LAB selvittää mahdollisuuksiaan Intian koulutusmarkkinoilla

LAB-ammattikorkeakoulu pyrkii vastaamaan Suomessa vallitsevaan osaajapulaan selvittämällä mahdollisuuksia toimia Intian koulutusmarkkinoilla.

LAB-ammattikorkeakoulun hallitus käsitteli kokouksessaan 17.2.2023 erilaisia vaihtoehtoja Intian koulutusmarkkinoilla toimimiseksi ja päätti jatkaa asian selvittämistä. Selvitys on kiinteä osa LABin strategista kehittämistä, jonka tavoitteena on auttaa yrityksiä kasvamaan ja kansainvälistymään ja siten luomaan hyvinvointia Suomeen.

LABiin palkataan selvitystyötä varten määräaikainen projektipäällikkö, joka vastaa valmisteluvaiheen etenemisestä ja hyödyntää sekä organisaation sisällä että ulkopuolella olevaa osaamista. Projektipäällikkönä aloittaa maaliskuun alussa Jari Jumpponen (YTM), jolla on laaja kansainvälinen työkokemus. 

Intia on yksi LABin ja LUT-yliopiston muodostaman LUT-korkeakoulujen strategisista kohdemaista. Korkeakouluissa on noin vuoden ajan selvitetty erilaisia malleja lisätä läsnäoloa Intiassa, jossa tulee olemaan valtiollisten tavoitteiden mukaan 35 miljoonaa uutta korkeakouluopiskelijaa vuoteen 2030 mennessä. Intia on maailman suurin koulutusmarkkina vielä pitkään.

”Järkevän toimintamallin löytäminen edellyttää selvityksiä muun muassa taloudellisten rajoitteiden, toiminnallisten tarpeiden ja lainsäädännöllisten mahdollisuuksien osalta. Tavoitteena on löytää LABille sopiva tapa rakentaa osaamissilta Intian ja Suomen välille”, LABin rehtori Turo Kilpeläinen kertoo.

Lähtökohdat ovat hyvät, sillä LAB on Suomen kansainvälisin ammattikorkeakoulu. LABin strategisena tavoitteena on löytää keinoja vastata työvoimatarpeeseen niin paikallisesti kuin valtakunnallisesti.

Lisätiedot:

Turo Kilpeläinen
Toimitusjohtaja
turo [dot] kilpelainenatlab [dot] fi

Uusimmat uutiset