Kuva
LAB detail blue blurry reflection

Aivotyöwebinaari

Tapahtuma-aika
15.1.2021 10.00–11.30
Tapahtuman sijainti
Zoom
LAB:n rooli
LAB-ammattikorkeakoulun Tieto Int – tuottavuutta ja työhyvinvointia tietoalalle -hanke järjestää kaikille aivotyöergonomiasta kiinnostuneille maksuttoman webinaarin, jonka teemoja ovat esimerkiksi aivoja kuormittavat tekijät, aivotyön sujuvoittaminen ja kognitiivinen ergonomia.

Tietotyötä tehdään nykyisin yhä enenevässä määrin lähes kaikissa ammateissa ja yrityksissä, ei vain tietoalalla. Työhyvinvoinnin kehittämisessä ”aivoergonomiaan” ja työn kognitiiviseen kuormittavuuteen liittyvät vaikeudet ovat tuttuja ja yleisiä. Haitallinen aivokuormitus aiheuttaa runsaasti työuupumusta, poissaoloja ja tuottavuuden alenemista monen kanavan kautta ja liittyy muihin kuormitusta aiheuttaviin tekijöihin.

Webinaarissa käsitellään seuraavia teemoja:

Työn kuormittavuus ja innostavuus sekä työn sujuvuuden esteet

Tietoisku aivotyöstä ja kognitiivisesta ergonomiasta:

  • Ihminen tiedonkäsittelijänä
  • Aivoja kuormittavat tekijät
  • Kognitiivinen ergonomia
  • Aivotyön sujuvoittaminen (yksilö-ja työyhteisönäkökulma)
  • Työnvoimavaratekijät
  • Kognitiivisen ergonomian tarkistuslista

Aivotyön Avaimet -mallin esittely

Tilaisuus järjestetään osana LAB ammattikorkeakoulun Tieto Int – tuottavuutta ja työhyvinvointia tietoalalle -hanketta, jossa haetaan ratkaisuja tietotyöalan yritysten ja muiden tietointensiivistä työtä tekevien organisaatioiden työhyvinvoinnin ja tuottavuuden haasteisiin. Hankeidea on syntynyt asiantuntijatyössä ja yritysyhteistyössä. Webinaarissa on puhujana Työterveyslaitokselta Kirsi Luokkala.

Webinaarissa käsiteltäviä aiheita ovat ajankohtaiset aivotyöhön liittyvät teemat; siksi toivomme sinulta hetken aikaa vastata muutamiin aivotyötä koskeviin kysymyksiin. Kysely toteutetaan anonyymisti, eikä antamiasi vastauksia voida yhdistää sähköpostiosoitteeseesi. Saat kyselyn ilmoittautumisen jälkeen.

Webinaari on kaikille maksuton.

Tervetuloa!

Kati Kiiski
TKI-asiantuntija
kati [dot] kiiskiatlab [dot] fi