LABin Muotoiluinstituutin opiskelijoiden viilukuosit pääsevät osaksi arkkitehtimallistoa

Kuva
VIILUSTA
LAB-ammattikorkeakoulun Muotoiluinstituutin opiskelijoiden VIILUSTA – from veneer -näyttely on esillä Pro Puu -galleriassa 15.–28.9.2020.

Näyttely esittelee LABin Muotoiluinstituutin opiskelijoiden yhteistyössä Hollolan Viilu ja Laminaatin kanssa suunnittelemia sekä valmistamia uudenlaisia viilumalleja, joissa on rohkeasti yhdistelty eri puulajeja ja värejä. Viilutus on puujalosteena materiaalia säästävä tekniikka. Puun syykuviot ja niiden muodostama hohto tekevät viilusta kauniin materiaalin. Opiskelijoiden valmistamat viilukuosit ovat tulevaisuudessa osa yhteistyö- ja tilaajayritys HVL Oy:n arkkitehtimallistoa.

Näyttely on osa Puujalostamo-projektia, jonka tavoitteena on vastata puualan tulevaisuuden osaamistarpeisiin kehittämällä monialaisia ja työelämälähtöisiä koulutusmalleja. Erilaiset tuotekehityskokeilut tuovat LABin puutekniikan insinööriopiskelijat sekä sisustusarkkitehtuurin ja kalustemuotoilun opiskelijat yhteisten projektien ääreen.

”Monialaiset projektit ja yritysyhteistyö tarjoavat opiskelijoille hyvää kokemusta työelämää varten. Tuotekehitystyössä ovat koko suunnittelun ajan aina mukana sekä muotoilijat että insinöörit. Muotoilun opiskelijat ovat päässeet käyttämään omia suunnittelutaitojaan ja hyödyntämään puutekniikan opiskelijan teknistä osaamista”, kertoo projektipäällikkö Anniina Harjapää LAB-ammattikorkeakoulusta.

Oman kuosimallinsa näyttelyssä esittelevät muotoiluopiskelijat: Annette Kinnunen, Fanny Taipale, Milla Kulju, Pilvi Martikainen, Saana Niiranen, Salla Peurasuo ja Tiia Jokinen. Kuosien teknisessä suunnittelussa on ollut mukana puutekniikan opiskelija Elias Kuivamäki.

Näyttely on avoinna Pro Puu -galleriassa (Satamakatu 2 A, Lahti) 15.9.–28.9.2020, arkisin klo 10–17 ja lauantaina klo 10–14.

Lisätietoja:

Projektipäällikkö Anniina Harjapää, LAB-ammattikorkeakoulu

anniina [dot] harjapaaatlab [dot] fi, 044 708 5178

propuu.fi

Tilaa uutiskirje!

» LABin uutiskirje tarjoaa uusimmat kuulumiset suoraan sähköpostiisi kerran kuukaudessa. 

» Hakijan uutiskirjeestä saat sähköpostiisi ajankohtaiset tiedot ja vinkit hakemiseen sekä valintaan liittyvissä asioissa.

Sijainti