Korkeakouluille suunnattua uudenlaista oppimispeliä testataan LAB-ammattikorkeakoulussa

Kuva
Academ Quiz -peli
Academ’Quiz on uudenlainen oppimispeli, joka on kehitetty erityisesti korkeakouluille liiketalouden opintojaksojen, opetuksen ja oppimisen tueksi.

E-learning Revision Activity and Collaborative Knowledge Teaching (E-REACKT) -hankkeessa tuotettu ja nyt julkaistu oppimispeli on kehitetty LAB-ammattikorkeakoulun ja kolmen muun korkeakoulupartnerin sekä yhden ulkopuolisen pelinkehittäjän voimin. Peli on suunnattu oppilaitoksille ja erityisesti korkeakouluille, mutta sen käyttö on myös muilla asteilla mahdollista. Lisäksi yksittäinen henkilö voi hyödyntää peliä rajoitetuin toiminnoin.

Hankkeen aikana peliin on luotu sisältöjä muun muassa laskentatoimeen, rahoitusmatematiikkaan sekä englannin kieleen liittyen. Sisältö on vapaasti kaikkien käytettävissä ja myös pelin käyttäjät voivat luoda uutta sisältöä peliin.

”Sisältö koostuu käytännössä lyhyistä artikkeleista ja niihin liittyvistä kysymyksistä, jotka ovat monivalintamuotoisia. Näkisin tämän parhaiten soveltuvan esimerkiksi juuri matematiikan tai kielten opiskeluun, sillä näissä aineissa oikein-väärin-tyyppisiä kysymyksiä ja vastauksia on ehkä mielekkäintä soveltaa”, kertoo liiketalouden lehtori Sirpa Varajärvi LAB-ammattikorkeakoulusta.

Oppimispeliä testattiin LABissa yhden opiskelijaryhmän kanssa keväällä 2021 ja se aiotaan ottaa käyttöön muutamilla liiketalouden opintojaksoilla kuluvan syksyn aikana.

→ Lue lisää hankkeesta ja pelistä.

Lisätietoja:

Sirpa Varajärvi, LAB-ammattikorkeakoulu

+358 44 708 1817, sirpa [dot] varajarviatlab [dot] fi

Tilaa uutiskirje!

» LABin uutiskirje tarjoaa uusimmat kuulumiset suoraan sähköpostiisi kerran kuukaudessa. 

» Hakijan uutiskirjeestä saat sähköpostiisi ajankohtaiset tiedot ja vinkit hakemiseen sekä valintaan liittyvissä asioissa.