Simulation Decomposition

Kuva
SimDec concept combines scenarios, sensitivity & uncertainty analysis, revelas synergies and provides insights for actions
Pitkäkestoisten, monimuotoisten ja epävarmuuksia sisältävien päätöksien teko on vaikeaa. Se vaikeutuu entisestään tilanteissa, joissa päätöksen analysoi yksi henkilö ja lopullinen päätös kuuluu toiselle. Hyvät sijoitusmahdollisuudet menetetään, koska analyysin ja raportoinnin työkalut eivät löydä niitä. Huonot sijoitusmahdollisuudet läpäisevät päätösprosessin, koska niihin liittyvät riskit eivät näy käytetyissä lähestymistavoissa.

SimDec on läpimurtoteknologia, joka on peräisin LUT -yliopiston kauppakorkeakoulusta. Se on yksinkertainen mutta tehokas työkalu, jolla on innovatiivinen lähestymistapa epävarmuusanalyysiin ja joka ratkaisee suuren osan analyysin ja päätöksentekijöiden dualismin vaikeuksista. SimDec on ainutlaatuinen tekniikka niin kutsuttuun moniulotteiseen analyysiin (multifactor analysis), joka kykenee paljastamaan tekijöiden vuorovaikutuksen ja auttamaan päätöksentekijää kannattavan strategian muotoilussa. Innovatiivisen lähestymistapamme arvo on jo osoitettu sekä akateemisessa että johtotehtävissä. SimDecistä on julkaistu useita akateemisia artikkeleita arvostetuissa lehdissä ja sillä on alan asiantuntijoiden suosituksia hyödyllisyydestä ja useiden miljardien teknologiayritysten aiesopimuksia.

Ehdotetussa Research-to-Business-hankkeessa pyrimme valmistelemaan SimDec konseptin kaupallistamista. Hankkeen aikana suoritetaan perusteellinen markkinatutkimus. Soveltuvat markkinasegmentit ja lähestymistavat arvioidaan samaan aikaan kun konseptin Proof of Concept ratkaisua kehitetään ja testataan asiakasrajapinnassa.
Toteutusaika
-
Projektin tila
Käynnissä
Toteutusalue
Kansallinen
Rahoitus
BF R2B
LABin rooli
Osatoteuttaja
Yksikkö
Liiketoiminta
Painoala
Innovaatioiden kaupallistaminen
Projektissa tapahtuu

Tiimi:

  • Mariia Kozlovamariia [dot] kozlovaatlut [dot] fi (Main researcher and head of the project)

  • Sofia Ramossofia [dot] ramosatlab [dot] fi (Business & Market research)

  • Sergey Zakrytnoysergey [dot] zakrytnovatlab [dot] fi (Software Business Advisor)

  • Manuel Beeler (Lead developer) 

  • Christoph Lohrmann (Researcher)

  • Julian Scott Yeomans (Researcher)

  • Alexander Matrosov (LAB Project manager, Business & Market research)

 

Lisätietoja ideasta:

https://pubsonline.informs.org/doi/10.1287/ited.2019.0240

Projektipäällikkö
Alexander Matrosov
Projektipäällikkö
alexander [dot] matrosovatlab [dot] fi
Yhteistyössä
Kuva
Engineering digital whiteboard

Research to Business ?

Sijainti