GAS - Tavoitteen asettamisen ja saavuttamisen arvioinnin menetelmä 3 op

GAS –menetelmäosaamisella tavoitteellisesti kohti muutosta.

GAS -menetelmä (Goal Attainment Scaling) on asiakkaan palvelun, hoidon tai kuntoutuksen tavoitteiden laatimisen ja arvioinnin apuväline. GAS:in avulla kuvataan selkeitä, tunnistettavia ja merkityksellisiä muutoksia asiakkaan / kuntoutujan elämässä.
GAS – Goal Attainment Scaling -koulutus on suunniteltu yhteistyössä Kelan kanssa. Kelan tavoitteena on GAS -menetelmän avulla tuoda Kelan järjestämään kuntoutukseen yhtenäinen välineistö kuntoutuksen tavoitteiden asettamiselle.
GAS menetelmä on Kelan standardeissa palveluntuottajille.
Toteutusaika
07.04.2022 - 05.05.2022
Paikka

Verkkototeutus

Hinta
340 € + alv 24% (421,60 € sis.alv)

Kuva

Tavoite

  • osaat laatia GAS- menetelmän mukaiset tavoitteet, tarkistaa ja arvioida niiden saavuttamista
  • osaat arvioida ja tunnistaa, mitkä tavoitteet ovat realistisia ja merkityksellisiä  
  • osaat soveltaa osaamista eri palvelu- ja kuntoutusmuodoissa yksilöllisesti asiakkaan parhaaksi

Kenelle?

Koulutus soveltuu sosiaali- ja terveysalan kuntoutuksessa tai kuntouttavassa hoidossa toimiville ammattilaisille sekä työllistymistä ja osallisuutta edistävien palveluiden parissa työskenteleville.

Koulutuspäivät

7.4.2022
21.4.2022
5.5.2022

Toteutustapa

Koulutus toteutetaan verkossa kolmena opetuspäivänä sekä itsenäisenä työskentelynä. Koulutus sisältää etukäteistehtävän, joka lähetetään koulutukseen hyväksytyille kaksi viikkoa ennen koulutuksen alkua, sekä omaan työhön liittyvät välitehtävät.

Koulutus toteutetaan Kelan koulutussuunnitelman mukaisesti. Koulutuksessa käydään läpi GAS-menetelmän perusteita, motivaation merkitystä tavoitteellisessa kuntoutuksessa, tavoitteen laatimisen prosessia sekä moniammatillisen työskentelyn ja haastattelumenetelmien perusteita.

Opetus integroidaan LAB Hyvinvointialan täydentäviin opintoihin ja ryhmässä on myös LAB-ammattikorkeakoulun sosiaali- ja terveysalan tutkintojen loppuvaiheen opiskelijoita.

Ryhmäkoko

24

Asiantuntija

Pirjo Knuuttila, fysioterapian lehtori, GAS-kouluttaja

Ilmoittautuminen

Ilmoittautumisaika 1.11.2021 - 18.3.2022

llmoittaudu koulutukseen tästä Ilmoittaudu

HUOM! Linkki ei toimi Internet Explorer selaimessa. 

Opiskelupaikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä, ellei toisin ole mainittu. Vahvistus kurssille hyväksymisestä tai varasijasta lähetetään ilmoittautumisajan päätyttyä. Jos koulutus/tapahtuma on jo täynnä tai olet varasijalla, Sinulle lähetetään siitä tieto. Jos paikkoja vapautuu, Sinuun otetaan yhteyttä.

Pidätämme oikeuden kurssin muutoksiin tai sen perumiseen.

Peruutusehdot
Peruutus on ilmoittautumisaikana maksutonta. Ilmoittautumisajan päättymisen jälkeen, mutta ennen koulutuksen käynnistymistä tehdystä peruutuksesta perimme 50 % osallistujamaksusta. Jos koulutuspaikkaa ei ole peruutettu ennen koulutuksen käynnistymistä veloitetaan osallistumismaksu kokonaisuudessaan. Peruutus on tehtävä kirjallisesti osoitteeseen taydennyskoulutus@lab.fi. Esteen sattuessa osallistujan voi vaihtaa.

Asiakkaidemme kokemuksia:

Koulutus oli hienosti suunniteltu, että yhdessä kävimme läpi asiakastapauksia. Oli hyvä, kun voimme osallistua koulutukseen etänä.

 

Kiitos paljon hyvästä koulutuksesta! Sain paljon uutta ajateltavaa omaan työhöni ja lisää varmuutta menetelmän käyttöön.

Lisätietoja koulutuksesta

Pirjo Knuuttila
Lehtori
pirjo [dot] knuuttilaatlab [dot] fi