Teknologian alati laajentuva läsnäolo muuttaa tuttuja toimenkuvia ja synnyttää jatkuvasti uusia osaamistarpeita työelämässä. Tällä ylempään ammattikorkeakoulututkintoon (YAMK) johtavalla koulutuksella saat uutta kykyä vastata työelämän muutoksiin ja haasteisiin.
Muotoilun ja median digitaaliset ratkaisut -opintojen keskiössä ovat digitaaliset toimintaympäristöt ja niiden kehittäminen. Lähtökohtana on käyttäjäkeskeinen suunnittelu (UCD) ja sen modernit kehitysmenetelmät. Opiskelija saa koulutuksen aikana hyvän ymmärryksen teknologiaympäristön tulevaisuuden näkymistä sekä sähköisten palvelujen konsepti- ja käyttöliittymäsuunnittelusta (UI) parhaan arvon ja käyttökokemuksen (UX) luomiseksi. Opetuksessa painotetaan ympäristönä mobiililaitteita. Käytännön opiskelusta vähintään puolet on tutkivaa kehittämistä omassa hankkeessa
Tutkinnon suoritettuaan opiskelija kykenee toimimaan vaativissa asiantuntija-, kehittämis- ja suunnittelutehtävissä tai yrittäjänä median ja muotoilun digitaalisten ratkaisuiden parissa.
Ydinopintoihin sisältyy 2–4 lähiopetuspäivää kuukaudessa. Opintoihin voi osallistua osin verkon kautta. Osa valinnaisista opintojaksoista järjestetään myös viikon mittaisina intensiivijaksoina. Kaikkiin opintojaksoihin sisältyy runsaasti itsenäistä työskentelyä. LABin järjestämien täydentävien opintojen toteutus ja lähipäivät vaihtelevat opintojaksoittain.
Teknologian alati laajentuva läsnäolo muuttaa tuttuja toimenkuvia ja synnyttää jatkuvasti uusia osaamistarpeita työelämässä. Tällä ylempään ammattikorkeakoulututkintoon (YAMK) johtavalla koulutuksella saat uutta kykyä vastata työelämän muutoksiin ja haasteisiin
Opintojen keskiössä ovat digitaaliset toimintaympäristöt ja niiden kehittäminen. Lähtökohtana on käyttäjäkeskeinen suunnittelu (UCD) ja sen modernit kehitysmenetelmät. Opiskelija saa koulutuksen aikana hyvän ymmärryksen teknologiaympäristön tulevaisuuden näkymistä sekä sähköisten palvelujen konsepti- ja käyttöliittymäsuunnittelusta (UI) parhaan arvon ja käyttökokemuksen (UX) luomiseksi. Opetuksessa painotetaan ympäristönä mobiililaitteita. Käytännön opiskelusta vähintään puolet on tutkivaa kehittämistä omassa hankkeessa
Tutkinnon suoritettuaan opiskelija kykenee toimimaan vaativissa asiantuntija-, kehittämis- ja suunnittelutehtävissä tai yrittäjänä median ja muotoilun digitaalisten ratkaisuiden parissa.
Koulutuksen sisältönä ovat digitalisaatioon liittyvät strategiat, toimintamallit, ratkaisut ja palvelut sekä niiden kehittämiseen liittyvät menetelmät ja prosessit. Muotoiluajattelua ja sen prosessiin liittyviä menetelmiä sovelletaan digitaalisten ratkaisujen kehittämisprosessiin. Muotoiluajattelun hyödyntämiin menetelmiin kuuluvat käyttökokemusta (UX) kehittävä käyttäjäkeskeinen suunnittelu (UCD), käyttäjiä sekä monialaisia kehittämisryhmiä osallistava yhteiskehittäminen (co-design), ja nopea, kokeileva kehittäminen. Kehittämisen kohteena voi olla esimerkiksi sähköisen tuotteen tai palvelun konseptin ja käyttöliittymän kehittäminen tai informaatiomuotoilun hanke.
Ydinopintoihin sisältyy 2–4 lähiopetuspäivää kuukaudessa. Opintoihin voi osallistua osin verkon kautta. Osa valinnaisista opintojaksoista järjestetään myös viikon mittaisina intensiivijaksoina. Kaikkiin opintojaksoihin sisältyy runsaasti itsenäistä työskentelyä. LABin järjestämien täydentävien opintojen toteutus ja lähipäivät vaihtelevat opintojaksoittain.
Koulutuksen laajuus on 60 op, joka jakautuu seuraavasti: ydinosaaminen 20 op, täydentävä osaaminen 10 op ja opinnäytetyö 30 op. Osa ydinosaamisesta on pakollisia, osa vaihtoehtoisia. Täydentävät opinnot ovat valinnaisia.
Ylempi ammattikorkeakoulututkinto (YAMK) antaa valmiudet toimia erilaisissa muotoiluun ja media-alaan liittyvissä asiantuntija-, suunnittelu-, kehittämis- ja johtotehtävissä. Koulutus antaa kelpoisuuden tehtäviin, joissa edellytetään ylempää korkeakoulututkintoa.
Ylemmässä AMK-tutkinnossa opintojen keskiössä on opinnäytetyö, jonka tavoitteena on työelämän tutkimuksellinen kehittäminen. Opiskelija voi toteuttaa opinnäytetyön omalle työpaikalleen tai ammattikorkeakoulun hankkeessa. Opinnäytetyössä opiskelija osoittaa ammatillisen osaamisen lisäksi taidon käyttää erilaisia kehittämistyön ja/tai tieteellisen tutkimuksen menetelmiä ja kykynsä käyttää tieteellistä kirjallisuutta. Opinnäytetyön tekeminen ajoittuu pääsääntöisesti koko opintojen ajalle.
LAB on kansainvälinen ammattikorkeakoulu. Meillä on yli 300 yhteistyökorkeakoulua, joiden kanssa järjestämme vaihto-ohjelmia sekä kehitämme koulutustamme. Sadat LABin opiskelijat lähtevät vuosittain ulkomaille joko harjoitteluun tai opiskelemaan.
LABiin tulee vuosittain paljon opiskelijoita ympäri maailmaa. Meillä opiskelee lähes 900 kansainvälisiä tutkinto-opiskelijaa 78 eri maasta. Opiskelu on siis aidosti kansainvälistä vaikka et ulkomaille lähtisikään!
LABin opiskelijat tekevät tiivistä yhteistyötä yritysten ja työyhteisöjen kanssa. Opintoihisi voi kuulua esimerkiksi omalle työnantajallesi tai muille alan toimijoille tehtäviä projekteja ja harjoitustöitä. Erilaiset oppimisympäristöt vahvistavat kytköksiä aitoon vuorovaikutukseen työelämän kanssa koko opintojesi ajan.
LAB tekee tiivistä yhteistyötä myös LUT-yliopiston kanssa.
LAB-ammattikorkeakoulu on työ- ja elinkeinoelämän innovaatiokorkeakoulu, mikä näkyy muun muassa työelämäläheisissä tutkinnoissa ja alueita palvelevassa tutkimus- ja innovaatiotoiminnassa. LABin tutkimus-, kehittämis- ja innovaatiotoimintaa ohjaavat strategiset vahvuusalueet ovat: