KOE20-muotinäytösvideo on julkaistu – suosittu muotinäytös järjestettiin ensimmäistä kertaa suljetuin ovin

Kuva
KOE20-muotinäytös
Valokuvaaja: Antti Turunen | Malli: Sara Viranko / Onni Agency | Graafikko: Iina Sillfors
LAB-ammattikorkeakoulun Muotoiluinstituutin vuosittainen KOE-muotinäytös järjestettiin tänä vuonna poikkeuksellisesti suljetuin ovin Helsingin Valkoisessa Salissa. Videoitu muotinäytös, KOE20 Fashion Show, on nyt julkaistu!

KOE-muotinäytös on tulevaisuuden mahdollisuuksien, ideoiden ja inspiraation kulttuuritapahtuma, joka kerää vuosittain yhteen useita muodin ja kulttuurin vaikuttajia. Vallitsevan pandemiatilanteen vuoksi suosittu LABin Muotoiluinstituutin KOE-muotinäytös järjestettiin muutama viikko sitten suljettujen ovien takana. Upea muotinäytösvideo on nyt katsottavissa KOE Fashion Show -YouTube-tilillä. 

Muotinäytöksessä esitellään puettavan muotoilun opiskelijoiden ammattitaitoa ja taidonnäytteitä. Näytöksessä nähtävät valmistuvien opiskelijoiden lopputyömallistot tarkastelevat muun muassa muodin inklusiivisuutta, AR-teknologian mahdollisuuksia vaatesuunnittelussa sekä erilaisia ympäristökysymyksiä, kuten vaatteen biohajoavuutta ja kierrätettävyyttä. Lisäksi jokaisen opinnäytetyöksi suunnitellun malliston taustalta löytyy mielenkiintoinen tarina. Muotinäytöksessä nähdään töitä myös muilta vuosikursseilta.

KOE20-näytös tarjoaa nuorille suunnittelijoille mahdollisuuden tuoda esiin omaa osaamistaan ja ammattitaitoaan niin muotialan ammattilaisille kuin myös medialle ja muulle yleisölle.

”Fyysisessä näytöksessä on aina oma hieno tunnelmansa, joka on tyystin erilainen kuin videonäytöksessä. Laadukas virtuaalinäytös sen sijaan voi pidemmän päälle saada enemmän näkyvyyttä. Olen ylpeä siitä, miten valtavasti työtä opiskelijat ovat tehneet kasatessaan KOE20-näytöksen poikkeusaikana. Tulevaisuudessa olisi hienoa toteuttaa hybridimalli, jossa yhdistyvät molempien toteutustapojen parhaat puolet”, kertoo LABin Muotoiluinstituutin lehtori ja KOE-näytöksen koordinaattori Susanna Björklund.

LAB-ammattikorkeakoulun Muotoiluinstituutista alan huipulle ovat ponnistaneet esimerkiksi Samuji-brändin perustaja Samu-Jussi Koski, Katri Niskanen sekä nousujohteisesti omaa brändiään luotsaava Anni Ruuth.

KOE20 Fashion Show on nyt julkaistu ja katsottavissa. Tervetuloa muotinäytökseen:

» KOE20-näytösivideo

Tutustu suunnittelijoihin ja mallistoihin:

» www.koefashionshow.com

» @koefashionshow

Lisätietoja:

Näytöskoordinaattori Susanna Björklund 

+358 44 708 5192, susanna [dot] bjorklundatlab [dot] fi

 

KOE20-muotinäytös: Linnea Minkkinen

Changer Danger by Linnea Minkkinen | @lamea_dsgn

Photography: Sonja Luesing @palmboomblaadje

Models: @helmitaimi and @rebekkasukselainen 

MUAH: @jasmiinamua and @niniasmakeup

Kuva
3 white reels

Muotoilija (AMK), puettava muotoilu

Puettavaa muotoilua opiskelleena muotoilijana olet muoti- ja vaatetusteollisuuden ammattilainen. Kestävä kehitys on opinnoissasi keskeisessä roolissa.

Tilaa uutiskirje!

» LABin uutiskirje tarjoaa uusimmat kuulumiset suoraan sähköpostiisi kerran kuukaudessa. 

» Hakijan uutiskirjeestä saat sähköpostiisi ajankohtaiset tiedot ja vinkit hakemiseen sekä valintaan liittyvissä asioissa.

Sijainti