OPINTOJEN ALOITUS

Kuva
A hallway on Lappeenranta Campus

 

ORIENTAATIO JA OPETUKSEN ALKAMINEN

Opinnot alkavat orientaatiopäivillä elokuun viimeisellä viikolla (vko 35). Lahden kampuksen osoite on Mukkulankatu 19, Lahti ja Lappeenrannan kampuksen osoite Yliopistonkatu 36, Lappeenranta. Syksyllä aloittavien opiskelijoiden orientaatiopäivät järjestetään osittain kampuksilla ja osittain etänä, jotta vältytään suurten opiskelijamäärien kasaantumista yhteen paikkaan. Varaa orientaatiopäiville mukaan henkilöllisyystodistus.

Orientaatiopäivillä tapaat tutoropettajat, osaamispäällikön, tutoropiskelijat ja opiskelijapalveluiden henkilökuntaa. He kaikki auttavat ja neuvovat sinua opintoihisi liittyvissä asioissa. Lisäksi tutustut tuleviin opiskelukavereihisi ja kampukseen.

Tarkista omien opintojesi aloitukseen liittyvät tiedot kampuskohtaisista aloitustiedoista, jotka löydät sivun vasemmasta reunasta. Löydät myös lukujärjestyksesi oman alasi aloitustiedoista. Alakohtaiset orientaatio-ohjelmat julkaistaan elokuun aikana.

Saapuminen Lahden kampukselle - julkinen liikenne ja pysäköinti

Saapuminen Lappeenrannan kampukselle - julkinen liikenne ja pysäköinti

 

LAB@avain - opintoihin orientoiva verkko-opintojakso uusille opiskelijoille

Opintojakso on yhden opintopisteen laajuinen. Pääset aloittamaan opintosi tämän linkin kautta sen jälkeen kun olet aktivoinut LUT-tunnuksesi. Huolehdi, että teet verkko-opintojakson valmiiksi 23.8. mennessä ja sen jälkeen olet valmis aloittamaan opintosi orientaatiopäivillä. LAB@avain - kurssi on tarkoitettu eritoten AMK-tason opiskelijoille. YAMK-opiskelijoille suorituksesta ei kerry opintopistettä.

Jos et ole ehtinyt tehdä LAB@avainta ennen 23.8, sinulla on vielä mahdollisuus tehdä LAB@avain opintojen alkuvaiheessa, viimeistään 30.9.2020 mennessä. Toimi näin 24.8 alkaen:

1. ilmoittaudu PEPPI -järjestelmän kautta verkko-opintojaksolle. Valitse oman yksikkösi verkko-opintojakso-koodi tästä: hyvinvointialan opiskelijat: AY00CC26-3002, teknologia-alan opiskelijat: AY00CC26-3003, liiketoiminta-alan opiskelijat: AY00CC26-3004, muotoiluinstituutin opiskelijat: AY00CC26-3005. Orientaatioviikolla saat tukea tutoropiskelijoilta opintojaksoille ilmoittautumiseen Pepissä.

2. Kun olet ilmoittautunut oman yksikkösi LAB@avain-verkko-opintojaksolle ja opettaja on hyväksynyt ilmoittautumisesi, LAB@avain tulee näkyviin Moodlessa,  Omat kurssini -listauksessa ja pääset opiskelemaan LAB@avainta.

 

TASOKOKEET AMK-OPISKELIJOILLE

Opintojen alussa voidaan järjestää tasokokeita, joiden tarkoituksena on selvittää, riittävätkö taitosi pakollisten opintojaksojen suorittamiseen vai tarvitsetko niitä ennen valmentavia opintoja. Tasokokeet voi tehdä vain kerran.

 

Kuva
A branch with small leaves

 

UUDEN TUTKINTO-OPISKELIJAN MUISTILISTA -
MUISTA TEHDÄ NÄMÄ!

 

1. Tutkinto-opiskelija, ota opiskelupaikka vastaan ja ilmoittaudu läsnäolevaksi 

Löydät lisätietoa paikan opiskelupaikan vastaanottamisesta ja lukuvuosi-ilmoittautumisesta täältä.

 

2. Aloita opintosi LAB@avain-verkko-opintojaksolla, joka tarjoaa perehdytyksen opintoihin LAB-ammattikorkeakoulussa

Opintojakso on yhden opintopisteen laajuinen. Pääset aloittamaan opintosi sen jälkeen kun olet aktivoinut LUT-tunnuksesi. Katso ohjeet ja linkit kuvan yläpuolelta.

Mikäli haluat kerrata ruotsia tai matematiikkaa ennen opintojen aloitusta, löydät itseopiskelumateriaalia tästä linkistä.

 

3. Aktivoi käyttäjätunnuksesi ja tutustu opiskelun työkaluihin

Kevään yhteishaun kautta valittujen opiskelijoiden käyttäjätunnukset ovat aktivoitavissa 10.8.2020 alkaen ja erillishaun kautta valittujen tunnukset on mahdollista aktivoida 17.8.2020 alkaen. Tutustu opiskelun työkaluihin ja valmistaudu ohjeiden mukaan.

 

4. Osallistu orientaatiopäiville elokuussa viikolla 35! 

Orientaatiopäivien alakohtaiset tarkat aikataulut löydät sivun vasemmasta reunasta Lahden ja Lappeenrannan kampusten alta. Jokaiselle syksyllä 2020 aloittavalle koulutusohjelmalle on tehty oma orientaatio-ohjelma, joka julkaistaan sivuilla loppukesästä. Käy jo nyt tarkistamassa oman koulutusohjelmasi aloituspäivä- ja aika!