Kuva
Marjut Uotila, Value of Clothing

Value of Clothing

Tapahtuma-aika
19.2.–19.3.2020
Tapahtuman sijainti
LAB | Lahden kampus
Mukkulankatu 19
Value of Clothing on vaatesuunnittelija Marjut Uotilan toteuttama osallistava muotitaideteos, joka käsittelee uniikkien, lainattavien teosten kautta vaatteen arvon kokemusta käyttäjälle.
Tapahtuman agenda

Muotoiluinstituutista aikoinaan valmistuneen ja parhaillaan YAMK-tutkintoa LAB-ammattikorkeakoulussa suorittavan Marjut Uotilan osallistava muotitaideteos on esillä LUJA-galleriassa.

Value of Clothing -teokseen kuuluu kymmenen puettavaa ja käytettävää vaateveistosta, joita kuka tahansa voi lainata päiväksi käyttöönsä veloituksetta. Kukin vaateveistos käsittelee vaatteen arvoa eri näkökulmista. Työ on tarkoitettu suurelle yleisölle avaamaan vaatteen syntyprosessia ja se auttaa ihmisiä ajattelemaan jokaisen vaatteen takana olevaa ajatustyötä, käsityötä ja sen arvoa. Value of Clothing -teoksen näkökulman valinta perustui yksinkertaiseen havaintoon: jos arvostat jotain vaatetta, voit maksaa siitä sen verran, että se pystytään tuottamaan vastuullisesti. Ja kun arvostat tätä vaatetta, käytät ja huollat sitä niin, että se kestää moninkertaisesti yhdentekevään vaatteeseen verrattuna.

LUJA-galleriassa esillä olevia teoksia saa vapaasti sovittaa ja kokeilla. Teokset on suunniteltu niin, että ne sopisivat mahdollisimman monelle erilaiselle ja erikokoiselle käyttäjälle. Haluamansa teoksen voi varata itselleen tietyksi päiväksi teoksen nettisivuilta ja noutaa lainaan LUJA-gallerialta sovittuna ajankohtana. Lainaus ei maksa lainaajalle mitään – on kuitenkin toivottavaa, että lainaaja ottaa kuvia itsestään käyttämässä teosta. Lainaajien ottamista käyttäjäkuvista rakentuu lopulta virtuaalinen installaatio teoksen nettisivuille ja Instagramiin.

Value of Clothing -muotitaideteos lanseerattiin Helsinki Design Week -tapahtumassa syyskuussa 2019 ja tämän jälkeen teos on ollut esillä ja lainattavana myös Tampereella lokakuussa 2019. Value of Clothing -projekti ja lainausmahdollisuus jatkuu ainakin kevääseen 2020 saakka. Projekti on toteutettu Suomen Kulttuurirahaston, Päijät-Hämeen rahaston tuella.

Value of Clothing, Marjut Uotila

  • Paikka: LUJA-galleria, LAB-ammattikorkeakoulu | Mukkulankatu 19, Lahti
  • Aika: 20.2.–19.3.2020 | Avajaiset ke 19.2. klo 17–19
  • Avoinna ma-pe klo 8.00–17.30 ja la 8.30–12.30
  • www.dusty.fi 

 

Lisätietoja:

Marjut Uotila | Designer, Dusty

dustyatdusty [dot] fi | p. 040 735 5225

Alue