Tiedetapahtumaan odotetaan osallistujia ympäri Suomea – Lahden tiedeviikko verkossa 16.–20.11.

Kuva
Lahden tiedeviikko 2020
Päijät-Hämeen suurin tiedetapahtuma, Lahden tiedepäivä, laajenee valtakunnalliseksi verkkotapahtumaksi ja tiedeviikoksi 16.–20.11.2020. Tiedeviikko esittelee Päijät-Hämeessä tehtävää tutkimusta ja sen tekijöitä.

LAB-ammattikorkeakoulun (LAB), Lahden Yliopistokampuksen ja Haaga-Helia ammattikorkeakoulun (Vierumäen kampus) järjestämä maksuton ja kaikille avoin tiedeviikko sisältää yli 70 esitystä ajankohtaisesta tutkimuksesta. Monipuolinen esiintyjälista koostuu LAB-ammattikorkeakoulun, LUT-yliopiston (LUT), Helsingin yliopiston (HY) sekä useiden muiden organisaatioiden asiantuntijoista.

”Tiedeviikon ohjelmassa näkyvät hienosti Päijät-Hämeen tiedeyhteisön vahvat yhteistyöperinteet. Täällä on totuttu puhaltamaan yhteen hiileen tutkimuksessa läpi tiedeala- ja organisaatiorajojen. Tämä mutkaton yhdessä tekemisen tapa on alueen selkeä vahvuus”, korostaa Lahden Yliopistokampuksen pääsihteeri Minna-Maija Salomaa

Teemoittain jaotelluissa sessioissa esitellään tutkimus- ja kehittämistyön tuloksia muun muassa ympäristötutkimukseen, yrittäjyyskasvatukseen, hyvinvointiin, muotoiluun ja aluekehittämiseen liittyen. Verkkototeutus mahdollistaa paikasta riippumattoman osallistumisen tiedetapahtumaan, sekä moni tiedeviikon esityksistä tallennetaan myös tapahtumasivuille myöhemmin katsottavaksi. Tänä vuonna tiedetapahtumaan odotetaankin osallistujia ympäri Suomea.

”Tiedeviikko antaa LABille erinomaisen näyteikkunan ammattikorkeakoululle ominaisen tutkimus-, kehitys- ja innovaatiotoiminnan roolin ja vaikuttavuuden esiin nostamiselle etenkin nyt, kun tiedeviikko avautuu valtakunnallisesti kaikille. Pystymme erinomaisella tavalla osoittamaan, että yliopistollinen tutkimus ja LABin TKI-toiminta yhdessä toteutettuna tuottaa aitoa lisäarvoa laajasti yhteiskuntaan”, sanoo LABin rehtori Turo Kilpeläinen.

Lahden tiedeviikko esittelee alueellisen tutkimus- ja kehitystyön tuloksia sekä sen merkitystä alueen elinkeinoelämän ja hyvinvoinnin edistämisessä. Tiedetapahtumassa toistamiseen mukana olevalle Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymälle (PHHYKY) tieteen ja tutkimuksen näkyväksi tekeminen on tärkeää.

”Päijät-Hämeen keskussairaalassa on pitkät perinteet ansiokkaasta lääketieteellisestä tutkimuksesta. Hyvinvointiyhtymänä voimme tarjota alueen asukkaille monitieteellisempää ja moniammatillisempaa tieteellistä tutkimusta. Päijäthämäläisille asukkaille tiedeviikko toimiikin loistavana kanavana kuulla ajankohtaisten tutkimusten etenemisestä”, kertoo hyvinvointiyhtymän tutkimuskoordinaattori Marjo Soini.

Esityksiä voi seurata tapahtumasivuilla.

 

Lisätietoja:

LAB-ammattikorkeakoulu

Laura Montonen | +358 44 708 0335, laura [dot] montonenatlut [dot] fi

Lahden Yliopistokampus

Ilmari Pirkkamaa | +358 50 465 5468, ilmari [dot] pirkkamaaatlahdenyliopistokampus [dot] fi

Tilaa uutiskirje!

» LABin uutiskirje tarjoaa uusimmat kuulumiset suoraan sähköpostiisi kerran kuukaudessa. 

» Hakijan uutiskirjeestä saat sähköpostiisi ajankohtaiset tiedot ja vinkit hakemiseen sekä valintaan liittyvissä asioissa.

Sijainti