YAMK-tutkinnot

Haluatko jatkaa opiskelua AMK-tutkinnon suorittamisen jälkeen? Kaipaatko uusia haasteita ja etenemistä urallasi? Kiinnostavatko sinua oman alasi asiantuntija- tai esimiestehtävät? LAB-ammattikorkeakoulussa voit suorittaa ylemmän AMK-tutkinnon (YAMK) useilla eri aloilla. 

Ylempi ammattikorkeakoulututkinto on työelämälähtöinen korkeakoulututkinto, joka lähtee työelämän tarpeista. Se syventää työelämässä tarvitsemaasi asiantuntijuutta ja parantaa mahdollisuuksiasi edetä urallasi. Tutkinto antaa sinulle vahvan teoreettisen tietoperustan ja hyvät valmiudet asiantuntemusta vaativiin työtehtäviin.

Kuka voi hakea opiskelemaan YAMK-tutkintoa?

Ylempi AMK-tutkinto on tarkoitettu vähintään kaksi vuotta työelämässä olleille ammattikorkeakoulututkinnon tai muun soveltuvan korkeakoulututkinnon suorittaneille. Myös opistoasteen tai ammatillisen korkea-asteen tutkinto voivat antaa hakukelpoisuuden. Huomioithan, että

  • opistoasteen tai ammatillisen korkea-asteen tutkintoja ei ole ollut mahdollista suorittaa koulutusrakenteen muutoksen jälkeen, joten viimeisimmät valmistuneet ovat vuosilta 1997–2001.
  • vaikka oppilaitoksen nimessä esiintyisi opisto-sana, ei se välttämättä tarkoita, että myös suoritettu tutkinto on opisto-asteinen.
Ylempi korkeakoulututkinto työn ohessa

YAMK-koulutuksesta saat maisteritasoisen tutkinnon, joka tuottaa saman kelpoisuuden julkisiin virkoihin kuin ylempi korkeakoulututkinto. Opiskelu on joustavaa ja mahdollista suorittaa työn ohessa sekä soveltuvin osin työhön yhdistäen.

YAMK-opinnot ovat laajuudeltaan 60–90 opintopistettä ja niiden suorittaminen kestää noin 2 vuotta. 

YAMK-tutkinto nostaa palkkaa tuhansilla euroilla

Suomessa tehdyn tutkimuksen mukaan viisi vuotta YAMK-koulutuksen aloittamisen jälkeen koulutukseen osallistujien palkkatulot ovat noin 2 900 € korkeammat kuin vertailuryhmällä.

Lähde: Böckerman, P. & Haapanen, M. & Jepsen, C. 2019. Back to school: Labor-market returns to higher vocational schooling. Labour Economics 61 (2019) 101758.

Kuva
Girls face in the mirror

Kaikki YAMK-tutkinnot

Tutustu LABin YAMK-koulutusten tarjontaan ja löydä omasi!

Kuva
Sky landscape in a round mirror lying on the grass

Miksi LAB?

LAB on uusi ammattikorkeakoulu niille, joille maailma on mahdollisuus. 

Kuva
 A glass ball on top of frosted leaves

Haku- ja valintaohjeet

Katso ohjeet hakemiseen ja valintaperusteisiin. 

Kuva
LAB student.

Syksyn yhteishaku 4.–14.9.

Tutustu koulutustarjontaan, löydä oma tutkintosi ja hae opiskelemaan LABiin. 💎

Lisätietoja

Hakijapalvelut, Lahti
Lahden kampus
+358 44 708 1385 tai +358 44 708 1386
hakijapalvelutatlab [dot] fi
Hakijapalvelut, Lappeenranta
Lappeenrannan kampus
hakijapalvelutatlab [dot] fi

Katso myös