuksiin. 💎 

Lisätietoja hakemisesta:

Hakijapalvelut, Lahti
Lahden kampus
+358 44 708 1385 tai +358 44 708 1386
hakijapalvelutatlab [dot] fi