Yrittäjien Taskukoulussa digimarkkinoinnin opit ladataan puhelimeen

Kuva
 The sky is reflected from the glass wall
LAB-ammattikorkeakoulussa on kehitetty Digimarkkinoinnin Taskukoulu, joka tarjoaa pienyrittäjälle pika-avun digitaaliseen markkinointiin liittyviin arkipäivän pulmiin. Älypuhelimissa toimiva oppimissovellus on kehitetty yhteistyössä lahtelaisten naisyrittäjien kanssa.

Taskukoulun kohderyhmänä ovat erityisesti naisyrittäjät, joille ajan löytäminen kouluttautumiselle on usein haastavaa. Sovellusta kehitettiin kahden vuoden ajan yhteistyössä naisyrittäjien kanssa: sisältöjä suunniteltiin ja eri versioita kommentoitiin yhteisissä työpajoissa. Tuloksena on ratkaisu, joka mahdollistaa opiskelun ajasta ja paikasta riippumatta pieninä, täsmällisinä kokonaisuuksina.

”Taskukoulu tarjoaa ensiapua yrittäjälle, joka haluaa perehtyä digitaaliseen liiketoimintaan tai sen kehittämiseen”, LAB-ammattikorkeakoulun projektipäällikkö Joanna Vihtonen tiivistää.

Sovellus sisältää perustiedot sosiaalisesta mediasta, verkkosivuista, sisällöntuotannosta, analytiikasta, markkinoinnista, tietosuojasta ja tekijänoikeuksista sekä back office -työkaluista. Sisältö on suunniteltu niin, että jokainen voi poimia tarvitsemansa tiedot tai halutessaan perehtyä koko kokonaisuuteen.

Taskukoulu noudattaa mikro-oppimisen periaatteita: aiheisiin voi perehtyä vaikkapa matkalla töistä kotiin. Asiat tarjotaan lyhyinä teksteinä ja parin minuutin mittaisina videoina, aktivoivat tehtävät liittyvät suoraan omaan yritystoimintaan. Keskustelupalstalla voi hakea ja tarjota vertaistukea.

Oppimissovellus on ladattavissa Play-kaupasta Android-puhelimille veloituksetta hakusanalla Taskukoulu.

Taskukoulua kehitettiin LAB-ammattikorkeakoulun ja Hämeen ammattikorkeakoulun yhteisessä ESR-rahoitteisessa VENLA – koulutusta verkossa ja langattomasti -hankkeessa.

Joanna Vihtonen
Lehtori
joanna [dot] vihtonenatlab [dot] fi