Kinetic Control: Kyynärpää, ranne, käsi

Kinetic Control systeemissä mietitään kehon (pato)anatomiaa ja (pato)fysiologiaa, biomekaniikkaa ja kivun vaikutuksia liikkeeseen sekä liikkumiseen. Sekä tämän kurssin, että muiden Kinetic Control kurssien perusta on kliininen päättely, jonka perusteella suunnitellaan liikekontrollin harjoitteet sekä uusien vaivojen ennaltaehkäisemiseksi että pitkällä tähtäimella, myös ottamalla huomioon liikkeen ja liikumisen terveellisyys.
Toteutusaika
12.03.2021 - 13.03.2021
klo 9.00 -16.30
Opetuskieli
Suomi
Toteutustapa
Lähiopetus
Paikka

LAB-ammattikorkeakoulu
Lahden kampus
Mukkulankatu 19
15210 LAHTI

Hinta
340 € + alv 24% (421,60 € sis.alv)

Kuva

Sisältö

Kurssilla käydään läpi kyynärpään, kyynärvarren, ranteen ja käden liikekontrollin tutkimista ja harjoittamista suhteessa potilaan kuvaamaan kipuun, patologiaan ja toiminnan haittaan.

Kurssilla kerrataan kyynärpään, kyynärvarren, ranteen ja käden toiminnallista anatomiaa sekä syvien translaatiota kontrolloivien lihasten synergiat, että myös pinnallisen lihassysteemin synergiat. Mietitään, miten liikekontrollin häiriöt vaikuttavat eri lihassynergioihin. Systemaattisen tutkimisen perusteella suunnitellaan yksilölliset liikekontrollin harjoitteet ottaen huomioon sekä syvien translaatiota kontrolloivien lihasten synergiat, että pinnallisen lihassysteemin synergiat.

Kurssilla mietitään myös sekä teorian ja käytännön harjoittelun kautta miten kyynärpään, kyynärvarren, ranteen ja käden toiminnanhäiriöt linkitettyvät kipuun yläneljänneksessä ja radikulaariseen kipuun (TOS).

Tavoitteet
Oppia tutkimaan, diagnostisoimaan ja kuntouttamaan kyynärvarren, ranteen ja käden kivuliaita liikekontrollin häiriöitä
Kohderyhmä

Fysioterapeutit, naprapaatit, osteopaatit ja muut kuntoutusalan ammattilaiset

Muuta tärkeää

Kouluttaja

Kari Niemi, ft OMT, Kinetic control -kouluttaja
Kari Niemi on valmistunut fysioterapeutiksi vuonna 1991 ja OMT-fysioterapeutiksi 1997. Asiakastyön lisäksi Kari on toiminut Kinetic Control kouluttajana vuodesta 2010 alkaen. Sekä kliiniseen työhön, että koulutuksiin Kari pyrkii tuomaan tieteelliseen näyttöön ja käytännön pitkään kokemukseen perustuvaa näkemystä. Kari on positiivisen kriittisesti alaansa seuraava fysioterapeutti ja Kari pyrkii lähestymään asioita myös maalaisjärkeä käyttäen. Karin motot ovat "älä ikinä anna periksi" ja "elämä on ikuinen opintopolku".

Ilmoittautumisaika
-
Peruutusehdot
Peruutus on ilmoittautumisaikana maksutonta. Ilmoittautumisajan päättymisen jälkeen, mutta ennen koulutuksen käynnistymistä tehdystä peruutuksesta perimme 50 % osallistujamaksusta. Jos koulutuspaikkaa ei ole peruutettu ennen koulutuksen käynnistymistä veloitetaan osallistumismaksu kokonaisuudessaan. Peruutus on tehtävä kirjallisesti osoitteeseen taydennyskoulutus@lab.fi. Esteen sattuessa osallistujan voi vaihtaa.