OPINTOJEN ALOITUS

Kuva
A hallway on Lappeenranta Campus

 

ORIENTAATIO JA OPETUKSEN ALKAMINEN

Opinnot alkavat orientaatiopäivillä elokuun viimeisellä viikolla (vko 35). Lahden kampuksen osoite on Mukkulankatu 19, Lahti ja Lappeenrannan kampuksen osoite Yliopistonkatu 36, Lappeenranta. Varaa orientaatiopäiville mukaan henkilöllisyystodistus.

Orientaatiopäivillä tapaat tutoropettajat, osaamispäällikön, tutoropiskelijat ja opiskelijapalveluiden henkilökuntaa. He kaikki auttavat ja neuvovat sinua opintoihisi liittyvissä asioissa. Lisäksi tutustut tuleviin opiskelukavereihisi ja kampukseen.

Tarkista omien opintojesi aloitukseen liittyvät tiedot kampuskohtaisista aloitustiedoista, jotka löydät sivun vasemmasta reunasta. Löydät myös lukujärjestyksesi oman alasi aloitustiedoista. Alakohtaiset orientaatio-ohjelmat julkaistaan elokuun aikana.

Saapuminen Lahden kampukselle - julkinen liikenne ja pysäköinti

Saapuminen Lappeenrannan kampukselle - julkinen liikenne ja pysäköinti

 

LAB@avain - opintoihin orientoiva verkkokurssi uusille opiskelijoille

Opintojakso on yhden opintopisteen laajuinen. Pääset aloittamaan opintosi 16.7.2020 tämän linkin kautta. Huolehdi, että teet verkko-opintojakson valmiiksi 16.8. mennessä ja sen jälkeen olet valmis aloittamaan opintosi orientaatiopäivillä. LAB@avaimen suorittamista varten sinun ei tarvitse aktivoida LUT-tunnuksia.

 

ALKUPERÄISTEN TODISTUSTEN TARKASTAMINEN

Opintojen alkaessa tarkastetaan ne alkuperäiset todistukset, joilla olet hakenut opiskelemaan LAB-ammattikorkeakouluun. Alkuperäiset todistukset tarkistetaan 31.8 - 30.9 välisenä aikana. Katso aikataulu ja tila täältä (linkki päivitetään kevään -20 aikana).

Huomioi kuitenkin, että seuraavia todistuksia ei tarkisteta, koska tiedot saadaan suoraan oppilaitoksilta:

  • vuoden 1990 jälkeen suoritettuja ylioppilastutkintotodistuksia
  • vuonna 2017 tai sen jälkeen valmistuneiden ammatillisten perustutkintojen todistuksia
  • vuonna 2018 tai sen jälkeen valmistuneiden ammatti- ja erikoisammattitutkintojen todistuksia

Todistuksia ei tarkasteta avoimen AMK:n polkuopiskelijoilta. 

 

TASOKOKEET AMK-OPISKELIJOILLE

Opintojen alussa voidaan järjestää tasokokeita, joiden tarkoituksena on selvittää, riittävätkö taitosi pakollisten opintojaksojen suorittamiseen vai tarvitsetko niitä ennen valmentavia opintoja. Tasokokeet voi tehdä vain kerran.

 

Kuva
A branch with small leaves

 

UUDEN TUTKINTO-OPISKELIJAN MUISTILISTA -
MUISTA TEHDÄ NÄMÄ!

 

1. Tutkinto-opiskelija, ota opiskelupaikka vastaan ja ilmoittaudu läsnäolevaksi 

Löydät lisätietoa paikan opiskelupaikan vastaanottamisesta ja lukuvuosi-ilmoittautumisesta täältä.

 

2. Aloita opintosi LAB@avain-verkko-opintojaksolla, joka tarjoaa perehdytyksen opintoihin LAB-ammattikorkeakoulussa

Opintojakso on yhden opintopisteen laajuinen. Pääset aloittamaan opintosi 16.7.2020 tämän linkin kautta. Huolehdi, että teet verkko-opintojakson valmiiksi 16.8. mennessä. LAB@avaimen suorittamista varten sinun ei tarvitse aktivoida LUT-tunnuksia.

Mikäli haluat kerrata ruotsia tai matematiikkaa ennen opintojen aloitusta, löydät itseopiskelumateriaalia tästä linkistä.

 

3. Aktivoi käyttäjätunnuksesi ja tutustu opiskelun työkaluihin

Kevään yhteishaun kautta valittujen opiskelijoiden käyttäjätunnukset ovat aktivoitavissa 10.8.2020 alkaen ja erillishaun kautta valittujen tunnukset on mahdollista aktivoida 17.8.2020 alkaen. Tutustu opiskelun työkaluihin ja valmistaudu ohjeiden mukaan.

 

4. Osallistu orientaatiopäiville elokuussa viikolla 35! 

Orientaatiopäivien alakohtaiset tarkat aikataulut löydät sivun vasemmasta reunasta Lahden ja Lappeenrannan kampusten alta. Jokaiselle syksyllä 2020 aloittavalle koulutusohjelmalle on tehty oma orientaatio-ohjelma, joka julkaistaan sivuilla loppukesästä. Käy jo nyt tarkistamassa oman koulutusohjelmasi aloituspäivä- ja aika!