Opi kehittämään sote-alan palveluprosesseja asiakaslähtöisesti ja vaikuttavasti
Asiakaslähtöisten palveluprosessien kehittäjä -koulutuksen tavoitteena on uudistaa sosiaali- ja terveysalan palvelutuotantoa asiakaslähtöisten prosessien kautta.
Muuttuvassa sosiaali- ja terveyspalvelujen toimintaympäristössä strategiseksi menestystekijäksi nousevat palvelun laatu ja asiakkaiden vaateet palvelujärjestelmällemme. Sosiaali- ja terveydenhuollon haasteena tulee olemaan eri asiakkaiden intressien yhteensovittaminen.
Talouden kiristyminen pakottaa etsimään vaikuttavia ratkaisuja palvelujen tuottamiseen. Samalla sosiaali- ja terveysalan ammattilaisten työ on säilytettävänä mielekkäänä.
Tutkinnon suoritettuasi osaat kehittää sosiaali- ja terveysalan palveluprosesseja asiakaslähtöisesti ja vaikuttavasti. Sinulla on syvällinen ymmärrys asiakkuuksista ja osaat luoda ja uudistaa palveluja monipuolisilla menetelmillä. Palvelujen muotoilu on keskeistä osaamispääomaasi.
Koulutus antaa sinulle valmiudet toimia vaativissa asiantuntija-, kehittämis- ja johtotehtävissä sekä julkisen, yksityisen että kolmannen sektorin sosiaali- ja terveysalan palvelutuotannossa.
Opintojaksoihin sisältyy lähiopetusta Lahden kampuksella keskimäärin kaksi päivää/opintojakso. Lähiopetukseen voi osallistua myös videovälitteisesti. Osa opintojaksoista toteutetaan kokonaan verkko-opintoina. Oppimisympäristönä toimii Moodle. Opetus on pääsääntöisesti klo 9–16.
Sosiaali- ja terveysalan ylempi ammattikorkeakoulututkinto
Laajuus
90 opintopistettä
Kesto
1.5-2,5 vuotta
Kieli
Suomi
Paikka
Verkkokampus
Lahden kampus
Koulutuksen tavoite
Asiakaslähtöisten palveluprosessien kehittäjä -koulutuksen tavoitteena on uudistaa sosiaali- ja terveysalan palvelutuotantoa asiakaslähtöisten prosessien kautta.
Muuttuvassa sosiaali- ja terveyspalvelujen toimintaympäristössä strategiseksi menestystekijäksi nousevat palvelun laatu ja asiakkaiden vaateet palvelujärjestelmällemme. Sosiaali- ja terveydenhuollon haasteena tulee olemaan eri asiakkaiden intressien yhteensovittaminen. Talouden kiristyminen pakottaa etsimään vaikuttavia ratkaisuja palvelujen tuottamiseen. Samalla sosiaali- ja terveysalan ammattilaisten työ on säilytettävänä mielekkäänä.
Tutkinnon suoritettuasi osaat kehittää sosiaali- ja terveysalan palveluprosesseja asiakaslähtöisesti ja vaikuttavasti. Sinulla on syvällinen ymmärrys asiakkuuksista ja osaat luoda ja uudistaa palveluja monipuolisilla menetelmillä. Palvelujen muotoilu on keskeistä osaamispääomaasi. Koulutus antaa sinulle valmiudet toimia vaativissa asiantuntija-, kehittämis- ja johtotehtävissä sekä julkisen, yksityisen että kolmannen sektorin sosiaali- ja terveysalan palvelutuotannossa.
Tutkinto sisältää yhtensä 90 opintopistettä (op). Asiakaslähtöisten palveluprosessien kehittäminen -opintojen ydinosaamiseen liittyviä opintojaksoja on 30 op, täydentäviä opintojaksoja 30 op ja opinnäytetyö on 30 op. Täydentäviä opintoja voi valita LAB-ammattikorkeakoulun tai muiden ammattikorkeakoulujen tai yliopistojen opetustarjonnasta sekä Campusonline-opintotarjontaportaalista.
Opintojaksoihin sisältyy lähiopetusta Lahden kampuksella keskimäärin kaksi päivää/opintojakso. Lähiopetukseen voi osallistua myös videovälitteisesti. Osa opintojaksoista toteutetaan kokonaan verkko-opintoina. Oppimisympäristönä toimii Moodle. Opetus on pääsääntöisesti klo 9-16. Opintojakson laajuus on 5 op, mikä vastaa 135 h oppimisen työtä. Opintojaksojen osaamisen tavoitteet ja tehtävät integroidaan tiedolliseen, työelämää kehittävään taidolliseen ja johtamis-kehittämis-innovaatio-osaamiseen.
Koulutus antaa kelpoisuuden tehtäviin, joissa edellytetään ylempää korkeakoulututkintoa (ks. sosiaalialan virkoihin ja toimiin erilliset kelpoisuusehdot).
Ylemmässä AMK-tutkinnossa opintojen keskiössä on opinnäytetyö, jonka tavoitteena on työelämän tutkimuksellinen kehittäminen. Opiskelija voi toteuttaa opinnäytetyön omalle työpaikalleen tai ammattikorkeakoulun hankkeessa. Opinnäytetyössä opiskelija osoittaa ammatillisen osaamisen lisäksi taidon käyttää erilaisia kehittämistyön ja/tai tieteellisen tutkimuksen menetelmiä ja kykynsä käyttää tieteellistä kirjallisuutta. Opinnäytetyön tekeminen ajoittuu pääsääntöisesti koko opintojen ajalle.
LAB on kansainvälinen ammattikorkeakoulu. Meillä on yli 300 yhteistyökorkeakoulua, joiden kanssa järjestämme vaihto-ohjelmia sekä kehitämme koulutustamme. Sadat LABin opiskelijat lähtevät vuosittain ulkomaille joko harjoitteluun tai opiskelemaan.
LABiin tulee vuosittain paljon opiskelijoita ympäri maailmaa. Meillä opiskelee lähes 900 kansainvälisiä tutkinto-opiskelijaa 78 eri maasta. Opiskelu on siis aidosti kansainvälistä vaikka et ulkomaille lähtisikään!
LABin opiskelijat tekevät tiivistä yhteistyötä yritysten ja työyhteisöjen kanssa. Opintoihisi voi kuulua esimerkiksi omalle työnantajallesi tai muille alan toimijoille tehtäviä projekteja ja harjoitustöitä. Erilaiset oppimisympäristöt vahvistavat kytköksiä aitoon vuorovaikutukseen työelämän kanssa koko opintojesi ajan.
LAB tekee tiivistä yhteistyötä myös LUT-yliopiston kanssa.
LAB-ammattikorkeakoulu on työ- ja elinkeinoelämän innovaatiokorkeakoulu, mikä näkyy muun muassa työelämäläheisissä tutkinnoissa ja alueita palvelevassa tutkimus- ja innovaatiotoiminnassa. LABin tutkimus-, kehittämis- ja innovaatiotoimintaa ohjaavat strategiset vahvuusalueet ovat:
Asiakaslähtöisten palveluprosessien kehittäjän työtehtävät voivat suuntautua julkisten, yksityisten tai kolmannen sektorin palveluiden kehittämistehtäviin esimerkiksi asiakkuus/asiakaspäällikkönä, laatupäällikönä, hankepäällikkönä/koordinaattorina, kehittämispäällikkönä, palveluiden suunnittelijana ja kouluttajana.