Posturaalinen kontrolli ja liikkuminen neurologisen kuntoutujan fysioterapiassa

Toteutusaika
28.01.2021 - 29.01.2021
Paikka

LAB-ammattikorkeakoulu
Lahden kampus
Mukkulankatu 19
15210 LAHTI

Hinta
295 € + alv 24 % (365,80 €, sis. alv)

Kuva

Sisältö

Torstai 28.1.2021, klo 10.00 – 17.30

Posturaalinen kontrolli ja body schema
Miten neurologinen sairaus, vamma tai vaurio vaikuttaa vartalon toimintaan ja posturaaliseen kontrolliin? Onko vartalon toimintakyvyllä merkitystä liikkumiselle, tasapainolle ja päivittäisille toiminnoille? Koulutuksessa käymme läpi yleisesti neurofysiologiaa, joka ohjaa kehomme toimintoja, pohdimme niiden merkitystä terapiassa ja käytännössä. Käymme läpi trunk impairment scale:n (TIS) ja käytännön harjoitteita. Lisäksi syvennetään tietoa sensorisen systeemin ja body scheman merkityksestä liikkeiden sujuvuudelle ja uudelleen oppimiselle.

Perjantai 29.1.2021, klo 8.30 – 16.00

Liikkuminen
Perehdytään kävelyn neuraaliseen säätelyyn, kävelyn eri vaiheisiin ja alaraajan toiminnalliseen anatomiaan. Käytännön osuudessa käydään läpi jalkaterän lihasten aktivoiva käsittely, pohditaan sen merkitystä posturaaliselle kontrollille ja kävelyn eri vaiheille. Toisen päivän aikana tarkastellaan myös käden ja yläraajan toiminnan vaikutuksia liikkumiselle ja posturaaliselle kontrollille neurologisilla kuntoutujilla.


Koulutuspäivät sisältävät 8x45min opetusta, 2x15min tauon ja lounastauon 60 min.

Käytännön harjoitteissa on hyvä olla sortsit ja hihaton paita.

Kohderyhmä 

Fysioterapeutit

Ryhmäkoko

16

Kouluttaja

Sanna Hosio, fysioterapeutti

Ilmoittautuminen

Ilmoittautuminen koulutukseen alla olevasta linkistä.
HUOM! Linkki ei toimi Internet Explorer selaimessa. 

Opiskelupaikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä, ellei toisin ole mainittu. Vahvistus kurssille hyväksymisestä tai varasijasta lähetetään ilmoittautumisajan päätyttyä. Jos koulutus/tapahtuma on jo täynnä tai olet varasijalla, Sinulle lähetetään siitä tieto. Jos paikkoja vapautuu, Sinuun otetaan yhteyttä.

Noin kaksi viikkoa ennen koulutuksen/tapahtuman alkua, lähetämme kutsun, joka sisältää tarkempia tietoja käytännön järjestelyistä, tai tiedon mahdollisesta koulutuksen/tapahtuman peruuntumisesta.

Pidätämme oikeuden kurssin muutoksiin tai sen perumiseen.

Ilmoittautumisaika
-
Peruutusehdot
Peruutus on ilmoittautumisaikana maksutonta. Ilmoittautumisajan päättymisen jälkeen, mutta ennen koulutuksen käynnistymistä tehdystä peruutuksesta perimme 50 % osallistujamaksusta. Jos koulutuspaikkaa ei ole peruutettu ennen koulutuksen käynnistymistä veloitetaan osallistumismaksu kokonaisuudessaan. Peruutus on tehtävä kirjallisesti osoitteeseen taydennyskoulutus@lab.fi. Esteen sattuessa osallistujan voi vaihtaa.