TyöMAA – Työelämän matematiikka

Lukion matematiikan opetussuunnitelman mukainen sisältö höystettynä työelämän laskennallisilla tehtävillä.
Toteutusaika
01.09.2023 - 31.05.2026
Laajuus
3 opintopistettä
Opetuskieli
Suomi
Toteutustapa
Verkko-opiskelu
Paikka

LAB-ammattikorkeakoulu, verkkokampus

Hinta
45 € (alv 0%). Maksuton lukiolaisille!
Tavoitteet
Opiskelija saa käsityksen matematiikan osaamisen tarpeesta työelämässä ja jatko-opinnoissaan.
Toteutustapa ja opetusmenetelmät
Avoimen opiskelijoille (erit.lukiolaisille) suunnattu itsenäisen opiskelun matematiikan verkkokurssi, jonka aiheet käsittelevät sosiaali- ja terveysalaa, matkailua ja ravitsemusta, liiketaloutta ja tekniikkaa. Tehtävät on jaettu erikseen lyhyen ja pitkän matematiikan opiskelijoille, mutta lukiolainen voi valita oman tasonsa ja mielenkiintonsa mukaan tehtäviä kummastakin osiosta. Kurssilla on soveltavien tehtävien lisäksi tarjolla myös tehtäviä mekaanisen laskutaidon harjoitteluun. Näissä tehtävissä opiskelijaa ohjataan oikeaan suuntaan välittömän palautteen avulla.

Kurssi koostuu kahdesta osasta A ja B (kumpikin 1.5 op), jotka voi suorittaa erikseen. Osa A painottuu lukion ensimmäisen vuoden matematiikkaan ja osa B toisen sekä kolmannan vuoden matematiikkaan.
Ryhmäkoko
Rajoittamaton
Opettaja
Päivi Porras
Arviointiasteikko
Hyväksytty/Hylätty
Muuta tärkeää

HopOn-opintojakso, jonka voi suorittaa itselle sopivana aikana aikavälillä 01.09.2023 - 31.05.2026. Kyseessä on verkkototeutus, joka ei edellytä läsnäoloa kampuksella.

Kurssia voi suorittaa kolmen vuoden ajan (= "lukioajan") omaan tahtiin.

Arviointimenetelmät
Lasketuista tehtävistä saadaan pisteitä tehtävän vaikeustason mukaisesti. Yhteispisteet määrittävät kurssin suorituksen.
Ilmoittautuminen

Avoimen ammattikorkeakoulun opiskelupaikat täytetään pääsääntöisesti ilmoittautumisjärjestyksessä. Ilmoittautuminen on aina sitova.

Ilmoittautuminen tapahtuu LABin verkkokaupassa, jossa opintomaksu maksetaan ilmoittauduttaessa. Linkki verkkokauppaan julkaistaan tällä sivulla ilmoittautumisajan alkaessa.

Saat kurssin aloitusohjeet viimeistään viikon sisällä ilmoittautumisestasi.

Opiskelu LABin avoimessa AMK:ssa on maksutonta seuraaville ryhmille (tarvitset alekoodin ilmoittautuessasi):
-    lukiolaisille ja ammatillisten oppilaitosten (toisen asteen) opiskelijoille*) 
-    LUTin ja LABin tutkinto-opiskelijoille 
-    LUT-konsernin henkilökunnalle 
-    Lappeenrannan SaiPan ja Veiterän pelaajille 
-    LABin alumneille seuraavilla ehdoilla: määräajassa (AMK 3,5 tai 4 vuotta, YAMK 2 tai 2,5 vuotta) valmistuneet valmistumislukukautenaan ja valmistumista seuraavana kahtena lukukautena

=> Ennen kuin ilmoittaudut opintojaksolle, ota pikaisesti yhteyttä avoinamkatlab [dot] fi ja saat alekoodin. 

*) Toimita skannattu, ajantasainen opiskelutodistus tai kuvakaappaus Wilman tai vastaavan järjestelmän etusivulta osoitteeseen avoinamkatlab [dot] fi. Tarkistathan, että todistuksessa tai kuvakaappauksessa näkyy nimesi ja oppilaitoksesi nimi.

Ilmoittautumisaika
-
Peruutusehdot
HopOn-opintojaksot: Ilmoittautuminen on sitova. Opintomaksua ei palauteta. Poikkeus: Jos ilmoittaudut opintojaksolle ennen kuin se on alkanut ja peruutat ilmoittautumisesi viimeistään viikkoa ennen opintojakson alkamispäivämäärää, maksu palautetaan. Peruutus on tehtävä kirjallisesti osoitteeseen avoinamk@lab.fi.

Avoin AMK
avoinamkatlab [dot] fi