Takaisin hoitotyöhön RekryKoulutus

Suomessa on Terveyden- ja hyvinvoinnin laitoksen mukaan noin 40 000 hoitoalan koulutuksen saanutta, jotka ovat vaihtaneet kokonaan toiselle alalle. Osa heistä on myös ollut esim. ulkomailla tai lasten kanssa kotona pidempään. Hoitotyöhön paluuta vaikeuttaa osaamisen nopea kehitys mm. lääkehoidon ja potilasturvallisuuden sekä monikanavaisten palveluiden osalta.

Tämän koulutuksen tarkoituksena on rohkaista hoitoalalta pidempään poissaolleita palaamaan alalle ja päivittää heidän osaamisensa vastaamaan hoitotyön nykyisiä vaatimuksia.
Toteutusaika
21.01.2021 - 14.05.2021
Laajuus
20,5 op
Opetuskieli
Suomi
Toteutustapa
Monimuoto-opiskelu
Paikka

LAB-ammattikorkeakoulu
Lahden kampus
Mukkulankatu 19
15140 LAHTI

Kuva

Koulutuksen sisältö

  • Lääkehoito (2 op)
  • Potilasturvallisuus (3 op)
  • Kliiniset taidot ja hoitotyön päätöksenteko (5 op)
  • Vapaasti valittavat aiheet (2,5 op)
  • Ohjattu työssäoppiminen (8 op)

Koulutuksen kesto on 79 päivää, joka koostuu lähi- ja verkko-opetuksesta (48 pv) sekä työssäoppimisesta (31 pv). Lähipäivät toteutetaan pääsääntöisesti klo 8-16 välillä. Työssäoppimisen aikana noudatetaan alan normaalia työaikaa (2- tai 3-vuorotyötä).

Koulutuksen tavoite

Koulutuksen tavoitteena on, että opiskelija

  • päivittää ja vahvistaa omaa osaamistaan niin tiedollisesti kuin taidollisesti saavuttaakseen hoitotyön ja terveydenhoitotyön asiakas- ja potilastyössä vaadittavat ammatissa toimimisen taidot sekä
  • koulutuksen jälkeen työllistyy Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymään hoitotyön sijaisuuksiin kotihoidossa, palveluasumisessa, sairaalapalveluissa tai erikoissairaanhoidossa.
Kohderyhmä

Alalle palaavien hoitajien RekryKoulutus on suunnattu sairaanhoitajille / lähihoitajille, joilla on Suomessa hyväksyttävä tutkinto. Koulutukseen voivat hakeutua myös terveydenhoitajat ja kätilöt, ensihoitajat ja geronomit sekä henkilöt, joilla on erilaisiin hoitotyön tehtäviin soveltuva sosiaali- ja terveydenhoitoalan koulutus.

Toteutustapa ja opetusmenetelmät
Lähi- ja verkko-opetus, simulaatioharjoitukset, työssäoppiminen
Opettaja
Koulutuksen vastaava lehtori Helena Sillanpää
Muuta tärkeää

Koulutus on työvoimakoulutusta, ja se on suunniteltu ja toteutetaan yhdessä Hämeen TE-toimiston ja Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymän kanssa.

Koulutuksesta järjestetään infotilaisuus verkossa 10.11.2020 klo 14-16. Osallistumaan pääset tästä linkistä: https://lut.zoom.us/j/63529789518

Infotilaisuuden materiaali alla


Alla pikaohje Zoomin käyttöön:


ZOOM-palaveriin voit osallistua yllä olevasta linkistä klikkaamalla "Join a Meeting" suoraan selaimessa. Sinun ei tarvitse luoda käyttäjätunnusta. 

Valitse "Join with Computer Audio", jotta mikrofonisi toimii. 

Halutessasi voit asentaa sovelluksen samalla kun liityt (vie noin 20 sekuntia), valitse tällöin "Download & run Zoom". Joskus ohjelma toimii paremmin sovelluksen kautta. Sitä voi kokeilla ainakin, jos yhteys ei muutoin muodostu. 

Kannattaa kokeilla myös selaimen vaihtamista, jos ohjelma ei toimi.

Mobiililaitteen kautta ei kannata osallistua, koska kaikki toiminnot eivät silloin ole käytössä.
 

Ongelmatilanteissa voit olla yhteydessä Minna Kämäriin p. 044 7081445

Ilmoittautuminen

Koulutukseen hakeudutaan TE-palvelujen nettisivuilta. Haku päättyy 6.12.2020.

Paperivalinnat tehdään 8.12., jonka perusteella osa hakijoista kutsutaan haastatteluun. Haastattelut järjestetään 16.12. LAB-ammattikorkeakoulun Lahden kampuksella koronatilanteen salliessa.

Peruutusehdot

Lisätietoja koulutuksesta

Ann-Nina Maksimainen
Lehtori
ann-nina [dot] maksimainenatlab [dot] fi
Helena Sillanpää
Lehtori
helena [dot] sillanpaaatlab [dot] fi