Käyttöliittymäsuunnittelun stipendi vanhusteknologiaa edistäneille opiskelijoille

Kuva
Äly-tv-sovellus sulautuu osaksi palvelutalon asukkaiden aktiivista arkea.
Teknowaren vuoden 2022 käyttöliittymäsuunnittelun stipendi myönnettiin kolmelle LAB-ammattikorkeakoulun Muotoiluinstituutin opiskelijalle. Palkinto jaettiin erityisesti kiitettävästä käyttökokemus- (UX) ja käyttöliittymäsuunnittelusta (UI) ikäihmisille suunnatun teknologian parissa.

Teknoware-nimistä käyttöliittymäsuunnittelun stipendiä on jaettu vuodesta 2019 lähtien, jolloin Muotoiluinstituutti suunnitteli lahtelaiselle yritykselle valaistusta hallinnoivan piirilevyn käyttöliittymän. Osa palkkiosta rahastoitiin stipendeiksi, ja niitä myönnetään vielä muutaman vuoden ajan.

Käyttöliittymäsuunnittelun stipendi myönnetään erinomaista osaamista UX- ja UI-suunnittelussa osoittaneille Muotoiluinstituutin opiskelijoille. Tänä vuonna 1 000 € stipendin saavat:

  • Laura Hieto, palvelumuotoilu
  • Sanni Silvennoinen, palvelumuotoilu
  • Sabine Nieminen, visuaalinen viestintä.

”Kolmikko on osoittanut kiitettävää osaamista niin käyttökokemuksen, käyttöliittymien kuin vuorovaikutteisen teknologiankin osalta uuden UX- ja UI-opintokokonaisuuden jokaisella kurssilla”, LABin Muotoiluinstituutin visuaalisen viestinnän yliopettaja Harri Heikkilä toteaa.

Stipendin saaneet opiskelijat kehittivät palveluasumisen laatua parantavia digitaalisia palveluja osana laajempaa ekologisen palveluasumisen KEKO-hanketta. Kolmen kurssin opintokokonaisuuden aikana suunniteltu älytelevisiosovellus sulautuu osaksi palvelutalon asukkaiden aktiivista arkea sekä tukee mielekästä ja ekologisesti kestävää yhteisasumista.

Heikkilä painotti palkintoperusteluissaan opiskelijoiden tutkimuspohjaista ja käyttäjälähtöistä kehitystyötä, joka on ollut luovaa ja visuaalisesti korkeatasoista.

”Opiskelijoiden suoritustaso on ollut erinomaista sekä tv-sovelluksen prototyyppien toiminnallisuuksien ideoinnissa että vuorovaikutteisten mallien toteutuksessa.”

→ Lue lisää älytelevisiosovelluksesta LAB Focus -blogista.

Lisätiedot:

Harri Heikkilä
Yliopettaja
harri [dot] heikkilaatlab [dot] fi

Uusimmat uutiset