Suomen Ateenasta Saimaan rannoille

Kuva
LAB-ammattikorkeakoulun liiketalouden lehtori Ville Sarpo
Liiketoiminnan lehtori Ville Sarpo pitää työnsä monipuolisuudesta sekä työnkuvan muokattavuudesta omien mielenkiintojen ja vahvuuksien mukaisesti.

Lehtori Ville Sarpo aloitti työskentelynsä LAB-ammattikorkeakoulussa sen syntyaikoihin vuonna 2020. Aiemmin Sarpo työskenteli Jyväskylän ammattikorkeakoulun kansainvälisten asioiden koordinaattorina sekä liiketoimintayksikön opettajana.

”Väittelin kauppatieteiden tohtoriksi Jyväskylän yliopistosta joulukuussa 2018, ja keväästä 2019 tein opetustöitä oman toimeni ohella. Heti kun sain vahvistuksen, että saan opettaa, soitin eräälle koulutuspäällikölle Saimaan ammattikorkeakoulun liiketoimintayksikköön. Jatkoimme viestittelyä vuoden 2020 alkupuolelle ja hän pyysi minua yksikön johtoryhmän tapaamiseen. Kävin tapaamisessa ja tässä ollaan”, Sarpo summaa työnsä alkuaikoja työhuoneellaan Lappeenannan kampuksella.

LABissa lehtoreiden työnkuvaan kuuluu muun muassa opetusta, suunnittelua, yritysyhteistyötä sekä TKI-toimintaa. Työpöydällään Sarpo mainitsee olevan haastatteluhetkellä opetuksen lisäksi opinnäytetöitä sekä mammuttimainen kasa esseitä.

”Teemme erääseen YAMK-ohjelmaan opiskelijavalinnat valintakoeopintojakson perusteella. Vedin opintojakson, ja nyt minulla on luettavana noin 150 esseetä”, Sarpo kertoo.

Ideointia kollegoiden ja opiskelijoiden kanssa

Sarpo mainitsee useita hyviä puolia työstään. Hän nauttii erityisesti suunnittelusta ja ideoinnista kollegoiden ja opiskelijoiden kanssa.

”Hankkeiden suunnittelu kiehtoo, sillä siinä pääsee miettimään asioita omien vahvuusalueiden ja kiinnostustensa kautta. Ideointi ja opetuksen suunnittelu kollegoiden kanssa on myös äärimmäisen mielenkiintoista puuhaa. Lisäksi yksi työni parhaimmista puolista ovat keskustelut opiskelijoiden kanssa johonkin opetukseen liittyvästä asiasta”, Sarpo kertoo.

Sarpo suosittelee LABia työnantajana juuri oman työn muokattavuuden ja monipuolisuuden vuoksi.

”LABissa pääsee muokkaamaan työnkuvaansa omien mielenkiintojen ja vahvuuksien pohjalta. Yritysyhteistyötä, hankkeiden suunnittelua ja opetuksen uudistamista. Kaikkia näitä tarvitaan, eikä lista lopu tuohon”, hän kertoo.

Perhe tuo tasapainoa työlle

Sarpo kertoo hoitavansa istumatyön kuormittavuutta pyöräillen ja juosten. Muuten vapaa-aika menee perheen kanssa touhutessa. Hän mainitsee läheisensä myös inspiraation lähteekseen.

”Tyttäreni ja vaimoni inspiroivat minua päivittäin. He vain ovat niin mahtavia tyyppejä. Lisäksi yksi parhaista ystävistäni inspiroi minua. Hänellä on terveyshuolia, mutta hän on oppinut elämään niiden kanssa”, Sarpo kertoo.

Sijainti