Palvelumuotoilun ostamisen ABC - hanki ja hyödynnä palvelumuotoilua vaikuttavasti

Palvelumuotoilu on lähestymistapa, jota voidaan soveltaa mm. asiakaslähtöisempien ja vaikuttavampien palvelujen ja kokemusten sekä organisaation sisäisten toimintatapojen kehittämiseksi.
Palvelumuotoilutyön ostaminen, rajaus ja suunnittelu tarkoituksenmukaisesti on ratkaisevassa asemassa hankkeen onnistumiseksi. Koulutuksen tavoitteena on edistää osallistujien kyvykkyyttä ja valmiuksia palvelumuotoilun ostamiseen ja hyödyntämiseen kehityshankkeissa toimialaan katsomatta.
Koulutuksessa käsitellään palvelumuotoilun perusteita sekä palvelun ostamiseen sisältyviä teemoja käytännönläheisesti ja inspiroivasti.
Toteutusaika
15.03.2023 - 22.03.2023
Laajuus
2 x 4 tuntia
Paikka

Verkkototeutus

Hinta
300 € + alv. 24 % (372 € sis. alv.)

palvelumuotoilu

Tavoite

Koulutuksen tavoitteena on:

  • tarjota eväitä palvelumuotoilun ostamiseen, tarjouspyyntöjen tekemiseen sekä tarjousten vertailuun
  • lisätä ymmärrystä palvelumuotoiluhankkeiden prosessista, menetelmistä ja mahdollisista lopputuotoksista kehitysprojektien suunnittelun ja tarjouspyyntöjen laatimisen tueksi
  • tarjota inspiraatiota organisaatioiden muotoilukypsyyden kasvattamiseen sekä palvelumuotoilun hyödyntämisen mahdollisuuksiin liittyen

Kenelle?

Koulutus on suunnattu eri toimialoilla toimiville henkilöille ja organisaatioille, jotka suunnittelevat palvelumuotoilun ostamista tai haluavat oppia ymmärtämään palvelumuotoilun hyödyntämisen mahdollisuuksia kehityshankkeissa

Sisältö

Koulutuksen aikana keskustelemme mm. seuraavista teemoista:

  • Milloin palvelumuotoilu on sopiva lähestymistapa ja millaista arvoa sillä voidaan luoda?
  • Miten palvelumuotoilutyö ja sen tavoitteet kannattaa rajata? Millainen on hyvä tarjouspyyntö muotoilupalvelua tarjoavan toimijan näkökulmasta?
  • Miten palvelumuotoilua hinnoitellaan? Mitä toimijoiden kilpailuttamisessa ja palvelumuotoilutyön tarjousten vertailemisessa tulee huomioida (hinta-laatu) projektin onnistumisen mahdollisuuksien vahvistamiseksi?
  • Miten palvelumuotoiluprojekti etenee, mitä menetelmiä sen eri vaiheissa voidaan hyödyntää ja millaisia mahdollisia lopputuotoksia sen tuloksena voidaan aikaansaada?
  • Mitkä ovat roolit palvelumuotoiluhankkeen aikana ja miten/keitä prosessiin ja suunnitteluun kannattaa osallistaa?

Koulutuspäivät

15.3.2023 keskiviikkona klo 12-16 (sis. 15min tauon)
22.3.2023 keskiviikkona klo 12-16 (sis. 15min tauon)

Toteutustapa ja oppimismenetelmät

Koulutus toteutetaan verkossa.
Ohjelma ja osallistumisohjeet lähetetään ilmoittautuneille sähköpostitse n. viikko ennen ensimmäistä koulutuspäivää. Koulutus on luonteeltaan keskusteleva ja tulee sisältämään tehtäväosuuksia osallistujille.

Osallistujat tulevat saamaan muutama viikko ennen koulutuksen alkua lyhyen ennakkotehtäväkyselyn, jonka avulla koulutuksen sisällöt suunnitellaan osallistujille sopiviksi.

Ryhmäkoko

6 - 12 henkilöä

Asiantuntija

Linda Vanni on palvelumuotoilija, konseptisuunnittelija ja sisustusarkkitehti (MA). Hän on työskennellyt urallaan aiemmin kuuden vuoden ajan Pentagon Design -nimisessä strategisessa muotoilutoimistossa eri sektorien ja toimialojen toimijoiden kanssa yhteistyössä toteutettuissa monipuolisissa muotoiluhankkeissa. Lisäksi Linda on toiminut tuntiopettajana mm. LAB-ammattikorkeakoulussa, jossa hän on opettanut palvelumuotoilua, kaupunkimuotoilua ja strategista suunnittelua.

 

Ilmoittautuminen

Ilmoittautumisaika 26.10.2022 - 1.3.2023

llmoittaudu koulutukseen tästä
HUOM! Linkki ei toimi Internet Explorer selaimessa. 

Opiskelupaikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä, ellei toisin ole mainittu. Vahvistus kurssille hyväksymisestä tai varasijasta lähetetään ilmoittautumisajan päätyttyä. Jos koulutus/tapahtuma on jo täynnä tai olet varasijalla, Sinulle lähetetään siitä tieto. Jos paikkoja vapautuu, Sinuun otetaan yhteyttä.

Pidätämme oikeuden kurssin muutoksiin tai sen perumiseen.

Kysy lisää

Linda Vanni
Sähköposti: linda [dot] vanniatgmail [dot] com
Puhelinnumero: 040 760 5398

Peruutusehdot
Peruutus on ilmoittautumisaikana maksutonta. Ilmoittautumisajan päättymisen jälkeen, mutta ennen koulutuksen käynnistymistä tehdystä peruutuksesta perimme 50 % osallistujamaksusta. Jos koulutuspaikkaa ei ole peruutettu ennen koulutuksen käynnistymistä veloitetaan osallistumismaksu kokonaisuudessaan. Peruutus on tehtävä kirjallisesti osoitteeseen taydennyskoulutus@lab.fi. Esteen sattuessa osallistujan voi vaihtaa.