LAB-ammattikorkeakoulun hakijamäärä kasvoi räjähdysmäisesti syksyn yhteishaussa

Kuva
kiitos syksyn yhteishaussa hakeneille
LAB-ammattikorkeakoulun hakijamäärä kasvoi edellissyksyn yhteishakuun verrattuna kaksinkertaisesti. Eniten hakijoita kiinnostivat liiketalouden englanninkieliset koulutukset.

Reilun kaksi vuotta vanhan LAB-ammattikorkeakoulun suosio jatkoi kasvuaan keskiviikkona päättyneessä syksyn yhteishaussa. Hakemuksia tuli kaikkiaan 23 660 kappaletta, joista ensisijaisia hakijoita oli 5 965.

Kahteen tarjolla olleeseen liiketalouden englanninkieliseen hakukohteeseen tuli yhteensä huimat 14 430 hakemusta, kun vuotta aikaisemmin samoihin ohjelmiin tuli yhteensä 764 hakemusta.

”Tuloksista voidaan päätellä, että LAB on vetovoimainen ja kiinnostava. Lisäksi luvut vahvistavat käsitystämme siitä, että Suomeen ja muihin Pohjoismaihin selkeästi halutaan tulla”, LABin koulutuksesta vastaava vararehtori Merja Heino sanoo.

Heinon mukaan uuden ammattikorkeakoulun rakentamiseen tehty johdonmukainen työ alkaa nyt tuottaa tulosta. Lisäksi englanninkielisiin koulutuksiin hakemista helpotti tällä kertaa se, että valintakokeen pystyy suorittamaan fyysisen paikallaolon sijaan verkossa.

Myös suomenkielisiin koulutuksiin saapui hyvin hakemuksia. Suosituimpia hakukohteita olivat sosiaali- ja terveysalan koulutukset sekä verkkopainotteiset tai kokonaan verkossa suoritettavat AMK-opinnot.

Kaikkein suosituin suomenkielinen hakukohde oli täysin verkossa suoritettava sosionomin tutkinto, johon tuli 1 100 hakemusta. Toiseksi suosituin hakukohde oli liiketalouden ja logistiikan verkossa suoritettava koulutus, johon saapui 1 075 hakemusta.

”Olemme panostaneet erityisesti joustaviin koulutusratkaisuihin, kuten täysin verkossa toteutettaviin sekä erilaisiin verkkopainotteisiin tutkintoihin. Syksyn yhteishaun upeista tuloksista päätellen niille on selkeä ja alati kasvava tarve.”

Korkeakoulujen syksyn yhteishaku oli käynnissä 30.8.–14.9.2022. Tarkat tiedot valintakriteereistä sekä aikatauluista löytyvät Opintopolku.fi-osoitteesta kunkin koulutuksen kohdalta. Syksyn yhteishaun valintojen tulokset ilmoitetaan hakijoille viimeistään 25.11.2022. Opinnot alkavat tammikuussa 2023.

Erillishaku sähkö- ja automaatiotekniikan insinöörikoulutukseen 15.9.–14.10.

Ensi kertaa haussa oleva sähkö- ja automaatiotekniikan monimuotokoulutus on suunnattu erityisesti raskaan prosessiteollisuuden tarpeisiin, ja se on rakennettu tiiviissä yhteistyössä Etelä-Karjalan metsäteollisuusyritysten kanssa. Koulutukseen haetaan Opintopolku.fi-palvelun kautta.