Voiko pelkoa hoitaa fysioterapiassa? Kivun ja liikkumisen pelon hoito psykofyysisen fysioterapian keinoin

Liikkumisen ja kivun pelko on yleistä fysioterapiaan tulevilla eri-ikäisillä asiakkailla. Pelko voi haitata merkittävästi asiakkaan liikkumista ja toimintakykyä. Fysioterapiassa asiakkaan kokemaa pelkoa voidaan huomioida, tiedostaa ja hoitaa mm. psykofyysisin keinoin. Tässä koulutuksessa opit monipuolisia keinoja auttaa pelkäävää asiakasta helpottamaan kehoonsa ja liikkumiseensa liittyviä stressi- ja pelkotiloja.
Toteutusaika
09.03.2023 - 10.03.2023
Paikka

LAB-ammattikorkeakoulu
Lahden kampus
Mukkulankatu 19
15210 Lahti

Hinta
390 € + alv 24 % (483,60 € sis.alv)

Kuva

Tavoite

Tässä koulutuksessa opit tunnistamaan pelkoon liittyviä psyko-fyysis-sosiaalisia tekijöitä sekä ottamaan pelko puheeksi fysioterapia-asiakkaan kanssa. Saat uusia keinoja lähestyä ja hoitaa haastavia tunnetiloja ymmärtämällä hermostollisia vireystiloja ja niiden säätelyä ja hoitamalla pelkoa toiminnallisin psykofyysisin keinoin. Koulutuksessa opit myös perusteet EFT-menetelmän hyödyntämiseen osana fysioterapiaa (Emotional Freedom Techniques).

Kenelle?

Fysioterapeutit, jotka työskentelevät esim. tule-oireilevien, haastavia kipuja potevien, tapaturman jälkitilojen vuoksi oireilevien tai tasapainohäiriöitä potevien parissa.

Sisältö

  • Psykofyysinen viitekehys osana fysioterapiaa: kehotietoisuus ja kokemuksellinen oppiminen, hermostolliset vireystilat ja niiden säätely, voimavaralähtöisyys
  • Traumainformoitu ja validoiva työtapa
  • Psykofyysisen kivunhoidon erityispiirteet
  • Kivun ja liikkumisen pelko; miten tunteita otetaan puheeksi
  • Toiminnalliset keinot pelkojen kohtaamisessa ja hoitamisessa
  • EFT-menetelmä osana fysioterapiaa ja tunteiden kehollisten ilmenemismuotojen käsittelyä

Koulutuspäivät

9.3. 2023 klo 9-16.30

10.3.2023 klo 9-15.30

Toteutustapa

Lähiopetus: teoriaopetus, luentokeskustelut, pienryhmäkeskustelut, demonstraatiot ja pariharjoitukset

Ryhmäkoko

vähintään 12, enintään 24

Asiantuntija

Karita Palomäki, fysioterapeutti (erikoistunut psykofyysiseen ja traumainformoituun kivunhoitoon), työnohjaaja, tietokirjailija

Ilmoittautuminen

Ilmoittautumisaika 1.10.2022 - 19.2.2023

Ilmoittaudu koulutukseen tästä
HUOM! Linkki ei toimi Internet Explorer selaimessa. 

Opiskelupaikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä, ellei toisin ole mainittu. Vahvistus kurssille hyväksymisestä tai varasijasta lähetetään ilmoittautumisajan päätyttyä. Jos koulutus/tapahtuma on jo täynnä tai olet varasijalla, Sinulle lähetetään siitä tieto. Jos paikkoja vapautuu, Sinuun otetaan yhteyttä.

Pidätämme oikeuden kurssin muutoksiin tai sen perumiseen.

Peruutusehdot
Peruutus on ilmoittautumisaikana maksutonta. Ilmoittautumisajan päättymisen jälkeen, mutta ennen koulutuksen käynnistymistä tehdystä peruutuksesta perimme 50 % osallistujamaksusta. Jos koulutuspaikkaa ei ole peruutettu ennen koulutuksen käynnistymistä veloitetaan osallistumismaksu kokonaisuudessaan. Peruutus on tehtävä kirjallisesti osoitteeseen taydennyskoulutus@lab.fi. Esteen sattuessa osallistujan voi vaihtaa.