LAB International Summer School 2020 – monialaista yhteistyötä verkossa

Kuva
 Close up of tree branch and leaves
LAB-ammattikorkeakoulun ensimmäinen täysin verkossa suoritettava Summer School 2020 Co-designing Better Urban Living and Wellbeing -kurssi järjestettiin 25.5.–5.6.2020.

Aiemmin Lahdessa järjestetyssä kahden viikon intensiivisessä pilottikurssissa oli mukana tällä kertaa 40 opiskelijaa, lähes 20 eri kansalaisuutta, kolmesta korkeakoulusta ja useasta eri koulutuksesta. LABin opiskelijoiden lisäksi kurssilla oli sekä opettajia että opiskelijoita kahdesta partnerikoulusta, Itävallasta University of Applied Sciences Upper Austria ja Skotlannista Glasgow Caledonian University

Luennot sekä yhteydenpito opiskelijoiden ja ohjaajien välillä hoidettiin onnistuneesti Zoomilla. Mukana olleet opiskelijat jaettiin kuuteen tiimiin, ja tiimeittäin työstettiin yhteistyökumppaneilta saatuja projekteja. Tiimien hyvä ryhmäytyminen verkon välityksellä oli vaikuttavaa, sekä yhteydenpito projektitöiden tilaajien kanssa sujui myös joustavasti etänä. 

Toteutettavat projektit: 

1. LAD – Lahti Art, Poster and Design museum 

Tutors: Antti Heinonen (LAB), Katariina Mäenpää (LAB), Daniel Baxter (Glasgow Caledonian University, Scotland)

2. CECI – Sharing economy examples and recycling mall 

Tutors: Tarja Keski-Mattinen (LAB), Markus Kretschmer (Upper Austria University of Applied Sciences, Austria)

3. LAHTI AS EUROPEAN GREEN CAPITAL 2021 – Design for International Summer School 

Tutors: Eeva Aarrevaara (LAB), Sari Horn (LUT) Caroline Gallagher (Glasgow Caledonian University, Scotland)

Perjantaina 5.6. asiakkaille esiteltiin kansainvälisten ja monialaisten opiskelijaryhmien upeita ja innovatiivisia esityksiä, joita oli työstetty kahden viikon mittaisen Summer Schoolin 2020 aikana. Palaute opiskelijoilta, opettajilta sekä yhteistyökumppaneilta on ollut erittäin positiivista.

Lisätietoja:

Sari Horn, International Coordinator

LAB University of Applied Sciences

+358 50 387 1900, sari [dot] hornatlut [dot] fi