Feeniks - uudistu kestävästi


Yksi Feeniks - uudistu kestävästi -hankkeen sekä sen valmennusten ydinajatuksista on yhdessä kehittäminen ja kehittyminen. Valmennukset on rakennettu siten, että erilaiset palvelualojen pienyritykset kohtaavat, ja yrittäjät pääsevät jakamaan ajatuksiaan vertaistensa kanssa, teema-alueiden asiantuntijoiden tukemina. Avoin keskustelu luottamuksellisessa ryhmässä tukee paitsi uuden tiedon omaksumisessa myös oman toiminnan kehittämistä ja antaa ideoita käytännön kokeiluihin.
Treenaamme käytännönläheisessä valmennuksessa:
Osallistuminen on yrityksille maksutonta**
Verkkovalmennuksissamme luvassa:
ja yrityskohtaista konsultaatiota
** kerryttää de minimis -tukea.
Etsimme mukaan Päijät-Hämeessä tai Etelä-Karjalassa toimivia majoitus-, ravitsemus- tai muiden hanke-ehtoihin soveltuvien palvelualojen pienyrittäjiä. Paikkoja on tarjolla rajallisesti, joten ilmoittaudu mukaan mahdollisimman pian osoitteessa: annukka [dot] heinonenlab [dot] fi tai p. 044 708 5150.
Takana on pian kahdeksan kuukautta uutta normaalia. Yritystoiminta on kokenut eri asteisia mullistuksia, eikä tilanne ole vielä ohi. Millaisia mietteitä jatkuvat muutokset ovat herättäneet sinussa? Kestävämmin kohti tulevaa -pienyrittäjäilta on suunnattu yrittäjille, jotka kaipaavat työkaluja uuden arjen ja sen haasteiden käsittelyyn.
Kuinka johtaa itseään armollisemmin haastavien tilanteiden läpi? Aiheesta on alustamassa Krista Kohtakangas (HTT), joka on tutkinut vaikeista tilanteista selviytyneiden yrittäjien tarinoita.
Illan aikana kuulet myös lisää Päijät-Hämeessä ja Etelä-Karjalassa alkavasta pienyrityksille suunnatusta ilmaisesta valmennusohjelmamme.
Tilaisuus on maksuton ja kaikille avoin, joten kutsua saa jakaa myös muille asiasta kiinnostuneille!
Ilmoittaudu mukaan tapahtumaan 15.11.2020 mennessä! Paikkoja on rajallisesti, joten toimi pian. Tapahtumalinkki ja tarkempi ohjelma toimitetaan sinulle sähköpostitse ennen tapahtumaa.
ILLAN OHJELMA
Tervetuloa kehittämään ja kehittymään!
Verkkovalmennusryhmiä kaksi: marraskuu 2020 ja tammikuu 2021. Valitse sopiva ja ilmoittaudu mukaan ottamalla yhteyttä projektipäällikkö Annukka Heinoseen (annukka [dot] heinonen
lab [dot] fi tai 044 708 5150).
”Korona-pandemia muutti toimintaedellytyksiä kaikkialla. Yrityksiltä ja yksilöiltä vaadittiin ja vaaditaan yhä kykyä toimia muuttuvissa tilanteissa tarkoituksenmukaisesti. Kokosimme LAB-ammattikorkeakoulussa työ- ja yrityselämän asiantuntijoistamme monialaisen projektitiimin erityisesti päijäthämäläisten ja eteläkarjalaisten mikro- ja pk-yritysten liiketoiminnan tueksi. Olemme rakentaneet yritysryhmissä toteutettavan valmennusohjelmamme mahdollisimman käytäntölähtöiseksi ja arkeen pureutuvaksi, jotta osallistujayritysten olisi helppoa ja tarkoituksenmukaista tutustua teemoihimme sekä toteuttaa niitä myös omassa arjessaan, jotta niillä olisi paremmat edellytykset pärjätä muutostilanteissa. Tervetuloa mukaan kehittämään ja kehittymään yhdessä!”
- Annukka Heinonen, projektipäällikkö ja käytännönläheinen työelämäkehittäjä
”Resilienssi on muotisana, jolla tarkoitetaan yrityksen tai ihmisen kykyä kestää ja selviytyä muutostilanteissa. Voidaan puhua palautumisesta, mutta yhä useammin ajatellaan, ettei aivan samanlaiseen vanhaan voi palata vaan resilienssiin liittyy myös oppiminen ja uudistuminen. Voimme puhua myös selviytymis- tai uudistumiskyvystä. Hyvä uutinen on se, että resilienssiä voi kehittää.
Usein resilienssiä koettelevat äkilliset ja odottamattomat muutokset. Pandemia on hallitsematonta ja suurta, mutta mihin muuhun pitäisi jo varautua? Auttaako ennakointikaan, jos ajattelemme, että muutokset ovat ennalta-arvaamattomia? Emme varmasti täysin voi rakentaa teflonpintaista yritystä tai yrittäjää. Ajatus kuitenkin on, että voimme tarkastella yrityksen toimintaa siltä kannalta, kuinka joustava ja sopeutuvainen se on.”
- Sari Niemi, organisaatiokehittäjä ja työelämätutkija, joka on viime vuosina perehtynyt työelämän kaaosmaisuuden kokemuksiin ja selviämiskeinoihin, kuten resilienssiin.
”Ilmastonmuutos ja hiilinielut on puheenaiheita, jotka ovat jokaisen huulilla ja joihin liittyen vaaditaan tekoja.
Ympäristön kannalta kestävä kehitys on moniosainen paletti asioita lähtien omista arkipäivän toimista aina koko yhteiskunnan käyttäytymiseen, joilla turvataan nykyisille ja tuleville sukupolville hyvät elämisen mahdollisuudet.
Mutta mitä ympäristön huomioiminen voisi olla yrityksesi ja arjen teoissa ja valinnoissa? Löytyykö läheltäsi maaseutuyrittäjiä, joilta hankkia raaka-aineita? Millä yrityksesi/ tuotantorakennuksesi lämpiää? Ketjutatko liikkumistasi? Miten huomioit luontoa ympärilläsi?
Ei kannata haukata liian isoa kakkua: koko maailmaa ei kannata lähteä pelastamaan vaan tehdä pieniä tekoja, jotka kuitenkin vaikuttavat, kun moni tekee samoin.
Feeniksissä mietitään yhdessä, millaisia mahdollisuuksia sinun yrityksessäsi on parantaa ympäristömyönteistä toimintaa.”
- Mari Sarvaala, vihreän-/biotalouden kokemusasiantuntija
”Digitaalisuutta kannattaa ajatella kitkan poistamisena. Oikein toteutettuna se saa yrityksen prosessit luistamaan ja auttaa huolehtimaan asiakaskunnasta.
Digitaalisuutta ajatellessa on tärkeää muistaa, että kaikki hienot työkalut eivät koskaan ole itsetarkoitus, vaan ytimessä on asiakas. Internet antaa asiakkaalle lukemattomia vaihtoehtoja, joiden keskeltä on vaikea erottautua, mutta parhaimmillaan digitaalisuus on silloin, kun asiakkaalle jää hyvä fiilis palvelun käyttämisestä, oli se sitten selkeä verkkokauppa, erikoinen tuote, miellyttävä jälkimarkkinointi tai jotain muuta. Digitaalisuus on siis yhtä paljon innovatiivisuutta oman toimintamallien suhteen kuin uusia työkaluja.”
- Aki Vainio, yrittäjähenkinen lehtori ja digiosaaja
Muutoskykyä pienyrityksiin kestävän kehityksen opein & digitaalisuutta hyödyntäen -blogipostauksessa taustoitamme projektia