Liiketalouden YAMK-tutkinnolla osaamista johtamistyöhön ja toiminnan uudistamiseen
Uudistava johtaminen -koulutuksen lähtökohtana on yhteiskunnan ja työelämän nopea ja laaja rakenteellinen muutos, jossa on keskeistä tiedon ja innovaatioiden yhdessä luominen. Koulutuksen tavoitteena on syventää, tuottaa ja jakaa uutta tietoa ja osaamista työelämän ja organisaatioiden uudistamiseen ja uudistumiseen.
Liiketalouden YAMK-koulutuksen keskiössä ovat johtaminen, tulevaisuuden skenaariot ja strategiat, asiakkuusjohtaminen, verkottuminen sekä innovatiivisuus ja luovuus.
Koulutuksen aikana saat hyvät ja monipuoliset johtamisen ja kehittämisen taidot ja työkalut, joita tarvitaan jatkuvasti muuttuvassa toimintaympäristössä sekä liike-elämässä että julkisella sektorilla.
Opit hankkimaan ja käyttämään ajankohtaista johtamiseen liittyvää tietoa ja tunnistamaan tulevaisuuden työelämän osaamistarpeita. Opintojaksoihin liittyvät oppimistehtävät voit linkittää esimerkiksi oman työorganisaatiosi kehittämiseen.
Tradenomin YAMK-tutkinnon ydinopintojen opintojaksoihin sisältyy pääsääntöisesti kaksi etänä toteuttavaa kontaktipäivää. Opetuspäiviä on noin 2–4 päivää kuukaudessa.
Työkaluja johtamiseen ja ajantasaista tietoa liiketoiminnan kehittämisestä
"Työelämässä helposti jämähtää yhteen alaan, mutta opiskelutovereiden ja kurssien myötä oma ajattelu avartui. Lisäksi omat mielenkiinnon kohteeni laajenivat."
Uudistava johtaminen -koulutuksen lähtökohtana on yhteiskunnan ja työelämän nopea ja laaja rakenteellinen muutos, jossa on keskeistä tiedon ja innovaatioiden yhdessä luominen. Koulutuksen tavoitteena on syventää, tuottaa ja jakaa uutta tietoa ja osaamista työelämän ja organisaatioiden uudistamiseen ja uudistumiseen.
Koulutuksen keskiössä ovat johtaminen, tulevaisuuden skenaariot ja strategiat, asiakkuusjohtaminen, verkottuminen sekä innovatiivisuus ja luovuus.
Tradenomin (ylempi AMK) koulutuksen aikana saat hyvät ja monipuoliset johtamisen ja kehittämisen taidot ja työkalut, joita tarvitaan jatkuvasti muuttuvassa toimintaympäristössä sekä liike-elämässä että julkisella sektorilla. Opit hankkimaan ja käyttämään ajankohtaista johtamiseen liittyvää tietoa ja tunnistamaan tulevaisuuden työelämän osaamistarpeita. Opintojaksoihin liittyvät oppimistehtävät voit linkittää esimerkiksi oman työorganisaatiosi kehittämiseen.
Koulutuksen ydinopinnoissa keskitytään tämän päivän ja tulevaisuuden johtamisen haasteisiin ja toiminnan uudistamiseen, asiakkuuksien johtamiseen, innovatiivisuuden kehittämiseen, strategiseen johtamiseen ja esimerkiksi työyhteisön johtamiseen ja LEAN-toiminnan kehittämiseen.
Täydentävien opintojen kautta voit rakentaa itsellesi oman polun, joka tukee omia tavoitteitasi. Opinnot antavat näin hyvän pohjan henkilökohtaiselle elämän ja uran hallinnalle. Vapaasti valittavia täydentäviä opintoja voit valita esimerkiksi LABin ylempien AMK-koulutusten (YAMK) yhteisestä tarjonnasta ja/tai muiden ammattikorkeakoulujen ja yliopistojen tarjonnasta. Ammatillisen kehittymisen lisäksi opinnot vahvistavat tutkivaa ja kehittävää työotetta.
Jokaisen opiskelijan kanssa tehdään henkilökohtainen opiskelusuunnitelma, jossa otetaan mahdollisuuksien mukaan huomioon aiemmat maisteritason opinnot ja työkokemuksen kautta hankittu osaaminen.
Ydinopintojen opintojaksoihin sisältyy pääsääntöisesti kaksi etänä toteuttavaa kontaktipäivää. Opetuspäiviä on noin 2–4 päivää kuukaudessa. Kaikkiin opintojaksoihin sisältyy runsaasti itsenäistä opiskelua sekä usein myös ryhmätyöskentelyä. LABin järjestämien täydentävien opintojen toteutus ja opetuspäivät vaihtelevat opintojaksoittain.
Keskeisin osa YAMK-koulutuksen opintoja on opinnäytetyö, jonka tavoitteena on työelämän tutkimuksellinen kehittäminen. Voit toteuttaa opinnäytetyön oman työpaikan kehittämisen näkökulmasta tai ammattikorkeakoulun hankkeessa.
Opinnäytetyössä osoitat ammatillisen osaamisen lisäksi taitoa käyttää erilaisia kehittämistyön ja/tai tieteellisen tutkimuksen menetelmiä ja kykyä käyttää tieteellistä kirjallisuutta. Opinnäytetyön tekeminen ajoittuu koko opintojen ajalle, alkaen ensimmäisen lukukauden aikana.
LAB on kansainvälinen ammattikorkeakoulu. Meillä on yli 300 yhteistyökorkeakoulua, joiden kanssa järjestämme vaihto-ohjelmia sekä kehitämme koulutustamme. Sadat LABin opiskelijat lähtevät vuosittain ulkomaille joko harjoitteluun tai opiskelemaan.
LABiin tulee vuosittain paljon opiskelijoita ympäri maailmaa. Meillä opiskelee lähes 900 kansainvälisiä tutkinto-opiskelijaa 78 eri maasta. Opiskelu on siis aidosti kansainvälistä vaikka et ulkomaille lähtisikään!
LABin opiskelijat tekevät tiivistä yhteistyötä yritysten ja työyhteisöjen kanssa. Opintoihisi voi kuulua esimerkiksi omalle työnantajallesi tai muille alan toimijoille tehtäviä projekteja ja harjoitustöitä. Erilaiset oppimisympäristöt vahvistavat kytköksiä aitoon vuorovaikutukseen työelämän kanssa koko opintojesi ajan.
LAB tekee tiivistä yhteistyötä myös LUT-yliopiston kanssa.
LAB-ammattikorkeakoulu on työ- ja elinkeinoelämän innovaatiokorkeakoulu, mikä näkyy muun muassa työelämäläheisissä tutkinnoissa ja alueita palvelevassa tutkimus- ja innovaatiotoiminnassa. LABin tutkimus-, kehittämis- ja innovaatiotoimintaa ohjaavat strategiset vahvuusalueet ovat: