Kuva
LAB-logo

Matkailu-hackathon

Tapahtuma-aika
30.1.2020 10.00–16.00
Tapahtuman sijainti
LAB-ammattikorkeakoulu
Mukkulankatu 19 Lahti
Vauhtia Päijät-Hämeeseen yhteiskehittämisellä! Matkailu-hackathonissa näkökulmina liikunnan, urheilun ja hyvinvoinnin yhteydet, digitalisaatio sekä kestävä kehitys ja hiilinegatiivisuus.

Emme voi ratkaista ongelmia ajattelemalla samalla tavalla ​kuin silloin, kun loimme ne.​ Hackathon haastaa eritaustaiset ihmiset toimimaan toisin. Siinä työskennellään ohjatusti valikoitujen kehittämistarpeiden parissa, ratkotaan aitoja ongelmia ja käännetään niitä konkreettisiksi toimenpiteiksi ja huomisen mahdollisuuksiksi. Yritykset saavat uusia palvelukonsepteja ja liiketoimintaideoita, opiskelijat pääsevät verkostoitumaan ja näyttämään osaamistaan – yhteiskehittämisessä kaikki voittavat! Tilaisuudessa edetään muutaman intensiivisen työvaiheen avulla lähtökohtien ja tarpeen määrittelemisestä ideointiin ja konseptointiin sekä lopputulosten esittelemiseen.

Matkailu-hackathonissa näkökulmina on mukana liikunnan, urheilun ​ja hyvinvoinnin yhteydet, digitalisaatio sekä​ kestävä kehitys ja hiilinegatiivisuus. Yhteiskehittämisessä tartutaan yritys- ja yritysverkostokohtaisin toimenpitein eri aihepiireihin. 

Yhteiskehittämisen ja nopean protoilun avulla haluamme:

  • tuoda uusia ideoita matkailuun​
  • innostaa ja aktivoida alueen yrittäjiä innovoimaan​
  • löytää mahdollisuuksia tulevaisuuden palveluihin​
  • kannustaa opiskelijayrittäjyyteen

Tilaisuuden järjestävät yhteistyössä Lahti Region, LADEC, LAB-ammattikorkeakoulun Dynamo-hanke, Padasjoen kunta ja Padasjoen Säästöpankkisäätiö.

Tapahtuman agenda
Alue