Ilmastoyliopisto tarjoaa 9 avointa verkkokurssia kestävyydestä ja ilmastonmuutoksesta

Kuva
ClimateUniversity
LAB-ammattikorkeakoulun tekniikan koulutusala on mukana hankkeessa, joka tarjoaa 9 avointa verkkokurssia kestävyydestä ja ilmastonmuutoksesta.

Kuinka puhua ilmastonmuutoksesta? Kuinka kestävyysmuutosta johdetaan? Miten kiertotalous toimii? Kuinka opiskelijat ja yritykset voivat yhdessä ratkoa ilmasto- ja kestävyyshaasteita?

Ilmastoyliopistoksi (Climate University) ristitty suomalaisten korkeakoulujen verkosto tarjoaa yhdentoista korkeakoulun yhdessä tuottamat kestävyys- ja ilmastokurssit yhdellä sivustolla osoitteessa https://climateuniversity.fi/.

Verkkokurssien materiaalit ovat verkossa avoimesti tarjolla ja opiskeltavissa omin päin. Jos kursseista haluaa opintopisteitä, opiskelijan tulee ilmoittautua jonkin verkostoon kuuluvan korkeakoulun tai Avoimen yliopiston järjestämille Ilmastoyliopisto- eli Climate University -kursseille. Opettajat saavat hyödyntää Ilmastoyliopiston verkko-opetusmateriaalia vapaasti.

LAB-ammattikorkeakoulu jatkaa hankkeen toteutusta myös keväällä 2021. Solutions.now-opintojakso toteutetaan yhteistyössä Turun AMK:n, Helsingin yliopiston ja Metropolian kanssa. Englanninkielisellä online-kurssilla ratkotaan yritysten antamia kestävyyshaasteita. LABin Anne-Marie Tuomala ja Pia Haapea toimivat kurssin opettajina.

Lisätietoa SolutionsNow-opintojaksosta voit lukea täältä: https://climateuniversity.fi/index.php/portfolio-items/solutions-now/?portfolioCats=20

Anne-Marie Tuomala
Lehtori
anne-marie [dot] tuomalaatlab [dot] fi