Tekoäly nyt ja tulevaisuudessa

Tapahtuma-aika
8.2.2022 14.00–15.00
Tapahtuman sijainti
Etätapahtuma
LAB:n rooli
Tervetuloa webinaariin Tekoäly nyt ja tulevaisuudessa tiistaina 8.2. klo 14–15. Tilaisuus järjestetään etänä.

Mitä saa olla? Tekoälytöntä vai tekoälyä?
Työelämäprofessori Timo Seppälä 

Puheenvuorossa tarkastellaan kriittisesti tekoälyn nykykehitystä ja mahdollisuuksia. Esitys tarjoaa realistisen kuvan tämän päivän tekoälysovellusten rajoitteista. Samalla luodaan silmäys tekoälyn neljänteen sukupolveen. Millaisia ominaisuuksia uuden sukupolven älykkäillä teknologioilla on oltava, jotta niitä voidaan hyödyntää aiempaa laajemmin ja luotettavammin? 

Lähetämme sähköpostilla linkin tilaisuuteen ilmoittautuneille lähempänä ajankohtaa.  

Tilaisuuden järjestää Tekoäly tutuksi ja Alueellinen teknologiakartta -hankkeet yhdessä Elinkeinoelämän tutkimuslaitos ETLA:n kanssa. 

Johdatuksena Tekoälyn maailmaan on Spotifyssa kuunneltavissa Timo Seppälän ja William von der Pahlenin juontama podcast "Mihin tekoäly ja sen supervoimat pystyvät".

Timo Seppälä
Tekniikan tohtori Timo Seppälä työskentelee työelämäprofessorina Aalto-yliopistossa ja johtavana tutkijana ETLA:ssa. Hänen asiantuntemuksensa liittyy yritysten globaaleihin arvoketjuihin, operaatioiden johtamisen, tietotekniikan ja teknologian hyödyntämiseen yrityksen liiketoiminnoissa. Hän on viimeisen kymmenen vuoden aikana tutkinut erityisesti digitaalista alustataloutta ja siihen liitettyjä teknologioita sekä teollisen internetin murrosta ja digitalisaation kasvuvaikutuksia Suomessa. Timo Seppälällä on yli 20 vuoden kokemus useiden suomalaisten ja kansainvälisten yritysten hallitus-, johto- ja liiketoiminnan kehitystehtävissä, ml. Valmet, Freeport Cobolt, Oracle, Elcoteq, SAP, Nomovok, ja Koja.