Kuva
JATKO 229.9.2022 koulutus kuva LABtapahtumat

Työelämä muuttuu - oletko valmis?

Tapahtuma-aika
14.9.2022 09.00–14.30
Tapahtuman sijainti
Lahden Seurahuone
Aleksanterinkatu 14,
15110 Lahti
Tervetuloa mukaan tulevaisuuden työelämään sukeltavaan täydennyskoulutuspäivään!
Koulutuksen aikana katsomme tulevaisuuteen, nouseviin ilmiöihin, aloihin ja osaamistarpeisiin. Pohdimme miten työelämä muuttuu ja kuinka muutoksiin olisi helpompaa valmistautua. Samalla etsimme keinoja miten omaa osaamista voisi kehittää ja sanoittaa entistä paremmin.

Koulutus koostuu asiantuntijapuheenvuoroista ja aktivoivista tehtävistä, joiden avulla osallistujat pääsevät pohtimaan ja työstämään teemaa itseään palvelevaan muotoon.  Koulutuksesta saat infoa ja apua, vinkkejä ja voimaa työnhakuun. Ilmoittaudu rohkeasti mukaan. Osallistuminen on maksutonta.

Koulutuksen teemat:

Tulevaisuuden työelämä
Maailmamme on tänään hyvin erilainen kuin muutama vuosikymmen sitten. Uutta tietoa syntyy jatkuvasti, prosessit ja ympäristöt monimutkaistuvat ja ratkaistavat ongelmat ovat yhä isompia ja monitahoisempia kokonaisuuksia. Miltä tulevaisuus näyttää ennakoijan silmin? Millaisia ilmiöitä, trendejä ja muutoksia on tulossa? Millaiset alat ja osaamistarpeet ovat nousussa? Miten tulevaisuuteen voisi valmistautua? Millaisia taitoja tulevaisuuden työntekijällä tulisi olla?

Oma muutoskyky työelämässä
Työmarkkinat ovat muutoksessa ja tapa, jolla suhtaudumme ja teemme työtä muuttuu. Miten muutokset olisi helpompi kohdata? Miten muutoksia voisi helpottaa omalla toiminnalla? Itsensä viisas johtaminen ja hyvinvoinnista huolehtiminen antaa eväitä myös muutoksista selviämiseen. Siirretään ajatuksia oman hyvinvoinnin huomiointiin ja hyvän elämänhallinnan suuntaan.

Osaamisen sanoittaminen ja sen markkinointi
Vastuu omasta työstä ja oman osaamisen kehittämisestä kasvaa entisestään tulevaisuudessa.  Työnhalussa ja tulevaisuuden haltuunotossa itsetuntemus ja markkinointitaidot ovat merkityksellisiä.  Tunnetko jo vahvuutesi, osaatko sanoittaa osaamisesi? Entä mitä juuri sinä tarjoat yrityksille? Koulutuspäivän tässä osuudessa pääset kuulemaan, oppimaan ja oivaltamaan.

Ohjelma

9.00-9.15         Aamupala
9.15-9.30         Tervetuloa 
9.30-9.45         Inspiraatio keynote
9.45-10.00       Tauko 
10.00-11.00     Tulevaisuuden työelämä, Susanna Björklund
11.00-12.00     Oma muutoskyky työelämässä, Paula Nurminen
12.00-12.45     Lounastauko
12.45-13.45     Osaamisen sanoittaminen ja sen markkinointi, Marjut Suokas
13.45-14.30     Kiitos ja päätöskeskustelu iltapäiväkahvien lomassa

JATKO-hanke tarjoaa osallistujille aamu- ja iltapäiväkahvit. Lounas on omakustanteinen.

Työelämä muuttuu - oletko valmis?” - koulutuksen järjestää LAB-ammattikorkeakoulun projekti Muotoilukoulutuksen ja työelämän jatkuva oppiminen ja vuorovaikutus (JATKO), jota rahoittaa Euroopan Unionin Sosiaalirahasto.