Kuva
webinaarikuva_poster_790

Webinaari: Mitä on alustatalous?

Tapahtuma-aika
1.10.2020 12.30–15.00
Tapahtuman sijainti
Verkkotapahtuma
Tervetuloa syventämään tietämystäsi alustatalouden tarjoamista mahdollisuuksista!

Digiriihi-hankkeen järjestämässä verkkotapahtumassa kuullaan paitsi alustatalouden liiketoimintamalleista myös käytännön yrittäjyydestä alustoilla.

Verkkotapahtuman inspiroivista puheenvuoroista pitävät huolen alustatalouden erikoisasiantuntijat Johannes Koponen ja Juho Makkonen.
    
Ensimmäisessä, Johannes Koposen puheenvuorossa käsitellään alustatalouden vaikutuksia liiketoimintamalleihin ja koko yhteiskuntaan. Toisessa, Juho Makkosen puheenvuorossa keskitytään enemmän yrittäjyyteen alustoilla – miten perustaa kannattava kauppapaikka verkkoon ja mitä on tärkeä huomioida alustojen kautta toimittaessa.

Tilaisuuden lopuksi on lehtori Sami Lanun vetämä paneelikeskustelu, jossa myös katsojien kysymyksiin vastataan.

 

Johannes Koponen on alustataloudesta kirjoittanut tietokirjailija ja tulevaisuudentutkija. Vuonna 2019 hän julkaisi kirjan Alustatalous ja uudet liiketoimintamallit – Kuinka muodonmuutos tehdään" (Alma Talent). Hän on opettanut Aalto-yliopistossa Platforms and Ecosystems-kurssia ja Aalto-yliopiston tulevaisuudentutkimuksen perusopintoja.

Juho Makkonen on Sharetribe Oy:n toimitusjohtaja ja yksi perustajista. Hän on toiminut jakamistalouden parissa vuodesta 2008 tutkijana, ohjelmistokehittäjänä ja yrittäjänä. Sharetriben teknologian avulla kuka tahansa pystyy perustamaan helposti oman jakamistalousalustan.Tällä hetkellä teknologiaa käyttää yli 1000 alustaa 70 maassa ympäri maailman. Makkonen on myös yksi jakamistalous.fi -sivuston ylläpitäjistä ja toinen menestyvän jakamistalousalustan perustamista käsittelevän The Lean Marketplace -kirjan kirjoittajista.