LABissa kehitetään vähähiilisiä palveluja Anttilanmäen asukkaille

Kuva
Ympäristövastuullisien palvelujen kehittämistä työpajassa Anttilanmäellä
Asumisesta ja liikkumisesta aiheutuvien päästöjen osuus suomalaisen hiilijalanjäljestä on huolestuttava. Vähähiilinen elämäntapa toteutuu kuitenkin vasta uudenlaisten kuluttamisen tapojen ja ilmastonmuutosta hillitsevien palvelujen myötä. LAB-ammattikorkeakoulun koordinoima Askel-projekti kehittää nyt uusia, ympäristötehokkaita palveluja yhteistyössä yritysten kanssa, joissa pilotointikohteena on Anttilanmäen kaupunginosa Lahdessa.

Askel – Kestävän asumisen palvelut yhdessä kehittäen -projekti on LABin ja Anttilanmäki-Kittelän asukasyhdistys ry:n yhteinen ponnistus. Tavoitteena on luoda kierto- ja jakamistalouden palveluesimerkkejä, jotka auttavat yrityksiä kehittämään omaa liiketoimintaansa vähähiilisemmäksi ja tuotteistamaan palveluja, joiden kohderyhmänä on esimerkiksi yhteisöllinen kaupunginosa tai kerrostaloyhteisö.

”Uudenlainen palvelutarjonta helpottaa myös asukkaiden siirtymistä vähähiilisten palveluiden pariin. Syksyllä 2020 projektissa järjestetään työpajoja, joissa Anttilanmäen asukkaat sekä yritykset yhdessä LABin asiantuntijoiden kanssa kehittävät palvelumalleja, joita vuoden aikana testataan Anttilanmäellä sekä Asunto Oy Jalkarannan-Metsä -taloyhtiössä”, kertoo projektipäällikkö Carita Tanskanen.

Kotitalouksien kuluttamisen tapoja voidaan kehittää vähähiilisemmäksi esimerkiksi asumisneliöiden järkevöittämisen muodossa, lämmitysenergian-, energian- ja veden käytön vähentämisellä, siirtymällä ekologisempiin ratkaisuihin, ruokajätteen välttämisellä sekä tavaroiden pitkäikäisellä käytöllä ja vähäisemmillä hankinnoilla. Uudenmaan liiton rahoittaman Askel-projektin tulokset julkaistaan osana Anttilanmäen kyläjuhlaa elokuussa 2021, Lahti Green Capital -vuoden yhteydessä.

Lisätietoja:

Projektipäällikkö Carita Tanskanen

p. 044 708 5167, carita [dot] tanskanenatlab [dot] fi

» www.lab.fi/projekti/askel

Uusimmat uutiset

Sijainti