Kuvataiteilija (AMK), kuvataide, päivätoteutus, Lappeenranta, 240 op

Seuraava hakuaika
-

Fine Arts

Kuvataiteilija on oman aikansa tulkitsija

Kuvataiteilijana keskustelet kuvien kautta. Käyt visuaalista vuoropuhelua taiteen keinoin. Työsi ytimen muodostavat teosten ideointi, suunnittelu, toteutus, esittäminen sekä vuorovaikutus taiteen vastaanottajien kanssa. Toteutat erilaisia hankkeita yksin ja yhdessä muiden kanssa. Kuvataiteilijat voivat tehdä myös asiantuntijatöitä, esimerkiksi opetus- ja suunnittelutöitä tai työllistyä erilaisiin projekteihin.

Kuvataiteen koulutuksessa opiskelet taidetta monipuolisesti. Opintojesi alussa hankit kattavat perustaidot kuvataiteen eri menetelmistä ja ilmaisukeinoista. Sen jälkeen voit syventyä yhden taiteenalan opintoihin tai kerätä opintoihisi yhdistelmän eri taiteenlajeja.

LABin kuvataiteen koulutuksen vahvuuksia ovat erityisesti taidegrafiikka, valokuva, maalaus, kuvanveisto sekä korutaide, jonka AMK-opintoja tarjoamme ainoana Suomessa. Koulutuksen keskiössä ovat taiteen tekeminen, ammattitaiteilijaksi kasvaminen sekä taiteen sisällölliset kysymykset. Uudet teknologiat kulkevat perinteisten kuvataiteen tekemisen tapojen rinnalla.

Koulutuksen päätoimisia opettajia ovat opettajiksi pätevöityneet taiteilijat. Heidän lisäkseen opetusta tarjoavat vierailevat opettajat: suomalaiset ja kansainväliset taiteilijat sekä eri taiteenalojen erikoisasiantuntijat. Teet opinnoissasi yhteistyötä myös yritysten ja julkisen sektorin kanssa, ja voit osallistua tutkimus- ja kehityshankkeisiin. Pääset luomaan ammatillisia verkostoja jo opiskeluaikana, ja voit halutessasi lähteä myös ulkomaille kansainväliseen opiskelijavaihtoon.

Kuva
Kuvataitelija Nadiye

”Täällä saa työskennellä joustavasti ja monipuolisesti eri tekniikoiden ja materiaalien parissa.”

"LABissa olen päässyt harjaannuttamaan taiteellista silmääni. Koulu tarjoaa erinomaisen ympäristön erilaisille kokeiluille, sekä palaute opettajilta on kannustavaa ja kehittävää." 

Kuva
LAB brand image boy mirror reflection

Kevään yhteishaku 2022

Tutustu yhteishaun koulutustarjontaan, aikatauluihin sekä ohjeistuksiin. 💎 

 

Kuva
Erja Levikari: Touch me!, 2020
Erja Levikari: Touch me!, 2020
Tutustu kuvataiteen verkkogalleriaan >> 

 

Lisätietoja hakemisesta:

Hakijapalvelut, Lappeenranta
Lappeenrannan kampus
hakijapalvelutatlab [dot] fi

Uutiset aiheesta

Opiskelijatarinoita