Vaihda vapaalle

Kuva
Summer activities by the lake
Kesäisiä aktiviteetteja järvellä
Kaikille löytyy täältä varmasti jotakin sopivaa!

Lupa liikkua

Kuva
Lahti Ski Festival
Salpausselän Kisat

Lahdesta löytyy myös liikuntamahdollisuuksia moneen makuun. Jos perinteiset kuntosalit, yleisurheilu-, palloilu- tai talviliikuntalajit eivät inspiroi, täällä voi lisäksi päästä kokeilemaan esimerkiksi jenkkifutista, mäkihyppyä, roller derbyä, lacrossea, triathlonia, taitoluistelua, lumilautailua, ringetteä, mölkkyä, beach volleyta, tankotanssia, crossfittiä, parkouria, boulderointia, rugbya, kiekkogolfia, cheerleadingia, enduroa, ilmajoogaa tai vaikka Trampolin parkissa pomppimista.

Ainutlaatuinen lahtelainen ilmiö on myös Kortteliliiga, joka tarjoaa vapaamuotoista harrastesarjatoimintaa sekä omaehtoisia liikuntamahdollisuuksia ympärivuotisesti kaupunkilaisille. Tästä valikoimasta löytyy varmasti jokaiselle jotakin!

Tietysti kunnon urheilukaupungista löytyy mieluisaa ajanvietettä myös penkkiurheilijoille. FC Lahti, Pelicans, Lahti Basketball sekä FC Kuusysin naiset pelaavat kansallisissa pääsarjoissa, ja Lahden urheilukeskuksessa järjestetään isoja kansainvälisiä urheilutapahtumia, kuten maailmanmestaruuskilpailuja ja vuosittaiset Salpausselän Kisat.  

Kulttuuria kaikille

Kuva
Sibelius Hall
Sibeliustalo

Lahdesta löytyy totta kai myös iso leffateatteri ja värikäs valikoima erilaisia ravintoloita, kahviloita, baareja ja keikkapaikkoja. Korkeakulttuuria kaipaavalle tarjolla on lisäksi laadukas Kaupunginteatteri sekä The Guardianin kymmenen parhaan konserttisalin joukkoonkin yltänyt Sibeliustalo, jossa maailmankuulun Sinfonia Lahden lisäksi esiintyy säännöllisesti eri genrejä edustavia kotimaisia ja kansainvälisiä huippuartisteja ja -bändejä.

Lahdessa on myös mm. Taide- ja julistemuseon sekä Historiallisen museon lisäksi neljä erikoismuseota, joiden ainutlaatuista sisältöä ei pääse kokemaan missään muualla. Nämä ovat Hiihtomuseo, Radio- ja TV-museo Mastola, Moottoripyörämuseo, sekä Apulandia, jossa pääsee tutustumaan Suomen kaikkien aikojen menestyneimpiin bändeihin kuuluvan Apulanta-yhtyeen kiehtovaan tarinaan. 

Täynnä tapahtumia

Lahdessa myös todellakin sattuu ja tapahtuu, koska Lahden kaupunki on päättänyt panostaa merkittäväksi tapahtumakaupungiksi profiloitumiseen. 

Monia lahtelaisia tapahtumia järjestämässä on muuten myös joukko meidän eri alojemme opiskelijoita. Opintopisteitä ja käytännön osaamista pystyy keräämään mukavalla ja taatusti unohtumattomalla tavalla näissä upeissa projekteissa!