LAB-ammattikorkeakouluun ensisijaisesti hakevien määrä kasvoi merkittävästi

Kuva
A hand holding a glass ball in a winter landscape
Kevään ensimmäinen yhteishaku päättyi eilen 22.1.2020. LAB-ammattikorkeakoulun englanninkielisiin koulutuksiin tuli ensimmäisten tietojen mukaan yhteensä 2629 hakemusta.

Korkeakoulujen kevään ensimmäisessä yhteishaussa LABissa oli tarjolla yhteensä 9 hakukohdetta neljältä eri alalta ja aloituspaikkoja kaikkiaan 220. Näistä kuusi oli AMK-tutkintoa ja kolme ylempään tutkintoon johtavaa koulutusta.

Erityisen suosittu oli International Business -koulutus, johon hakijoita oli yli 1000. Koulutus järjestetään sekä Lahdessa että Lappeenrannassa.

”LABin ensimmäinen yhteishaku meni huikean hienosti. Meille ensisijaisesti haluavien määrä kasvoi yli 15 prosenttia, kun määriä verrataan vuoden takaisiin Lahden ja Saimaan ammattikorkeakoulujen hakijamääriin”, LABin koulutuksesta vastaava vararehtori Merja Heino kertoo. ”LAB lanseerattiin vasta marraskuussa ja silti hakijat ympäri maailmaa löysivät meille. Olen hakijamäärään äärimmäisen tyytyväinen.”

Valintakokeet järjestetään maalis-huhtikuun aikana, ja valintojen tulokset julkaistaan viimeistään 5.6.2020. Haettavana olleet koulutukset alkavat syksyllä 2020 Lahden ja Lappeenrannan kampuksilla.

Seuraava yhteishaku on 18.3.–1.4.2020

Hakuaika suomenkielisiin AMK- ja YAMK-koulutuksiin on 18.3.–1.4.2020. Korkeakoulujen kevään toisessa yhteishaussa LAB-ammattikorkeakoulussa on tarjolla yhteensä 50 tutkintoon johtavaa koulutusta, joista 33 on AMK- ja 17 YAMK-tasoista.

LAB-ammattikorkeakoulu aloitti toimintansa 1.1.2020, kun Lahden ja Saimaan ammattikorkeakoulut yhdistyivät. LABilla on kampukset Lahdessa, Lappeenrannassa ja verkossa. LAB on Suomen kuudenneksi suurin ammattikorkeakoulu, jonka 8500 opiskelijasta noin joka kymmenes on kansainvälinen tutkinto-opiskelija.

Lisätiedot:

Vararehtori Merja Heino, LAB-ammattikorkeakoulu  

merja [dot] heinoatlab [dot] fi, p. 040 760 5533