Kuva
vanha mies istuu puun juurella tietokone sylissään ja puhuu puhelimeen

LAB WellTech Vanhustenviikolla

Tapahtuma-aika
4.10.2022 10.00–14.00
Tapahtuman sijainti
Lahden Palvelutori, Kauppakeskus Trio (2. kerros)
Hyvä ja turvallinen elämä kotona on monen ikäihmisen toive. Toteutuakseen se vaatii usein muiden ihmisten lisäksi nykyteknologian tarjoamaa apua. Turvaa ja sujuvaa arkea saatetaan tukea esimerkiksi lääkerobottien ja paikantamis- tai sensoriteknologian muodossa.

LAB WellTech ja ikääntyneiden palveluneuvonnan palvelua tarjoava Luona tuovat Vanhustenviikolla 4.10. klo 10–14 Lahden Palvelutorille keskustelua ja tietoisuutta hyvinvointiteknologiasta ikäihmisille. Palvelutorilla kuullaan ikäihmisten aitoja kokemuksia arkea sujuvoittavista palveluista ja laitteista sekä tutustutaan alan yritysten näkemyksiin ajankohtaisesta tutkimus- ja kehittämistyöstä.

Luonan tarjoamassa ikääntyneiden palveluneuvonnassa tuodaan asiakkaille tietoutta apuvälineistä ja hyvinvointiteknologiasta kotona-asumisen tueksi. Luonalaiset näkevät hyvinvointiteknologian mahdollisuudet hyvin merkitykselliseksi kotona-asumisen tukemisessa.

Tapahtumassa on mahdollisuus testata iäkkäiden arkea helpottavia laitteita sekä liittyä LAB WellTechin testaus- ja kehittämisjoukkoihin. LAB WellTech on LAB-ammattikorkeakoulun hyvinvointiteknologiaan keskittynyt testaus-, arviointi ja kehittämisympäristö, josta löytyy asiantuntijuutta muun muassa hyvinvointiteknologiaan ja -laitteisiin. LAB WellTech tekee jatkuvasti kiinnostavia kokeiluja yritysten ja hyvinvoinnin palvelujen kanssa.

Aikataulu:

  • LAB WellTech ja Luona kertovat palveluistaan 10.45–11.00
  • Kokemusasiantuntijoiden paneelikeskustelu (kotona asuvat iäkkäät sekä heidän omaisensa) 12.30–13.00

Sami Makkula
TKI-asiantuntija
sami [dot] makkulaatlab [dot] fi