Valokuvaus

Valokuvaaja havainnoi, tulkitsee ja rakentaa todellisuutta kuvin. LABin Muotoiluinstituutin Lahdessa järjestettävät valokuvauksen opinnot painottuvat dokumentaariseen valokuvaamiseen, jota tehdään niin kuvataiteen kuin journalistiseen julkaisuympäristöön. Opinnot tarjoavat laajan ammatillisen pohjan valokuvauksessa ja videokuvauksessa.

Valokuvaajan työpaikka voi olla esimerkiksi mediatalo, kustantamo ja viestintä- tai mainostoimisto. Valokuvataiteilijoina toimivat valmistuneet jatkavat usein opintojaan jatko-opinnoissa Suomessa ja ulkomailla. Monet valokuvaajat toimivat yrittäjinä.

LAB-ammattikorkeakoulun Lahdessa toteutettavissa valokuvauksen opinnoissa painottuvat havainnoiva ja dokumentaarinen lähestymistapa. Tulkitset ajan ilmiöitä ja luot kuvakertomuksille uudenlaisia esittämistapoja niin kuvataiteen kuin journalisminkin käyttöön. Opinnoissa saat myös studiokuvaamisen osaamista esimerkiksi tuote- ja mainoskuvaukseen. Saat opettajiltasi yksilöllistä ohjausta, jossa huomioidaan omat vahvuutesi.

Opetus toteutetaan luovassa ja yhteisöllisessä oppimisympäristössä. Kampuksen tilat ja laitteet mahdollistavat monipuolisen ja ajanmukaisen oppimisen. Opiskelet usein erilaisissa projekteissa tai työelämähankkeissa ja ensimmäinen työpaikka tai ensimmäiset asiakkaat löytyvät usein opiskelun aikana luotujen kontaktien kautta.

 

Valokuvauksen ennakkotehtävät

Tutustu tehtävänantoihin huolellisesti, tee ja palauta kaikki neljä ennakkotehtävää.

 

1. Ihminen

Valokuvaa yhtä itsellesi merkityksellistä ihmistä.

Toteutus: kolme valokuvaa                                                    

Arviointi: Kuvien kiinnostavuus ja kertovuus.

 

2. Arvokas arki

Mikä tekee arjesta arvokkaan?

Kuvaa viiden kuvan sarja aiheesta.

Toteutus: viisi valokuvaa

Arviointi: Idean välittyminen. Kokonaisuuden eheys ja kuvien kiinnostavuus.

 

3. Omakuva

Kerro itsestäsi yhdellä kuvalla.

Toteutus: valokuvaten, yksi kuva

Arviointi: Idean välittyminen. Kuvan visuaalisuus ja kiinnostavuus.

 

4. Parhaat työni

Esittele kymmenen kuvaa, joista vähintään puolet on valokuvia.

Toteutus: kymmenen kuvaa

Arviointi: Kuvallisen kokonaisuuden omaperäisyys ja kuvien kiinnostavuus.

 

 

Kaikkia tehtäviä koskevat ohjeet:

Koosta kuvistasi pdf-dokumentti. Kirjoita dokumentin avaussivulle oma nimesi sekä hakukohde (valokuvaus). Ennen jokaista kuvakokonaisuutta lisää sivu, jossa on tehtävänumero ja tehtävän otsikko.

Tehtävissä 1–3 sijoita yksi kuva kullekin sivulle. Tehtävässä 4. Parhaat työni voit halutessasi sijoittaa useampia kuvia samalle sivulle.

Käytä kuville high- tai maximum-laatuista jpg-pakkausta. Valmiin pdf-tiedoston enimmäiskoko on 50 Mt.

Kuvaa kaikki valokuvat itse. Voit käsitellä kuvien sävyjä ja värejä, mutta älä lisää tai poista elementtejä kuvista kuvankäsittelyn keinoin.

Valokuvan hakukohteeseen ennakkotehtävät palautetaan sähköisesti samalla, kun teet yhteishaun Opintopolku.fi-palvelussa.